porocni fotograf 054

GORAN V. K. POROČNI FOTOGRAF, KI BO VAJIN POROČNI DAN SHRANIL ZA VEDNO

POROČNI FOTOGRAF

Kot Poročni fotograf imam neponovljivo poslanstvo: prikazati ljubezensko zgodbo na najbolj iskren način. Poročni dan načrtujeta več mesecev in prav vsak detajl je nepogrešljiv del vajine zgodbe! Ravno zato si na poroki ob sebi želita mene: izkušenega poročnega fotografa s smislom za estetiko in kompozicijo. Sem ravno prav previden, da ne bom spregledal nobenega detajla vajine poroke in ravno prav sproščen, da bosta v moji družbi nasmejana in sproščena tudi vidva.

V letu 2021 smo vsi, ki smo povezani s porokami v zelo težkem položaju. Nihče ne ve natančno če se boste lahko pari sproščeno veselili v svojih izbranih terminih. Jaz kot poročni fotograf vama zagotavljam, da bom naredil vse, da vama bo poroka ostala v lepem spominu. Če se bo potrebno prilagoditi se bom prilagodil. Če bosta primorana prestaviti datum zaradi nepredvidljivih ukrepov vama zagotavljam, da ne bosta imela dodatnih stroškov. Če bo potrebno vama bom na voljo tudi v letu 2022!

porocni-fotograf-fotografiran-v-puli

Predstavljam vama video z mojimi izbranimi poročnimi fotografijami. Te fotografije so del moje kariere poročnega fotografa v kateri sem osrečil že več kot 150 poročnih parov.

KAKO PARI OCENJUJETE MOJE DELO POROČNEGA FOTOGRAFA

KAKO PARI OCENJUJETE MOJE DELO POROČNEGA FOTOGRAFA

👇 KONTAKTIRAJTA ME ZA PONUDBO 👇

PREJEL SEM NAZIV ENEGA NAJBOLJŠIH UMETNIŠKIH POROČNIH FOTOGRAFOV NA SVETU

V letu 2020 sem bil na mednarodnem portalu dokumentarnih poročnih fotografov izbran med 100 najboljših umetniških fotografov na svetu. To je zame izjemna čast in potrdilo, da sem na pravi poti v svoji fotografski karieri.

Kot umetniški poročni fotograf sem toliko tehnično podkovan, da lahko moja domišljija vedno dela ločeno od prstov na fotoaparatu.

Ravno pravo razmerje poziranja in sproščenih trenutkov pripelje do vzdušja, pri katerem pozabita na mojo prisotnost in se prepustita dnevu ter tako zasijeta v svoji naravni lepoti! Izkušeno oko poročnega fotografa pa poskrbi, da vsak iskriv trenutek poveže z najlepšo svetlobo in kompozicijo in tako bo vajina popolna poročna fotografija ustvarjena.

Na vsaki poroki se najdejo izjemni trenutki, le videti jih je treba!

znacka-za-naziv-najboljsi-umetniski-porocni-fotograf

NAJBOLJŠI POROČNI FOTOGRAF PO MNENJU STROKOVNIH KOMISIJ

Moj umetniški pogled na poročno fotografijo so prepoznali tako domači, kot tudi mednarodni sodniki. V letu 2019 sem bil v reviji Moja Poroka izbran za najboljšega Slovenskega poročnega fotografa v kategorijah portret in najbolj iskriv trenutek, v kategoriji pokrajina pa sem osvojil tretje mesto. Prav tako so bile moje poročne fotografije izbrane med najboljšimi poročnimi fotografi iz celotnega sveta v združenjih kot so WPJA, PROWED, MYWED. Kreativni pari, idilične poročne lokacije in pozitiven ter iskren odnos nam omogočajo, da skupaj ustvarimo večne fotografije.

Pišita za personalizirano ponudbo poročnega fotografa!

Če so vam moje fotografije všeč in si želite izvedeti, če sem na vaš datum še prost, mi lahko pišete in v nekaj urah se vam oglasim! Prav tako lahko postavite vsa vprašanja, ki vas zanimajo in z veseljem vam bom odgovoril na njih.

INVESTICIJA V POROČNO FOTOGRAFIRANJE 2024

8 URNO POROČNO FOTOGRAFIRANJE

800 od
 • Poročno fotografiranje (do 8ur)
 • Cerkven in civilni poročni obred
 • Skupinska fotografija
 • Portretiranje
 • Poročna zabava
 • Profesionalna kreativna obdelava fotografij
 • Personaliziran USB ključek s poročnimi fotografijami (do 500 fotografij)
 • Arhiviranje vajinih fotografij

POPOLNO POROČNO FOTOGRAFIRANJE

 • Celodnevno poročno fotografiranje
 • Dva fotografa
 • Cerkven in civilni poročni obred
 • Skupinska fotografija
 • Portretiranje
 • Poročna zabava
 • Fotografiranje z dronom
 • Profesionalna kreativna obdelava fotografij
 • Personaliziran USB ključek s poročnimi fotografijami (do 700 fotografij)
 • Paket tridesetih natisnjenih fotografij
 • Arhiviranje vajinih fotografij
popularno

A-LA-CART POROČNO FOTOGRAFIRANJE

 • Poročno fotografiranje po urah
 • Profesionalna kreativna obdelava fotografij
 • Personaliziran USB ključek s poročnimi fotografijami
 • Arhiviranje vajinih fotografij

DOKUMENTAREN POROČNI FOTOGRAF

Dokumentaren poročni fotograf zame pomeni, da bom na vajin poročni dan ob vseh pomembnih dogodkih tako blizu, da ne bom zamudil prav nič in še vedno tako daleč, da me ne boste opazili. Zavedam se, da je poročni dan izjemno pomemben za nevesto in ženina ter, da vsak par sanja o svojem pristnem poročnem dnevu. Ravno zato na vsako poroko pridem spočit in pripravljen ne le fotografirati, ampak tudi poslušati, spoznati in začutiti zgodbo, ki vaju je pripeljala do poročnega dneva. Verjamem, da le tako lahko vajino poročno pravljico zapišem tako, da bo za vedno samo vajina!

Najprej poslušalec vajine zgodbe šele za tem pripovedovalec vajine poročne zgodbe

Vsaka poroka je unikatna, vsaka poroka je posebna in in ravno zato brez težav vsako poroko zavijem v samo vama posvečeno poročno zgodbo.

Z IZKUŠNJAMI SEM POSTAL TUDI ZANESLJIV POROČNI FOTOGRAF

KONČAL SEM ŠTUDIJ FOTOGRAFIJE

Zanesljiv poročni fotograf sem zato, ker sem se fotografije lotil na začetku. Po začetnem navdušenju sem se odločil za študij fotografije in tudi diplomiral na VIST-u v Ljubljani. Tu sem od priznanih profesorjev v treh letih prejel več znanja in izkušenj kot bi jih sam nabiral leta in leta!

Tu sem od priznanih profesorjev v treh letih prejel več znanja in izkušenj kot bi jih sam nabiral leta in leta!

KOT POROČNI FOTOGRAF UPORABLJAM ZANESLJIVO FOTOGRAFSKO OPREMO

Nenazadnje k zanesljivosti poleg izkušenj, odličnega tehničnega znanja in razumevanja svetlobe, pripomore tudi najnovejša fotografska oprema. Na vsaki poroki imam s seboj dva fotoaparata in vsaj pet različnih objektivov. Tako poskrbim, da se nikakor ne more zgoditi, da bi zaradi težav z opremo zamudil kakšen iskriv nepozaben trenutek.

TUDI PO POROKI NADALJUJEM ODGOVORNO

Tudi po sami poroki se odgovornost ne konča. V svojem fotografskem studiu imam postavljen izredno zanesljiv arhiv čisto vseh poročnih fotografij, ki sem jih naredil v karieri. Tako poskrbim, da tudi leta po poroki lahko vsak par dobi kopije svojih fotografij. Prav tako vama s kvalitetnim arhivom omogočam, da si lahko izdelavo fotoknjige zaželita tudi mesece ali celo leta po poroki.

Vse to mi omogoča, da sem na poročnem fotografiranju sproščen in pripravljen na ustvarjanje brezčasnih spominov.

040220673

info@goranvk-wedding.com

VPRAŠANJA, KI MI JIH POGOSTO POSTAVITE

Že nekaj let je moje pravilo, da ne fotografiram več kot 25 porok na leto. Tako sem se odločil, ker tako ohranjam stalno željo po fotografiranju in zato vedno dostavim vsaj toliko kot si par želi! Če sem včasih to pravilo še pregrešil ga, odkar imava s punco doma najlepšega sinčka na svetu, nikakor ne pregrešim več.

Torej svoj datum si rezervirajta čimprej, ker vama ga na žalost ne morem hraniti dokler ne podpišemo pogodbe o sodelovanju.

Za menoj je že šest let poročnega fotografiranja, kar pomeni preko 150 porok. Pa še vseeno me pred vsako poroko malo skrbi in me zgrabi trema. To me veseli, ker tako vem, da fotografiranje porok za mene ni postalo rutina, ampak je vsaka poroka zame nov izziv in nova možnost, da osrečim zaljubljen par.

Da bo naše sodelovanje sproščeno in kar najbolj zanesljivo bomo podpisali pogodbo, v kateri bodo navedeni vsi naši dogovori!

Po navadi rezervacija datuma poteka po tem vrstnem redu:

 • vajino povpraševanje
 • odgovor s ponudbo (lahko pa že prej pogledata cenik poročnega fotografiranja)
 • če vama ponudba ustreza se dobimo v živo in tako predelam vse podrobnosti in gremo skupaj čez pogodbo
 • nato podpišemo pogodbo in se tako zavarujemo (vidva, da bosta imela poročnega fotografa in jaz, da bom na tisti datum fotografiral poroko)
 • potem vama pošljem račun za predplačilo. 
 • ko ga poravnata imata datum rezerviran in sta lahko prepričana, da bom jaz vajin poročni fotograf.

Stil poročne fotografije, v katerega sam verjamem in v katerem sem tudi najboljši je dokumentiranje vajine poroke. To zame pomeni, da se poročni fotograf zaveda, da je na poroki njegova naloga diskretno ujeti trenutke, ki se sami po sebi zgodijo. Kar pa ne pomeni, da bi ob tem pozabil na estetiko, kompozicijo in popolno svetlobo, s katero vaju bom prikazal v najlepši luči na vajin najlepši dan.

Najbolj pa uživam v porokah na prostem, ki jih je v zadnjem času vse več.

Seveda! Moja naloga je, da sta vidva pred, na in po poroki srečna. To seveda vključuje tudi skupinske in družinske fotografije, kot tudi fotografije vseh poročnih detajlov, aranžmajev in vseh podrobnosti, v katere sta vložila svoj dragocen čas.

Seveda! Sam bi rekel, da je fotoknjiga končni cilj vsakega poročnega fotografiranja. Natisnjene fotografije šele zares zaživijo. Pri meni v studiu lahko pogledata ogromno kombinacij platnic in tud kar nekaj primerov že narejenih poročnih fotoknjig. Ponudbo si lahko pogledata na strani poročna fotoknjiga.

Če načrtujeta zimsko poroko me kar kontaktirajta in z veseljem vama prilagodim ponudbo. Ravno tako velja za poroke med tednom!

Za menoj je že šest let poročnega fotografiranja, kar pomeni preko 150 porok. Pa še vseeno me pred vsako poroko malo skrbi in me zgrabi trema. To me veseli, ker tako vem, da fotografiranje porok za mene ni postalo rutina, ampak je vsaka poroka zame nov izziv in nova možnost, da osrečim zaljubljen par.

Kratek odgovor: na luno 🙂
No tako daleč se še res nisem peljal, se pa pripeljem na vse dosegljive kotičke Slovenije, Evrope kot tudi sveta!

Po Sloveniji vam potnih stroškov ni treba plačati medtem ko za poroke v tujini morate investirati tudi v moj prevoz in prenočišče.

Vsem parom, ki so v takšnih dvomih pravim, da naj te skrbi prepustijo meni. Sam se zavedam kako rešiti takšne dvome: takoj ko pozabimo na prisotnost fotoaparata se vsi sprostimo in tako pozabimo tudi na vse ostale skrbi. Torej vi morate na fotografiranje le priti za vse ostalo bom poskrbel jaz in vam tako ustvaril poročne fotografije, na katerih boste čudoviti. 

V Sloveniji kot poročni fotograf večinoma delam pozne spomladanske, poletne in zgodnje jesenske mesece. Ker so poroke v Sloveniji skoncentrirane na le del leta delam v tem času praktično vsak vikend in zato lahko pričakujete vaše poročne fotografije najkasneje v 30 dneh. Vam pa vedno že dan po poroki pošljem prvi paketek fotografij tako, da lažje počakate na vse fotografije.

Po celodnevnem poročnem fotografiranju lahko pričakujete 700 izbranih in obdelanih fotografij, v katerih boste lahko uživali celo življenje!

Najprej vama že dan po poroki pošljem povezavo s paketkom najboljših fotografij. Po 30 dneh pa dobita vse fotografije v polni resoluciji na personaliziranem USB ključku!

Na celodnevnem poročnem fotografiranju poročni fotograf naredi tudi do 6000 fotografij. Ravno zato je zelo pomemben in zahteven proces tudi izbira pravih fotografij, ki bodo kar najbolje opisale vajin poročni dan.

Ne. Poročni fotograf na poroki naredi ogromno fotografij in nikakor niso vse popolne, pravilne ali pa sploh mišljene za v poročno galerijo. Velikokrat raje naredim več zaporednih fotografij dogodka, da lahko potem izberem res najboljši trenutek, ko se vaši izrazi najbolje ujamejo z energijo dogodka. Lahko mi zaupate, da posvetim več kot preveč časa izbiri popolnih fotografij, ki bodo našle svoje mesto v vaši poročni galeriji.

Sam v pravilu ne. Večino razpoložljivih datumov sem rezerviran za fotografiranje poroke in zato se raje posvetim temu delu poročnih spominov. Sodelujem pa s kar nekaj videografi, ki vam jih z veseljem priporočim.

Na poročnem fotografiranju vedno uporabljam dva fotoaparata in vsaj pet objektivov. Mogoče se zdi pretirano ampak zaradi največje možne kvalitete in svetlobne učinkovitosti ne uporabljam zoom objektivov. Vso opremo pred vsako poroko pregledam, očistim in servisiram, če je to potrebno.

Zaenkrat uporabljam sistem Nikon.

Seveda poleg fotografske opreme vedno s seboj prinesem tudi torbo z opremo in pripomočki za osvetljevanje ter posebne efekte.

Pred vsako poroko vso opremo očistim, pregledam in servisiram, če je to potrebno. Tako, da že s tem zmanjšam možnosti, da bi kaj zatajilo. Imam pa s seboj vedno vsaj dva fotoaparata in več objektivov tako, da mi tudi v najslabšem primeru vedno ostane delujoča oprema.

To je čisto odvisno od poroke do poroke in od para do para. Če imata večjo poroko imata možnost izbire dodatnega fotografa, v vsakem primeru pa sem sam toliko samozavesten in izkušen, da brez težav celotno poroko oddelam sam.

Sem diplomiran fotograf. To pomeni, da imam že iz študija dosti fotografskih kolegov in s tistimi, s katerimi smo se najbolj ujeli imamo dogovorjeno, da eden drugega pokrivamo v primeru nepredvidljivih situacij. Vsekakor pa bom poskrbel, da bosta svojega poročnega fotografa spoznala pred poroko, če bosta to želela in da bo ta fotograf delal v enakem stilu kot jaz!

Za fotografiranje para na poročni dan potrebujem eno uro. To je ura, v kateri bosta dobila fotografije, ki vaju bodo spremljale celo življenje zato naj vama ne bo težko organizirati tudi tega v poročnem urniku.

Če govorim o tehnični strani fotografije je poleg dobre opreme in znanja fotografa daleč najbolj pomembna stvar svetloba. Če bosta načrtovala vajino fotografiranje zunaj, potem sta dva optimalna scenarija:

 • na nebu bodo oblaki in nam bodo ponudili nežne sence ter enakomerno svetlobo na vsakem delu kadra. V tem primeru je ura fotografiranja popolnoma nepomembna, le da je to še čez dan.
 • če bomo imeli sončen dan, pa je poročno fotografiranje para najbolje organizirati cca eno uro pred zahodom sonca. Takrat je vse zlato rumene barve, sence niso več tako ostre kot čez dan in vidva bosta izgledala popolno!

Nikakor ne fotografiram samo porok. Večina parov, ki se poroči se čez leta oglasi z željo po družinskem fotografiranju, fotografiranju novorojenčka, celo fotografiranju psa, itd… Vsako leto organiziram tudi tematska fotografiranja kot je božično fotografiranje.

Poleg moje kariere kot lifestyle fotograf pa že od samega začetka fotografiram tudi za podjetja, ki želijo predstaviti svoj produkt ali dejavnost. Ta dela lahko vidite tukaj: www.goranvk.com

ZA VAJU PIŠEM TUDI BLOG

Po letih dela kot poročni fotograf sem ugotovil, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam veliko parom pri organiziranju poroke. Zato sem se odločil, da bom v poročnih blogih odgovoril na vaša najpogostejša vprašanja ali dvome.

bled-porocni-poljub

Poroka na Blejskem gradu

Edinstven ambient Blejskega gradu do 200 gostov Možnost cerkvene poroke na gradu Izjemne fotografske lokacije Nepozabna kulinarična izkušnja Več lokacij za civilno poroko Možnost prenočišč

Preberi cel blog »

Če me želita kot svojega poročnega fotografa mi pišita!

Če so vam moje fotografije všeč in si želite izvedeti, če sem na vaš datum še prost, mi lahko pišete in v nekaj urah se vam oglasim! Prav tako lahko postavite vsa vprašanja, ki vas zanimajo in z veseljem vam bom odgovoril na njih.