Poroka na gradu Zaprice

Možnost cerkvene poroke v bližini

Grajsko vzdušje

Več foto lokacij

Od 80 do 130 svatov

Možnost podeželske poroke

Poroka na gradu Zaprice z izjemnimi pogledi na staro mestno jedro Kamnika.

Če si želita grajske poročne izkušnje bo grad Zaprice za vaju popoln izbira. Poleg grajskega salona in lepo urejene travnate površine v grajskem obzidju pa vam tukaj ponujajo še presenečenje. Če si želita poroke v podeželskem slogu si lahko tudi to organizirata na gradu Zaprice.

V današnjem zapisu vama bom predstavil najzanimivejše kotičke gradu Zaprice in zanimive fotografske kotičke na gradu!

grad-zaprice-poroka-metanje-riza

Poroka na Gradu Zaprice

Poroka na gradu Zaprice je zelo pogosta izbira med Slovenskimi zaročenimi pari. To pa zato, ker vama tukaj ponujajo celovito ponudbo za popoln poročni dan. Najbolj izstopajoča prednost je definitivno impresiven ambient, ki ga ustvarja grad iz 14. stoletja. Grad je lepo ohranjen in je popoln za vse vrste praznovanj najbolj pogoste pa so tukaj ravno poroke. Ob topli sobotnih popoldnevih na gradu organizirajo le dve poroki v enem dnevu. To pa zato, ker vama tako želijo ustvariti prijetno vzdušje in vama ponuditi dosti časa tudi po poročnem obredu. Verjemita mi, da bosta hvaležna za ta čas in mirnost, ki vama jo bo prinesla dobro organizirana poroka.

Tako si bosta lahko vzela dosti časa za čestitke svatov in ob tem bodo lahko pripravili okusen catering pod sencami ogromnih krošenj na grajskem dvorišču in pod arkadnim prostorom z lapidarijem. Vidva pa bosta lahko ta čas izkoristila tudi za poročno fotografiranje. Grad Zaprice ponuja kar nekaj lepih kotičkov za popolne poročne fotografije.

grad-zaprice-poroka

Poroka na travniku poleg gradu

Travnik na vzhodni strani gradu je vedno odlično urejen in pripravljen na poročne pare. Za vaju bodo razprostrli tudi rdečo preprogo po kateri bo oče lahko nevesto pospremil do oltarja. Ob preprogi pa bodo pripravili stole, da bodo vajini svati lahko udobno počakali na poroči obred in bodo v njem uživali. Po civilnem poročnem obredu pa bo koordinator poroke poskrbel, da bodo svati postavili špalir ob rdeči preprogi. Potem pa sledi le še vajin sprehod in metanje riža ali kofetov s katerim vaju bodo pospremili do grajskega dvorišča. V tem času pa bo tukaj že postavljena pogostitev, da se boste lahko okrepčali pred naslednjimi poročnimi dogodki.

poroka-na-gradu-zaprice-rdeca-preproga

Poroka v grajskem salonu

Grajski salon, ki je okrašen z obnovljenimi baročnimi in historičnimi poslikavami lahko sprejme 80 gostov. Za vse goste bodo pripravljeni stoli tako, da bodo lahko vsi udobno uživali v poročnem obredu in pogostitvi! Tako kot zunanji travnik ob gradu tudi grajski salon ponuja edinstveno grajsko poročno izkušnjo.

Poroka v podeželskem slogu

Poroka na Gradu Zaprice pa je lahko tudi v podeželskem slogu. Če si želita takšne poroke vama jo lahko organizirajo na travniku pred gradom. Travnik je obdan z lesenimi kaščami iz 18. in 19. stoletja, ki so pokrite s slamo. Že to izžareva podeželski ambient. Bodo pa poleg tega pripravili tudi kombinacijo lesenih stolov in sedišči iz senenih kock in pa belo preprogo, ki bo lepo povezala celoten poročni ambient.

Fotografske priložnosti na gradu Zaprice

Grad Zaprice vama ponuja kar nekaj res lepih fotografskih kulis. Kot poročni fotograf se vedno veseli lokacij, ki so tako raznolike in zanimive, da lahko na eni lokacij brez težav naredimo vsaj tri fotografiranja v različnem stilu.

poroka-na-gradu-zaprice-razgled-na-kamnik-1

Cerkvena poroka v bližini gradu

V neposredni bližini gradu Zaprice se lahko tudi cerkveno poročita! To lahko storita v cerkvi Sv. Križa ali v Župnijski cerkvi Marijinega brezmadežnega Spočetja k Kamniku.

grad-zaprice-cerkvena-poroka

Če vaju zanimajo še ostale možnosti za poroko na gradu si lahko pogledata zapis Grad Tuštanj poroka, zapis o poroki na gradu Snežnik in grad Strmol poroka. Če pa razmišljata o poroki med grički Dolenjske pa vaju bo s svojim grajskim ambientom in razgledi navdušila poroka na gradu Bogenšperk. V srcu Dolenjske na otočku sredi reke Krke si lahko organizirata grad Otočec poroko.