Zimska poroka za avanturistične pare

Kaj vse bosta našla v zapisu zimska poroka

Zimska poroka za avanturistične pare

Zimska poroka je v zadnjih časih pri nas manj priljubljena kot poroka v toplih dnevih leta. To je razumljiva izbira če še nista videla popolne zimske poroke v hribih. Zato sem se odločil, da po fotografiranju stilizirane poroke na Veliki Planini napišem tudi ta zapis z nekaj nasveti za zimsko poroko v hribih.

Zimska poroka v hribih vaju bo navdušila če sta avanturistični par, ki si želi nekaj drugačnega in si želita tudi na poročni dan malce izstopati iz vsakdanjega. Poroka v snegu ima veliko prednosti o katerih vama bom danes pisal:

Veliko je odvisno tudi od vajine ideje o poročnem dnevu. Če si želita bolj klasične poroke z veliko svati je tudi to na zimski poroki brez težav izvedljivo. Odlično je če že v začetku imata vsaj nekaj idej o svoji popolni poročni pravljici. Ko pa bosta te ideje predstavila tudi meni in vajini poročni organizatorki, aranžerki in ostalim poročnim ponudnikom pa vaju bomo znali pravilno usmeriti in vama pričarati popolno zimsko poroko v hribih!

Če vama primanjkuje idej za organizacijo zimske poroke v snegu bom v spodnjih odstavkih predstavil najboljše ideje, ki bodo klasično poroko prelevile v zimsko poročno pravljico. Predvsem pa bosta lahko malce nižje videla tudi galerijo fotografij in video iz najlepše zimske poroke na Veliki Planini.

Prednosti zimske poroke

Če sta se odločila za zimsko poroko potem se zavedata njenih prednosti. Pa še vseeno se mi zdi primerno, da vama najprej predstavim meni najbolj očitne prednosti zimske poroke. Za tem pa vama predstavim tudi ideje za organiziranje zimske poroke v hribih.

 

– Manj stresa

Zimska poroka bo vsekakor manj stresna kot klasična, ker bosta v tem času imela na voljo veliko večjo izbiro poročnih ponudnikov. V toplih mesecih, ko je organiziranih veliko več porok in smo poročni ponudniki bolj zasedeni si bosta težje izbrala točno tistega, ki si ga želita.

– Izjemne poročne fotografije iz zimske poroke v snegu

Kot poročni fotograf vama lahko na zimski poroki v hribih zagotovim popolne poročne fotografije! Izjemna lokacija, sproščen par, dosti časa za fotografiranje in predvsem želja za fotografiranje so faktorji, ki vama bodo na poroki v snegu zagotovili izjemne fotografije v katerih bosta uživala še leta in leta!

– Več lokacij za obred in poročno fotografiranje

Zimska poroka predvsem pa poroka v hribih vama ponuja nešteto izjemnih lokacij za fotografiranje. Pa ne le to tudi lokacije za civilni in cerkveni poročni obred bodo v hribih dih jemajoče. Recimo kapela Marije Snežne na Veliki planini je neponovljivo lepa in unikatna lokacija za cerkveni obred. Za civilni obred pa je na Veliki planin res neomejeno popolnih lokacij, ki ponujajo razglede na Kamniško – Savinjske alpe.

– Vsekakor vama ne bo vroče

Pri poletnih porokah je dostikrat ena večjih nevšečnosti ravno previsoka temperatura in močno sonce. Če si želita zimske poroke potem se vsekakor zavedata, da vama ne bo vroče na poročni dan. Še več kot to, ker so temperature nižje si bosta lahko v zimski poroki privoščila še kakšen kos oblačila, ki bo popestril vajin izgled.

– Zimska poroka bo unikatna in čisto vajina poročna pravljica

Zadnja ampak vsekakor ne najmanj pomembna prednost zimske poroke v hribih pa je, da si bosta lahko zamislila in organizirala veliko bolj unikatno in vajino poročno pravljico!

poroka-v-hribih

Ideje za organizacijo poroke v snegu

Verjamem, da vama ne primanjkuje odličnih idej, ki bodo vajino zimsko poroko še bolj popestrile. Nikakor pa ne pozabita tudi na spodnjih 6 idej, ki bodo vajino poroko vsekakor prelevile v pravo zimsko pravljico.

– pravilna izbira poročne lokacije

Veliko pišem o poroki v hribih, ker sem ravno pod vtisom poroke na Veliki Planini, ki jo bosta videla v spodnji galeriji. Vsekakor so Slovenski hribi odlična lokacija za zimsko poroko.
Nikakor pa ne pozabita niti na ostale možnosti. Mestna središča, ki so v prazničnem času romantično okrašena so lahko odlična lokacija za poroko. Če se dogovorita za hotel z lepim razgledom ali celo teraso kjer lahko organizirata obred si lahko tudi sredi mesta organizirata zimsko pravljico.
Izbira lokacije je čisto vajina izbira zato izberita takšno, ki bo vama ostala v najlepšem spominu!

– lokacije lahko okrasita poročno – praznično

Če bosta za poroko izbrala december, ki je že sam po sebi praznično okrašen in tudi lokacijo, ki je vsako leto lepo okrašena potem razmislita o tem kako lahko obstoječi ambient izkoristita in le dodata svoje unikatne okrasne dodatke. Verjetno vama v prazničnem času ne bo potrebno skrbeti za lučke, ker jih je vsepovsod veliko. Namesto tega bosta lahko poskrbela le za cvetje, ki vaju navdušuje in bosta že imela poročno – praznični ambient!

– uporabita sezonsko zelenje in rože ali celo suho cvetje

Pri cvetličarki se pozanimajta kakšna okrasitev je najbolj primerna za zimske mesece, da bo vajina poroka v kontekstu. Mogoče lahko razmislita celo o suhem cvetju, ki lahko ob lepi dekoraciji izgleda odlično!

– poročnim oblekam dodajta dolge rokave

Tudi pri poročnih oblekah lahko stopita korak stran od klasičnega. Predvsem zato, ker bo pozimi bolj mrzlo in si lahko privoščita tudi plašče, ki bodo popestrili vajino poročno opravo. Vsekakor ne pozabita, da morata na zimski poroki poleg tega, da bosta izgledala popolno razmišljati tudi o tem, da vama bo toplo tisti čas ko bosta zunaj!

– mizo z osvežilno pijačo zamenjajta

Na zimski poroki vsekakor ne bosta potrebovala mize z osvežilno pijačo. Kar pa ne pomeni, da morata pozabiti na idejo mize ob kateri bodo svati lahko minglali in se bolje spoznali. Na zimski poroki takšno mizo opremita z vročo čokolado in kakavom za najmlajše in kuhanim vinom za tiste, ki jih kakšna kapljica alkohola ne bo zmotila.

– na zunanjih lokacijah zimske poroke poskrbita za odeje za goste

Poleti morata poskrbeti za senco za svate, ker je lahko že krajše stanje na soncu precej naporno. Na zimski poroki pa nikakor ne smeta pozabiti na odeje ali celo plinske gorilnike, ki bodo greli svate medtem ko boste zunaj.

zimska-poroka (16)

Galerija fotografij sanjske zimske poroke na Veliki planini

Pa sta prišla tudi do galerije fotografij iz zimske poroke na Veliki Planini. Tako lepega ambienta kot nam ga lahko pričara narava nam ga ne more pripraviti nihče. Na Veliki Planini pa je narava res poskrbela za izjemne kulise! Pogled na Kamniško – Savinjske alpe bo očaral še najbolj zahtevne ljubitelje narave. Idilične koče na Veliki Planini so odlična lokacija za fotografiranje kot tudi za poročne priprave.

Ko pa vse kar nam ponuja Velika Planina doživimo ob sončnem zahodu pa mislim, da nebi mogli niti naslikati lepšega ambienta za zimsko poroko v hribih. 🤎🤎🤎

Če si želita podobnih fotografij iz vajine poroke bom z veseljem vajin poročni fotograf!

Video najlepše snežne poroke v Slovenskih hribih

Ob izjemnem videu, ki ga je ustvaril Aljaž Žnidaršič niti ne bom izgubljal besed ampak vaju bom prepustil ogledu…

Si tudi vidva želita takšnih fotografij iz vajine zimske poroke

Če si tudi sama želita takšnih poročnih fotografij vama jih lahko z vso samozavestjo zagotovim. Tako samozavestno govorim po 6 letih fotografiranja porok. V tem času sem osrečil vsaj 150 poročnih parov in za največjim veseljem lahko napišem, da sem zase izbral najboljši poklic.

O tem, da uživam v svojem delu govorijo tudi neštete nagrade, ki sem jih prejel za svoje poročne fotografije. Eno zadnjih sem prejel v začetku leta 2021, ko sem bil izbran med 100 najboljših umetniških poročnih fotografov na svetu!

Veselim se vajinega sporočila!

zimska-poroka-nocna-fotografija (2)

Kdo vse je sodeloval z menoj na zimski poroki na Veliki planini

Tokratno zimsko inspiracijsko poroko sem izvedel v sodelovanju z najboljšo ekipo! Vsak od nas je pripeval svoj košček pri ideji in organiziranju.

Za fotografijo sem skrbel Goran Vadlja Kamenjašević   
Več mojega dela lahko najdeta na IG: goranvk.weddigphoto in na FB: GoranVKweddingphotography

Za video je skrbel Aljaž Žnidaršič s katerim sodelujeva pod brandom SATUARA.
Njegovo delo iz hribov pa lahko najdeta tudi na spletni strani EXPEDITION STORY, IG: aljaz_znidarsic, FB: Aljaž Žnidaršič

Za organizacijo in žensko poročno obleko je tokrat poskrbela Urška Sodec Bedrač.
Če vaju zanima organizacija poroke lahko njene pretekle projekte najdeta na USB event planing, IG: USBEventplanning in FB: weddingsSlovenia.
Prav tako lahko Urška pomaga prav vsaki nevesti pri izbiri popolne poročne obleke za njo. Njen salon lahko najdeta pod imenom Memento poročna galerija, IG: Memento_porocna_galerija in FB: weddingdress.mementogalerija.

Za popolne poročne prstane so poskrbeli v zlatarni Sterle!
Več o njih bosta izvedela na njihovi spletni strani: zlatarna Sterle, IG: zlatarnasterle, FB: zlatarnasterle.

Za izjemno urejeno in opremljeno kočo je poskrbel Rok. Ker ima v lasti več koč na Veliki Planini lahko po poroki na Veliki Planini pri njemu prespi do 49 oseb!
Njegove koče lahko najdeta na spletni strani Koca.si, IG: kocavelikaplanina, FB: kocaVelikaPlanina.

poroka-v-hribih

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

Si tudi sama želita takšnih poročnih fotografij?