Poroka na gradu Strmol

Edinstven ambient pred kratkim obnovljenega gradu Strmol

do 50 gostov

Možnost cerkvene poroke v bližini

Izjemne fotografske lokacije

Nepozabna kulinarična izkušnja

Več lokacij za civilno poroko

Možnost prenočišč za mladoporočenca in svate

Poroka v dveh tematikah

Poroka na gradu Strmol

Grad Strmol - popolna poročna lokacija

Grad Strmol je del posestva Brdo. O tem priča tudi prefinjenost organizacije poroke na gradu Strmol. Če si želita poroke do 50 oseb je to vsekakor ena najlepših poročnih lokacij v Sloveniji. Vse od grajskega ambienta pa do prelepe in urejene narave, ki obdaja grad Strmol je kot popolno za nepozabno poročno fotografiranje.

Sprehod ob majhnem jezercu, ki leži neposredno pod gradom Strmol je kot popolno za sproščeno fotografiranje. Organizatorji na Strmolu pa vama lahko pripravijo poroko v dveh temah. Lahko si izbereta grajsko ali podeželsko poroko.

Po poročnem obredu pa vama lahko pripravijo pogostitev kar na posestvu ali pa v gradu. Vsekakor si morata osebno ogledati grad Strmol in si dovoliti, da vaju prevzame.

Še preden vama napišem vse o najboljših lokacijah za poročno fotografiranje na gradu Strmol pa nekaj največjih prednosti, ki jih ponuja:

001-grad-strmol-poroka (1)

Poročno fotografiranje na gradu Strmol

Grad Strmol je kot popoln za nepozabno poročno fotografiranje. Tukaj se skriva toliko lepih fotografskih kotičkov, da meni kot poročnemu fotografu nikoli ne zmanjka idej. Napisal bom le nekaj meni najljubših:

Neglede na to katerega poročnega fotografa izbereta bodita pozorna na to, da bo poslušal vajine želje in bo skozi svoje oči ustvaril vajino pravljico! Sam se zavedam, da se z vsako fotografijo, ki jo naredim predstavljam sebe ampak osrečiti pa moram najprej par in šele nato vse ostale!

005-grad-strmol-poroka (1)

Civilna poroka na gradu

Civilna poroka na gradu Strmol je lahko organizirana v dveh temah. Lahko se odločita za grajsko ali za podeželsko poroko. Od vaju je odvisno kaj vama je bolj všeč in kje se bodo vajini svati počutili bolj domače. Lahko pa zagotovim, da čisto vsakič, ko sem jaz fotografiral tukaj so bili vsi vpleteni strogo profesionalni in so poskrbeli, da je poročni dan bil popoln.

Podeželska poroka

Podeželska poroka je organizirana pod kozolcem, ki je urejen prav za ta namen. Kozolec je umeščen pod gradom Strmol takoj ob jezercu. Vajini svati bodo sedeli na lično okrašenih gajbicah za dekoracijo pa bodo uporabili poljsko cvetje. Vsa dekoracija in organizacija bo usmerjena v tradicionalno Slovensko!

003-grad-strmol-poroka (1)

Grajska poroka

Grajska poroka na gradu Strmol je lahko organizirana v gradu ali na prostem ob gradu. Vsak par, ki sanja o poroki na gradu, bo navdušen nad vsem kar ima grad Strmol za ponuditi. Od avtentično opremljenih soban gradu, kjer se bosta lahko poročila in imela tudi poročno slavje do poročne kulinarike, ki bo poskrbela za gurmansko razvajanje.

Cerkvena poroka

Če se želita tudi cerkveno poročiti lahko to storita v samostanu Adergas. Samostan je od gradu Strmol oddaljen le 2 minuti vožnje. Tako vožnja ne bo predstavljala napora za vaju ali vajine svate.

Pogostitev in poročno slavje na gradu Strmol

Pari, ki si na svoj poročni dan poleg vsega ostalega želite tudi popolno kulinarično razvajanje se boste zaljubili v grad Strmol. Tukaj bodo za vas kuhali izkušeni mojstri, ki so se kalili na Posestvu Brdo. Za vas bodo pripravili tako okusne kot tudi vizualno izredno privlačne krožnike!

Klasično sedečo pogostitev lahko postrežejo največ 26 osebam. Če vama je všeč tudi ideja bolj sproščene stoječe pogostitve pa lahko pripravijo večerjo na terasi ali v Viteški dvorani za do največ 50 oseb. Tudi v tem primeru bodo poskrbeli za kotičke kjer se boste lahko usedli in se podružili. Le večerja bo postrežena na način, da se bodo vajini svati imeli možnost že takrat družiti in se sami odločiti kam bi se priključili.

Cena poročnega menija se začne pri 65€.

Če si želita na svoji poroki več svatov vam na Posestvu Brdo lahko ponudijo tudi več lokacij, ki jih imajo v lasti. Najbližja je oddaljena le nekaj minut vožnje.

poroka-covid19

Prenočišče za mladoporočenca in svate

Na gradu Strmol in nad kavarno Strmol lahko tudi prenočite. V gradu bosta našla butični 4 zvezdični hotel v katerem vaju bodo res razvajali. Medtem, ko so pred kratkim nad kavarno Strmol uredili tudi tri apartmaje. V obeh namestitvah bosta lahko bivala tako vidva kot tudi vsi vajini svati. Tako boste lahko bolj sproščeno uživali v poročnem slavju!

Če vaju zanimajo še ostale možnosti za poroko na gradu si lahko pogledata zapise Poroka na gradu Zaprice, zapis o poroki poroki na gradu Snežnik, zapis grad Tuštanj poroka in grad Otočec poroka. Moram pa omeniti, da lahko tudi grad Bogenšperk brez zadržkov predlagam za popolno grajsko poroko.

Pred kratkim pa sem napisal tudi blog o poroki na Ljubljanskem gradu. V tem blogu pa bosta videla, da imata tam široko poročno izbiro.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

Za vaju sem pisal Goran Vadlja Kamenjašević