GRAD BOGENŠPERK POROKA

Grad Bogenšperk poroka z renesančnim pridihom

Na zunanjih lokacijah je možno večje število gostov

Možnost cerkvene poroke na lokaciji

Več fotografskih lokacij

Uradna lokacija za sklepanje zakonske zveze

Več lokacij za sklepanje zakonske zveze

Možnost zabave in večerje v grajski restavraciji

Cena poroke na gradu Bogenšperk

Renesančni grad Bogenšperk in njegove prednosti

Grad Bogenšperk poroka | Če se bosta odločila za poroko na gradu Bogenšperk se bosta morala odpraviti na mejo Dolenjske in Zasavske regije. Sam bi rekel, da je to eden najlepših gradov v Sloveniji z izjemno lokacijo. Umeščen v neokrnjeno naravo le nekaj minut iz glavne cestne povezave Dolenjske z Zasavjem, ponuja izjemne razglede na Dolenjske gričke.

To so največje prednosti poroke na gradu Bogenšperk:

Grad Bogenšperk je uradna lokacija za sklepanje zakonske zveze

Grad Bogenšperk spada med uradne lokacije za sklepanje zakonske zveze na upravni enoti Litija. To pomeni, da se lahko tukaj civilno poročita tudi brez tega, da prosita uradno osebo in matičarja, da prideta na posebno lokacijo. Včasih je tudi to lahko težava. V najbolj zapolnjenih poročnih dneh v letu lahko tudi zavrnejo obisk kakšnih bolj umaknjenih lokacij kjer se organizirajo poroke, ker jih do preprosto nebi časovno uspelo.

Še ena prednost uradne lokacije za sklepanje zakonske zveze pa je tudi to, da vama ni potrebno doplačati 170€, ki bi jih doplačala če bi matičarja in uradno osebo povabila na lokacijo, ki jo upravna enota nima na spisku uradnih lokacij.

KAJ VSE NAJDETA V ZAPSU O GRADU BOGENŠPERK

Štiri možne poročne lokacije za civilni obred na gradu Bogenšperk

Na gradu Bogenšperk vama lahko pripravijo civilno poroko na štirih različnih lokacijah:

Na vseh poročnih lokacijah vama znotraj poročnega paketa pripravijo:

 

Za vsako lokaciji imajo postavljeno tudi ločeno ceno o kateri pa bom pisal v naslovu: cena poroke na gradu Bogenšperk.

Možnost cerkvene poroke v grajski kapeli

Velika prednost poroke na gradu Bogenšperk je tudi možnost cerkvene poroke v grajski kapeli. Ker imajo lepo ohranjeno grajsko kapelo imata vso možnost, da si ob predhodnem dogovoru vse poročne dogodke organizirata na eni lokaciji. To je zame ena največjih prednosti poročne lokacije. Če sta kdaj že bila na poroki na kateri sta se večkrat morala usesti v avto in se peljati iz lokacije na lokacijo potem vesta kako neprijetno je to. Vsekakor vama predlagam, da to možnost izkoristita in sebi ter svojim svatom polepšata poročni dan!

Poročno fotografiranje na gradu Bogenšperk

Neglede na to, da bereta o poroki na gradu Bogenšperk sta se znašla na spletni strani poročnega fotografa. Nekako čutim odgovornost, da vama napišem tudi nekaj nasvetov glede poročnega fotografiranja na gradu Bogenšperk.

Že samo to, da bosta imela poroko na gradu bo poročnemu fotografu olajšalo delo. Kaj šele okolica gradu v kateri bosta lahko izkoristila:

Večina lepih fotografskih lokacij na gradu Bogenšperk je na odprtem. Ravno zato je dobro, da fotografiranje načrtujeta kasneje v dnevu, ko sonce ne bo več tako visoko na nebu in ne bo tako močno. V nasprotnem primeru bosta s fotografom iskala senčne kotičke gradu in okolice, kjer bodo nastale najboljše poročne fotografije.

Zanimivo je tudi, da na gradu ponujajo poročno fotografiranje pred samim poročnem dnem. Če si to želita je lahko tudi to dobra izbira, ki vama bo omogočila bolj sproščen poročni dan. V katerem bodo tako kot uradne fotografije ostale le skupinska in družinske fotografije.

Možnost pogostitve po civilnem poročnem obredu

Po civilnem poročnem obredu vam lahko v grajski restavraciji pripravijo tudi pogostitev. To največkrat postavijo kar zunaj. Na izbiro imata tri izjemne lokacije:

Če si želita poročnega fotografiranja na gradu Bogenšperk potem je takšna pogostitev popolna izbira. Tako bodo svati lahko malo prigriznili in nazdravili dokler se bosta vidva fotografirala in sploh ne bodo opazili, da vaju ni bilo.

Možnost poročne zabave v grajski restavraciji

V grajski restavraciji oziroma V krčmi na gradu vama lahko pripravijo tudi poročno večerjo in zabavo. Za to bo odgovoren gostinec, ki upravlja s restavracijo na gradu. Gospod Mitja bo vesel vašega klica in vam bo sam najbolje razložil svojo vizijo: 041/392-295.

Cena poroke na gradu Bogenšperk

Dobro se zavedam, da je na koncu, ko si izbereta tiste res najboljše poročne lokacije tudi cena faktor pri izboru. Ravno zato sem za vaju zbral vse znane cene na enem mestu! Seveda se je pa potrebno zavedati, da nekatere so nekatere cene odvisne od števila svatov in še čega. Zato bosta za takšne individualne ponudbe vseeno na koncu morala poklicati na grad Bogenšperk in se dogovoriti za sestanek.

Če vaju zanimajo še ostale možnosti za poroko na gradu si lahko pogledata zapise Poroka na gradu Zaprice, zapis o poroki poroki na gradu Snežnik, zapis grad Tuštanj poroka in grad Strmol poroka. Moram pa omeniti tudi, da grad Bogenšperk brez zadržkov predlagam tudi za nosečniško fotografiranje. V srcu Dolenjske na otočku sredi reke Krke si lahko organizirata grad Otočec poroko.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.