ZAKAJ SPLOH PISATI POROČNI BLOG?

ZAKAJ?

To je bilo prvo vprašanje, ki sem si ga postavil preden sem se odločil, da bom pisal poročni blog. Torej kdo sem jaz, da si dovolim pisati blog o porokah in poročnem fotografiranju?

porocni-blog-gvkw-009

OD POROKE DO POROČNEGA BLOGA...

Sem Goran Vadlja Kamenjašević in sem fotografiral že preko 150 porok. V vseh letih fotografiranja sem postopoma spreminjal svoj način dela in predvsem pristop do ljudi pred mojim objektivom. Te spremembe so bile vedno pogojene z novimi znanji, ki sem jih pridobil ob fotografiranju porok. 

Še preden sem se resno zavedel sem fotografiral po 20 porok v poletju, pa čeprav je moja prva poroka bila kot usluga znancu. Seveda v začetku nisem poznal vseh običajev, predvsem pa nisem poznal pritiska, ki ga na poročni dan lahko čutita nevesta in ženin. Zato sem že zelo hitro v svoji karieri večino svojega truda usmeril v interakcijo z osebo pred menoj. To je bila prelomna točka, ljudje so mi začeli zaupati in so se posledično tudi sprostili. Verjamem, da je pri vsem kar delamo v življenju najpomembnejše to, da smo toliko sproščeni, da lahko zaužijemo trenutek, ki se odvija pred nami!

porocni-blog-gvkw-001

CEL DAN S PAROM...

Kot poročni fotograf sem s parom ponavadi od 8 do 16 ur na njun poročni dan. V tem času je veliko nihanj, pritiskov in vprašanj. Spoznal sem, da sem se zaradi neštetih vprašanj, ki sem jih prejel tudi sam naučil veliko detajlov o poroki o kateri prej sploh nisem razmišljal.

porocni-blog-gvkw-010

TEME BLOGA...

Od parov sem prejemal najrazličnejša vprašanja. Od tega kje in kdaj se je najbolje fotografirati, pa do tega na katero stran pripnemo naprsni šopek. In ravno naprsni šopek je bil tisti, ki me je pripravil do tega, da začnem pisati poročni blog. V njem bom odgovarjal na vsa vprašanja, ki ste mi jih postavljali skozi vsa leta na porokah. Vesel bom pa tudi novih vprašanj, ki mi jih lahko pošljete preko kontaktnega obrazca.

porocni-blog-gvkw-007

BLOG ZA VSE. TUDI ZAME...

Verjamem, da se bo tudi moj blog spreminjal iz leta v leto, tako kot se spreminja moja fotografija in tako kot se na koncu koncev spreminjam tudi sam. Upam pa, da vam bom odgovoril na čim več vprašanj in da boste po prebiranju mojega poročnega bloga veliko lažje organizirali svojo poroko. Posvetil se bom tudi poročnim pričam, svatom in vsem ostalim, ki ste del poročnega dne. Skozi različne teme bloga bom tudi vam poskusil predstaviti razne vloge in naloge, da boste tudi vi lahko kar se da mirni v sanjskem dnevu neveste in ženina. Navsezadnje se tudi sam naučim veliko novega ob vsaki novi temi, ki jo napišem!

ZADNJE OBJAVE

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

Preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

Preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

Preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

Preberite več »
vila-vipolze-poroka-prvi-poljub

Vila Vipolže poroka

Ali sanjate o poroki v renesančni vili, obdani z vinogradi in oljkami, ki dihajo in govorijo zgodbo te krasne vile? Naj vam predstavim Vilo Vipolže, kjer vsak kotiček govori zgodbe ljubezni in elegance. Ta čudovita lokacija, skrita v srcu Goriških brd, je kot nalašč za vaš poseben dan.

Preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.