Organizacija poroke – časovnica za zadnjih 12 mesecev pred poroko

Organizacija poroke – časovnica za zadnjih 12 mesecev pred poroko

Organizacija poroke predstavlja kompleksen izziv, ki ga izkušene poročne organizatorke in organizatorji opravljajo na najvišji ravni. Kljub temu pa to ne pomeni, da se vsak par mora odločiti za najem strokovnjakov. Včasih je lastna organizacija poroke lahko še bolj izjemna. Sodelovanje med bodočima zakoncema v procesu organizacije omogoča še globlje povezovanje, skupno odločanje in učenje, kako skupaj premagovati izzive in sprejemati pomembne odločitve. Ne glede na izbiro, ali se odločite za samostojno organizacijo ali s pomočjo strokovnjakov, vam bo v obeh primerih v veliko pomoč ta časovnica, ki zajema ključne datume in naloge v zadnjem letu pred poroko.

oragnizacija-poroke

Organizacija poroke - 12 mesecev do poroke

Določita poročni budget

Dvanajst mesecev pred vašim posebnim dnevom je ključno, da skupaj določita poročni proračun. Ta korak postavlja trden temelj za celoten proces priprav, saj vam omogoča jasno predstavo o finančnih omejitvah. Usedita se skupaj in preučita svoje finančne možnosti, nato pa določita realen in dosegljiv budget. Razmislita o prioritetah in se odločita, kateri elementi poroke vama največ pomenijo. Jasno opredeljen proračun bo olajšal izbiranje ponudnikov in vama pomagal ohraniti nadzor nad stroški vse do vajinega velikega dne.

Napravita seznam povabljenih

Dvanajst mesecev pred poroko je prav tako idealen čas, da začneta sestavljati seznam povabljenih. Skupaj s partnerjem premislita o ljudeh, ki jih želita imeti ob sebi na tem posebnem dnevu. Razmislita o družini, najbližjih prijateljih in drugih pomembnih osebah v vajinih življenjih. Določite število gostov, ki jih želita povabiti, in upoštevajta prostorske omejitve poročne lokacije.

Izberita poročno organizatorko

Čas je, da skupaj izbereta poročno organizatorko, ki bo poskrbela, da bo vajina poroka brezhibna in nepozabna. Seveda če sta se odločila, da poroke ne bosta organizirala sama. Razmislita o svojih željah in pričakovanjih ter preučita izkušnje in reference potencialnih organizatork. Izbrana strokovnjakinja bo pomagala usmerjati proces načrtovanja, zmanjšala stres in poskrbela za vsako podrobnost, da bosta lahko uživala v vsakem trenutku svojega poročnega dne.

Izberita temo poroke in kako uradna bo celoten dan

Dvanajst mesecev pred vašo poroko je ključno, da skupaj izbereta temo poroke in določita stopnjo formalnosti za celoten dan. Ta odločitev bo narekovala večino vajinih nadaljnjih odločitev. Vse od izbire poročne lokacije, banda, hrane, dekoracije…

Najdita svojo sanjsko poročno lokacijo

V bistvu je to že čas, ko bi bilo dobro že imeti izbrano in tudi rezervirano vajino najljubšo poročno lokacijo. Poročne lokacije so v večini omejene na le eno poroko na dan in zato so tudi v Sloveniji le te res hitro rezervirane. Torej če eno leto pred poroko še nimata rezervirane poročne lokacije se hitro lotita iskanja.

Izberita kulinaričnega ponudnika

Dvanajst mesecev pred poroko je pravi čas, da skupaj izbereta kulinaričnega ponudnika, ki bo navdušil vajine goste s prvovrstno hrano. Razmislita o svojih najljubših jedeh, prehranskih preferencah gostov in vzdušju, ki ga želita ustvariti med obrokom.

oragnizacija-poroke-porocna-lokacija

Organizacija poroke - 11 mesecev do poroke

Dokončno določita temo, barvno paleto in dekoracijo na vajini poroki

Enajst mesecev pred poroko je čas, da dokončno določita temo, barvno paleto in dekoracijo, ki bo krasila vajino poroko. Razmislita o vzdušju, ki ga želita ustvariti. Razmislita o tem ali je vajina poroka usmerjena bolj v klasično eleganco, rustikalno sproščenost ali imata morda v mislih pravljično poroko. Izberita barvne odtenke, ki bodo dopolnjevali izbrano temo. S tem korakom bosta lažje izbirala dekorativne elemente, cvetje in druge podrobnosti, ki bodo povezane z vajino vizijo popolnega dne. 

Izberita in najemita ponudnike, ki so hitro zasedeni (poročni fotografi, videografi, band ali DJ)

Enajst mesecev pred vajinim poročnim dnem je ključno, da se osredotočita na izbiro in najem ponudnikov, ki so hitro zasedeni. Med temi ključnimi ponudniki so poročni fotografi, poročni videografi ter bend ali DJ-ji. Glasbeni ponudniki bodo ustvarili nepozabno vzdušje, fotograf in videograf pa bosta poskrbela, da bo to ostalo za vedno shranjeno.

Poročne fotografije ter video so edino kar vama bo ostalo, ko bo poroka enkrat končana in se bosta želela spomniti vajinega dne. Zato ne podcenjujta pomembnosti kakovostne izbire vajinega poročnega fotografa in videografa.

oragnizacija-poroke-porocno-fotografiranje

Organizacija poroke - 10 mesecev do poroke

Iskanje in nakup nevestine poročne obleke

Deset mesecev pred poroko se osredotočita na iskanje in nakup nevestine poročne obleke, saj je to eden najpomembnejših elementov poročnega dne. Začnite z obiskom različnih poročnih salonov, kjer si boste ogledale različne stile in kroje oblek. Razmislite o svojem osebnem slogu ter viziji, ki jo imate za svojo poroko. Poročna obleka naj odraža vašo osebnost, zato si vzemite čas za preizkušanje različnih modelov. Ne pozabite na dodatke, kot so tančice, nakit in čevlji, ki bodo dopolnili vaš videz. S pravočasnim iskanjem in nakupom boste zmanjšale stres in si zagotovile, da bo vaš videz na poročnem dnevu popoln in brezhiben.

Rezervirajte prenočišča za svate oz jim podajta predloge

Deset mesecev pred poroko je nujno rezervirati prenočišča za svate, da zagotovite njihovo udobno namestitev in preprečite morebitne težave z zasedenostjo. Preučite različne možnosti prenočišč v bližini prizorišča poroke in dogodkov ter svatom posredujte priporočila za rezervacijo. S tem boste omogočili, da si svatje pravočasno zagotovijo namestitev po svojem okusu. Podajte tudi predloge glede na različne želje in proračune, da bodo imeli gostje možnost izbire, ki najbolje ustreza njihovim potrebam.

Dogovorita se za predporočno fotografiranje

Deset mesecev pred poroko je ključno, da se dogovorita za predporočno fotografiranje, saj prinaša številne prednosti v pripravah na vaš veliki dan. Ta izkušnja vam omogoča, da se bolje spoznate s svojim fotografom, kar ustvarja sproščeno vzdušje pred objektivom. Fotografu lahko izrazita svoje želje, se posvetujeta o posebnih željah glede stila fotografiranja. Tako si boste na poročni dan bolj zaupali in boste bolje sodelovali. Poleg tega vam predporočno fotografiranje omogoča, da dobite čudovite posnetke v bolj sproščenem okolju, kar vam bo v veliko pomoč na sam dan poroke. Te fotografije pa lahko uporabite tudi za ustvarjanje vabila, dekoracijo ali osebni album.

oragnizacija-poroke-predporocno-fotografiranje

Izberita poročna vabila, ki bodo prvič pokazala izbrano temo poroke

Deset mesecev pred poroko izberita poročna vabila, ki bodo odražala izbrano temo vaše poroke. Preglejta različne stile, barvne kombinacije in dekorativne elemente ter prilagodita besedilo, da bo v skladu z vajino vizijo. Vabila so prvi vtis, ki ga boste delili s svojimi gosti, zato naj predstavljajo edinstveno estetiko in vzdušje, ki ju bosta ustvarila na vaši poroki. S pravilno izbiro vabil boste goste že vnaprej navdušila ter jih povabila v čarobni svet vajine ljubezenske zgodbe.

 

Organizacija poroke - 9 mesecev do poroke

Pošljita vabila

Devet mesecev pred poroko je čas, da pošljeta poročna vabila, ki bodo predstavljala vajino edinstveno zgodbo ljubezni. Po temeljitem premisleku o dizajnu, barvnem tonu in besedilu, pošljita vabila, ki bodo odražala izbrano temo poroke. Zagotovita, da so pravočasno poslana, da bodo gostje imeli dovolj časa za organizacijo svoje prisotnosti.

poroka-covid19

Organizacija poroke - 8 mesecev do poroke

Razmislita če bi povabljenim predlagala kaj prinesejo za darilo

Osmi mesec pred poroko je odličen čas, da razmislita, ali bi gostom predlagala, da prinesejo kakšno posebno darilo. S tem se bosta lažje izognila večim enakim darilom in si bosta tudi olajšala začetek skupnega življenja.

Nevesta z družicami izbere njihove obleke

Čas je za enega bolj veselih delov priprav na poroko za ekipo nevesta 🙂. Vem, da s prijateljicami ne potrebujete dodatnega razloga, da se dobite in uživate. Ampak, ko pa se takšna priložnost ponudi je pa še toliko bolj veselo druženje. Čas je, da se punce dobite skupaj in izberete tudi obleke za tvoje družice! Konec koncev bodo one na poročnih fotografijah skoraj tolikokrat kot vidva z ženinom 🙂.

Spoznajta potencialne cvetličarje in izberita pravega za vajino poroko

Osem mesecev pred poroko je čas, da se srečata s potencialnimi cvetličarji in izbereta tistega, ki bo uresničil vajino cvetlično vizijo. Pogovarjajta se o svojih željah in idejah ter raziskujta različne možnosti, ki so vam na voljo. Preučita portfelje, preverita izkušnje in se posvetujta o cvetličnih aranžmajih, ki bi se najbolje podali k izbrani temi in barvni paleti poroke. 

Organizacija poroke - 7 mesecev do poroke

Naročita najete stvari kot so plesišče, photo boot, kotički za fotografiranje…

Sedem mesecev pred poroko je ključno, da naročita najete elemente, ki bodo dodali pridih zabave in nepozabnih trenutkov na vajinem poročnem dnevu. Rezervirajta plesišče, photo booth in ustvarjalne kotičke za fotografiranje, ki bodo obogatili vzdušje na poročnem prizorišču.

Na upravni enoti se dogovorita za civilno poroko

Čas je, da se odpravita na upravno enoto in uredita vse za civilno poroko. Dogovorita se za datum, urejanje potrebne dokumentacije ter ostale pomembne podrobnosti. S tem korakom bosta zagotovila, da je vse pripravljeno za uradni del vajine poročne zgodbe. Upravna enota vam bo nudila potrebne informacije in usmeritve, da bo celoten postopek potekal gladko in brez zapletov.

poroka-covid19

Organizacija poroke - 6 mesecev do poroke

Rezervirajta prevoz za goste, če bo to potrebno

Šest mesecev pred poroko je priporočljivo rezervirati prevoz za goste, če izbrana poročna lokacija zahteva dodatno organizacijo prevoza. Poskrbita, da bodo gostje imeli udoben prevoz do in od prizorišča ter da bo logistika potekala brezhibno. Razmislita o tem, ali želite zagotoviti poseben prevoz za najbližje družinske člane, prijatelje ali celo za vse goste.

Rezervirajta si poročno potovanje

Začetek srečnega zakonskega življenja naj bo še posebej poseben – rezervirajta si poročno potovanje šest mesecev pred poroko, še posebej, če bosta takoj po poročnem slavju odšla na medene tedne. Razmislita o destinacijah, ki odražajo vajine skupne interese. Zagotovita si nepozabno izkušnjo v prvih dneh zakonske zveze.

oragnizacija-poroke-cerkvena-poroka

Organizacija poroke - 5 mesecev do poroke

Izberita in kupita ali najemita ženinovo poročno obleko

Pet mesecev pred poroko je čas, da se osredotočita na ženinovo poročno obleko. Bodita pozorna na stile in kroje, ki bodo poudarili ženinov osebni slog in se hkrati ujemali z vajino izbrano temo poroke. Razmislita o nakupu ali najemu poročne obleke ter poiščita pravega oblikovalca ali trgovino, kjer boste našla popolno kombinacijo elegantnosti in udobja.

Ne pozabita na otroška oblačila za poroko

Če imata otroka ali otroke ne pozabita na njih. Seveda si želita, da bodo tudi oni popolno oblečeni na vajini poroki. Ne pozabita pa tudi na to, da morajo biti otroška oblačila udobna, da bodo otrokom omogočala igro ter svobodno gibanje.

Med bolj pomembnimi kosi otroških poročnih oblačil so otroške hlače ter otroški puloverji. Lahko jih poiščeta v dobro poznanih velikih trgovinah ali pa se raje obrnete na manjše Slovenske znamke kot je www.LABI.si, ki lahko za vaše otroke izdelajo oblačila po naročilu.

Organizacija poroke - 4 mesece do poroke

Dogovorita se za pokušanje z izbranim kulinaričnim ponudnikom

Štiri mesece pred poroko je odličen čas, da se dogovorita za pokušanje s svojim izbranim kulinaričnim ponudnikom. Sestanek za degustacijo vam omogoča, da preizkusita različne okuse in jedi, ki jih boste ponudili svojim gostom na poročnem sprejemu. Bodita pozorna na kombinacijo okusov, predstavitev jedi in prilagodljivost ponudnika glede na vajine želje.

Izberita vajino poročno torto

Izbira vajine poročne torte je eden od najslajših trenutkov v pripravah na poroko. Tri mesece pred velikim dnevom je idealen čas, da se odločita o okusu, dizajnu in velikosti torte. Razmislita o svojih najljubših okusih ter se posvetujta s slaščičarjem o unikatnem dizajnu, ki bo odražal vajino osebnost in temo poroke.

oragnizacija-poroke-porocna-torta

Nevesta se dogovori za preizkus pri frizerju in vizažistki

Štiri mesece pred poroko je ključno, da nevesta naredi korak k popolnemu videzu in se dogovori za preizkus pri frizerju in vizažistki. S sestankom pri obeh strokovnjakih boste lahko eksperimentirali z različnimi pričeskami in ličenjem, da boste našli popolno kombinacijo, ki bo odražala vaš osebni stil ter se ujemala s temo poroke.

V tem dnevu se lahko dogovorita tudi za fotografiranje. Tako bo nevesta lahko videla, kako izbran make-up in pričeska izgleda na fotografijah in kako bo izgledala na najlepših trenutkih poroke ujetih v fotografijah.

oragnizacija-poroke-make-up

Organizacija poroke - 3 mesece do poroke

Sestavita poročni meni

Tri mesece pred poroko je čas, da sestavita okusen in dovršen poročni meni. Skupaj z izbranim kulinaričnim mojstrom izbirajta med različnimi jedmi, ki bodo zadovoljile okuse vseh gostov. Razmislita o raznolikosti in prilagodljivosti menija ter upoštevajta morebitne prehrambene omejitve gostov.

Razmislita o darilcih, ki jih bosta dala gostom ob odhodu iz poroke

Tri mesece pred poroko je čas, da začneta razmišljati o posebnih darilcih za goste, ki bodo obogatili njihovo doživetje na vajinem poročnem dnevu. Premislita o personaliziranih malenkostih ali uporabnih spominkih, ki bodo gostom ostali v trajen spomin na ta čaroben dogodek. S tem korakom bosta izkazala hvaležnost do svojih bližnjih in ustvarila dodatno povezanost med vama in gosti.

Napišita zaobljube

Čas je, da začneta pisati svoje zaobljube – izpovedi ljubezni, predanosti in obljube za skupno prihodnost. Sedita skupaj in si vzemita čas za izražanje najglobljih čustev in vrednot, ki vaju povezujejo. Vajine zaobljube bodo izražale edinstveno zgodbo vajine ljubezni in ustvarile ganljiv trenutek na poročnem obredu. Bodita iskrena in pišita iz srca, saj bosta s tem ustvarila nepozaben in ganljiv del vajine poročne slovesnosti.

Dogovorita se kdo bo kaj bral pri cerkvenem obredu

Tri mesece pred poroko je pomembno, da se dogovorita o tem, kdo bo prevzel vlogo bralcev pri cerkvenem obredu. Razmislita o osebah, ki so vama posebej blizu, in jih povabita, da delijo ganljive besede med vajinim cerkvenim poročnim obredom.

Začnita izdelovati poročne dodatke, ki jih bosta izdelala sama

Dva meseca pred poroko je čas, da začneta ustvarjati svoje poročne dodatke in jim dodata prav posebno osebno noto. S skupnimi močmi lahko izdelata unikatne namizne dekoracije, vabila, ali pa celo drobne spomine za goste. V to lahko vključita tudi družino in prijatelje, če se bosta seveda odločila, da boste kakšne detajle ustvarili sami.

Organizacija poroke - 2 meseca do poroke

Čas je za prvi preizkus poročnih oblek

Dva meseca pred poroko je prišel čas za prvi preizkus poročnih oblek, preden se lotita morebitnih popravkov. V tem ključnem koraku boste lahko videli, kako se obleka prilega in ugotovili, ali so potrebne kakršne koli prilagoditve. Skupaj z oblikovalcem oblek boste lahko zagotovili, da bodo obleke popolno odražale vaš stil in udobje, kar bo ključno za vaš samozavesten videz na poročnem dnevu.

Kupita darila za goste

Dva meseca pred poroko se posvetita nakupu daril za goste, s katerimi bosta izkazala hvaležnost za njihovo prisotnost na vašem posebnem dnevu. Lahko izbereta nekaj simbolnega ali uporabnega, kar bo dodalo poseben dotik vajinemu dogodku. Je pa čas, da jih kupita, da bosta imela dosti časa, da jih bosta lahko še pripravila.

Dogovorita se vse podrobnosti s cvetličarko

Dva meseca pred poroko je trenutek, da se dogovorita o vseh podrobnostih s svojo cvetličarko. Pogovorita se o cvetličnih aranžmajih za cerkveni obred, sprejem, mizo za mladoporočenca in ostale dekorativne elemente. Podrobno opišita svoje želje in predstavljajta si, kako bodo cvetlice dopolnjevale temo in vzdušje vajine poroke.

Glasbenikom predstavita svojo glasbeno izbiro

Čas je, da svojim glasbenikom predstavita izbrano glasbeno paleto. Skupaj z njimi se dogovorita o glasbeni paleti, ki bo vajino poroko povzdignila na naslednjo raven in bo poskrbela za popolno poročno zabavo. Pogovorita se tudi o želenih pesmih za prihod, prvi ples in druge ključne trenutke.

Organizacija poroke - 1 mesec do poroke

Sestavita darila za goste

Z enim mesecem do poroke se posvetita sestavi daril za goste, ki bodo dodala piko na i vajinemu posebnemu dnevu. Dodajta osebno noto s kakšnim posebnim sporočilom ali priloženo zahvalno kartico.

Plačajta poročne ponudnike, da bosta na poročni dan brez skrbi

Z le mesecem dni pred poroko je čas, da poravnata plačila svojih poročnih ponudnikov, kar bo omogočilo brezskrbno uživanje na vajinem poročnem dnevu.

Sestavita sedežni red

Z mesecem dni do poroke se lotita sestave sedežnega reda, da boste zagotovila organiziran in harmoničen potek vajinega slavja. Razporedita goste tako, da se bodo čim bolj pomešali in vsi skupaj uživali na vajini poroki. Razmislita tudi o posebnih sedežih za najbližje družinske člane in prijatelje ter zagotovita, da bo sedežni red odražal vaše želje in ustvaril prijetno vzdušje med gosti na vajinem nepozabnem dogodku.

Preizkusita svoje poročne čevlje

Prišel je čas, da preizkusita svoje poročne čevlje, da si zagotovita popolno udobje na vajinem velikem dnevu. Nadenita si čevlje in preizkusita, ali se udobno sprehajata v njih ter ali so pravilne velikosti. Nujno je, da so vama všeč, ker si ne želita žuljev na vajin poročni dan!

poroka-covid19

Organizacija poroke - opravila zadnji teden pred poroko

Zadnji preizkus nevestine poročne obleke

V zadnjem tednu pred poroko je ključno, da nevesta opravi zadnji preizkus svoje poročne obleke. Obleko oblecite in preverite, ali se pravilno prilega ter ali so morebitne popravke izvedli v skladu z vašimi željami.

Če bo poročno potovanje takoj po poroki si pripravita prtljago

Zadnji teden pred poroko je čas, da se pripravita na nepozabno poročno potovanje, še posebej, če bo sledilo takoj po poroki. V tem koraku pripravita prtljago z vsem, kar bosta potrebovala za vajine medene tedne. Poskrbita, da imata vse dokumente, rezervacije in potrebne stvari za uživanje na vajinem prvem potovanju kot zakonski par.

Vadita vajine zaobljube

V zadnjem tednu pred poroko si vzemita čas za vajo vajinih zaobljub, da bosta lahko na poročni dan svoja čustva izrazila z jasnostjo in globino. Preberita si zaobljube naglas in občutita moč in pomen izrečenih besed. To vama bo omogočilo, da se zares povežeta s svojimi obljubami in ustvarita ganljiv trenutek, ki bo odražal vajino ljubezen in predanost.

Zadnji dan pred poroko

Spakirajta si najbolj nujne stvari za poročni dan

Na zadnji dan pred poroko se osredotočita na pakiranje najbolj nujnih stvari za vajin poročni dan. Preverita, ali imata dokumente, poročna oblačila, prstane, osebne predmete, kot so ličila in dišave, ter vse druge potrebščine za prijeten in brezskrben dan.

Uživajta jutri ob vajina poroka

Ob tej čarobni priložnosti naj vajin dan prežame ljubezen in sreča, ustvarjena iz edinstvenih trenutkov, ki bodo postali nepozaben del vajine skupne zgodbe. Naj vama vsak nasmeh, objem in trenutek ljubezni še dodatno okrepi vajin zakonski začetek. Srečno na vajini poti, polni ljubezni in skupnih doživetij!

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

poroka-v-sloveniji-6

Gostilna za poroko

Organizacija poroke je lahko ena izmed najbolj vznemirljivih, a hkrati tudi zahtevnih nalog, s katero se soočajo zaročeni pari. Ena najpomembnejših odločitev, ki vpliva na celoten potek in vzdušje poročnega dne, je izbira prave gostilne. Gostilna ni le prostor, kjer bodo gostje uživali v hrani in pijači, temveč je tudi prostor, kjer se ustvarjajo spomini za vse življenje.
Kako torej izbrati popolno gostilno za poroko, ki bo zadovoljila vsa vaša pričakovanja?

preberite več »

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.