Pomladna elopement poroka na slovenski obali

Letošnji maj vsaj po vremenu bolj spominja na april. Tako je tudi pri tokratni elopement poroki na slovenski obali vreme bilo ena največjih skrbi.

Pomladna elopement poroka na slovenski obali

Aprilsko vreme nas je doletelo sredi maja

Ženin in nevesta sta se že dan pred poroko odpravila na mini dopust na obalo. Na poti do Pirana ju je ves čas spremljalo bolj klaverno vreme. Na dan poroke pa sta že dopoldan sporočila, da izgleda, da bo vreme na poročni dan odlično. Tudi pred mojim studiem v Zasavju je izgledalo tako. Ko sem pakiral še zadnjo fotografsko opremo je sijalo sonce in temperature so bile že skoraj poletne.

piran-grafiti (1)

Moj navdih sta tudi...

Tokrat sem zaradi lokacije in trajanja elopement poroke s seboj peljal tudi družinico 😊 Osebno me vodi ideja, da najprej naredim popolne pogoje za samega sebe, ker vem, da bom v takšnem okolju najbolj produktiven in bom s tem na koncu osrečil tudi poročni par. Glede na to, da imava z Laro 8 mesecev starega Lana mi trenutno onadva nudita navdih za kreativno delo in zato niti za trenutek nisem pomislil drugače kot, da bi fotografiranje poroke povezal z družinskim izletom. Tako sem zase ustvaril popolne pogoje in s tem tudi poročnemu paru zagotovil najboljšega poročnega fotografa na njun poročni dan.

piran-ladjica

Aprilsko vreme št. 2

Medtem, ko smo se peljali proti slovenski obali nas je »presenetilo« dosti bolj depresivno vreme na poti skozi Ljubljano. Kmalu za tem, ko smo bili mimo prestolnice se je nebo zopet odprlo in razveselili so nas sončni žarki. V Luciji nas je pričakalo popolnoma poletno vreme in v hipu sem bil pripravljen na nove dogodivščine.

slovenska-obala-goran-vk-wedding (3)

Izven cone udobja

Čeprav je moje pravilo, da svoje poročne pare vedno spoznam še pred poročnim dnem se tokrat to ni izšlo. Katja in Jani sta se bolj spontano odločila za poroko in za fotografiranje smo se dogovorili le dva tedna pred poroko. Tako smo se v živo prvič spoznali pred upravno enoto v Luciji. V sproščenem vzdušju smo se ob pijači spoznali in tako kmalu za tem stopili do matičarke.

porocno-fotografiranje-piran (5)

Navdušenje nad elopement porokami

Pri elopement porokah mi je najbolj všeč ravno to, da si par želi poročnega fotografiranja in da dostikrat zato izbereta vsem nam zelo ljube lokacije. Tako je bilo tudi tokrat saj sta se odločila za poročno fotografiranje v Piranu. Niti ne morem povedati kako se razveselim, ko izvem, da bom zopet fotografiral poroko v enem najlepših obalnih mest pri nas.

elopement-poroka-piran (3)

Mnenje para takoj po poroki

Galerija poročnih fotografij

Tudi tokrat sem se odločil za podoben tempo fotografiranja kot vedno. Najprej smo začeli s krajšim sprehodom in lovljenjem spontanih trenutkov, dokler nisem našel prave lokacije kjer se lahko ustavimo. Res pa je, da je teh lepih lokacij v Piranu nešteto. Katere smo odkrili na tokratni elopement poroki v Piranu pa lahko vidita v spodnji galeriji poročnih fotografij.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

Si tudi vidva želita fotografa za svojo elopement poroko?