Poroka na gradu Tuštanj

Kraljevi ambient grada Tuštanj

Možnost cerkvene poroke na gradu

do 70 do 120 gostov

Nepozabna kulinarična izkušnja

Več lokacij za civilno poroko

Izjemne fotografske lokacije

Poroka na gradu Tuštanj

Če si želita edinstvene porokegrajskem ambientu bo poroka na gradu Tuštanj prava izbira za vaju. Grad bosta našla v vasi Tuštanj, ki je v neposredni bližini Moravč. Iz Ljubljane bosta imela le 30 minut vožnje.

Grad je v zasebni lasti in lastika sta vložila veliko energije v njegovo oživitev, kar se tudi pozna ob obisku. Organizirajo razne dogodke, poleti tudi koncerte. Največji del njihove dejavnosti pa so poroke.

Poleg izjemne lokacije, saj so skoraj natančno v sredini Slovenije imajo še kar nekaj prednosti, ki vaju bodo definitivno prepričale, da jih umestita na ožji spisek poročnih lokacij. Grajski ambient, prilagodljivost lastnikov, več možnih lokacij znotraj gradu za poroko, možnost cerkvene poroke in tudi možnost zabave so le največje prednosti poroke na gradu Tuštanj.

Dobro ohranjen grad z izjemnimi zbirkami, umeščen v lepo naravno okolje je kot popoln tudi za poročno fotografiranje. Sam poznam nešteto raznolikih fotografskih kotičkov na gradu in v okolici in ravno zato sem kot poročni fotograf presrečen ko sem del poroke na gradu Tuštanj. Če še iščete poročnega fotografa vaju si lahko pogledata tudi mojo ponudbo fotografiranja v ceniku poročnega fotografiranja.

grad-tustanj-poroka-fotografiranje-ob-soncnem-zagodu

POROKA NA GRADU TUŠTANJ

Na gradu Tuštanj na leto gostijo tudi do 60 porok. Pravijo pa, da je njihovo glavno vodilo, da se individualno posvetijo vsakemu paru posebej. Ko sem to izvedel sem si rekel grad Tuštanj pa moram uvrstiti v najbolj priljubljene poročne lokacije. Individualna obravnava je nekaj kar prepogosto manjka pri organizaciji poroke je pa nujno potrebno. Že jaz kot poročni fotograf sem se naučil, da si vsak par po svoje predstavlja največji dan v njuni zvezi. Sam se brez izgovorov tudi držim tega, da na vsaki poroki začnem pisati novo unikatno zgodbo in zato sem srečen če tako delujejo tudi ostali ponudniki s katerimi delam.

Posebnost poroke na gradu Tuštanj je poleg klasične poroke tudi organizacija grajske poroke. Tukaj res poskrbijo za detajle na katere bi se ostali, ki nismo tako blizu tej veličastni več stoletij stari stavbi, pozabili. Organizirajo sprejem z grajsko stražo, pozdrav grofa in grofice, na grad vaju bo popeljala prava dunajska kočija, zaigrajo pa vama lahko leseni rogisti s fanfarami.

Ker sta zakonca Pirnat, ki sta lastnika gradu, glasbeno zelo dejavna tudi pri porokah na gradu dajeta poudarek na glasbi. Po obredu vama bo operni pevec zapel napitnico iz opere Traviata.

poroka-na-gradu-tustanj-porocna-obleka

PREDNOSTI GRAJSKE POROKE

To je so največje prednosti poroke na gradu Tuštanj:

 • Unikaten ambient, ki ga lahko ustvari samo stoletja star grad
 • Zanimiva, gradu prilagojena, izvedba protokola
 • Več lokacij za civilno poroko
 • Uradni prostor za sklepanje civilne zakonske zveze
 • Ima svojo kapelico. Tako, da se lahko tudi cerkveno poročite na gradu
 • Ženin lahko prvo steklenico penine odpre z mečem
 • Lastnik gradu je prilagodljiv in vama bo z veseljem ustregel
 • Izjemne priložnosti za poročno fotografiranje
 • možnost pogostitve po vajinih željah
 • v dežju lahko celotno dogajanje prestavijo v pokrite sobane

Zame je definitivno največja prednost to, da lahko vse od prvega do zadnjega protokolarnega dogodka organizirata na eni lokaciji. Ko doživiš več in več porok, pri kateri se čez dan voziš tudi po več ur, hitro ugotoviš, da je velika prednost, da si čez celoten poročni dan na eni lokaciji.

Tudi pester izbor lokacij za civilni obred je dobrodošla prednost. Tako bosta našla kaj zase neglede na to če bi se raje poročila v notranjosti gradu, v atriju gradu ali na odprtem v grajskem vrtu.

grad-tustanj-poroka (7)

GRAJSKO POROČNO FOTOGRAFIRANJE

Poročno fotografiranje je sestavljeno iz dveh pomembnih delov. Sam se fotografiranja celotnega poročnega dne lotim na dokumentaren način. To pomeni, da dogajanje zelo pozorno spremljam in tako dokumentiram spontane trenutke, ki se zgodijo sami po sebi. Ta del poročnega fotografiranja je zelo pomemben za obujanje spominov in za pristno doživljanje vajine poroke preko poročne fotoknjige tudi čez leta in celo desetletja.

Poleg dokumentarnega fotografiranja pa najbolj uživam v portretnem fotografiranju neveste in ženina. Tiste minute, ki so namenjene umetniškemu ustvarjanju poročnega fotografa meni pomenijo največ in so mi tudi prinesle največ prepoznavnosti. Ta del pa je v veliki meri ravno nasprotje dokumentarnemu beleženju poročnega dne. V tem času večina parov potrebuje malce navodil in inspiracije, da se lažje sprostijo in pozirajo za svoje poročne fotografije. Čeprav se dobro znajdem v vsaki situaciji pa je na tako raznolikih in pestrih lokacijah prežetih z zgodovino to veliko lažje. Če imam toliko možnih lokacij za fotografiranje para kot na gradu Tuštanj je tudi fotografiranje para popolnoma brez stresa.
Najboljše lokacije za fotografiranje poročnega para na gradu Tuštanj:

 • Atrij gradu
 • Notranje sobane, ki vsaka skriva svoje prednosti
 • Grajski vrt je kot narejen za poročno fotografiranje
 • Notranji balkon v atriju gradu

Zaradi tako lepih lokacij in sproščenih poročnih parov, ki so z menoj uživali na fotografiranjih sem v letu 2020 bil izbran med 100 najboljših poročnih fotografov na svetu! Z veselje bom tudi vajin poročni fotograf.

grad-tustanj-poroka-porocni-par-brez-barvna-fotografija

CIVILNA POROKA NA GRADU TUŠTANJ

Grad Tuštanj je uradni prostor za sklepanje zakonske zveze v Sloveniji. To pomeni, da ste oproščeni stroškov do upravne enot, ki bi znašali 170€. Že to je ena od prednosti za izbiro grada za vajino poroko.

Izbirata lahko med tremi lokacijami za civilno poroko:

 • Poročna dvorana
 • Atrij gradu
 • grajski vrt

Ta raznovrstnost zagotavlja, da bo skoraj vsak par našel pravo lokacijo zase znotraj gradu Tuštanj. Prav to pa sta lahko prepričana, da vama tudi slabše vreme ne more prekrižati načrtov, saj lahko v vsakem trenutku poroko prestavijo za zidove gradu.

grad-tustanj-poroka (1)

CERKVENA POROKA NA GRADU TUŠTANJ

Grad Tuštanj ima na posestvu, takoj ob gradu, tudi kapelo. To pomeni, da lahko tudi cerkveni obred organizirata na gradu. Če pa si želita cerkvene poroke v cerkvi pa se lahko poročita v cerkvi na Hribcah ali v Moračah.

POROČNA ZABAVA NA GRADU

Poročno zabavo na gradu Tuštanj lahko imata v notranjosti gradu, v atriju ali na grajskem vrtu. Vsekakor je prednost to, da tudi če se odločita za poroko v atriju grada imata rezervni načrt v notranjih sobanah gradu. Na grajskem vrt pa vama tako ali tako postavijo poročni šotor. Razen če bosta sama seveda navijala za poroko pod milim nebom.

Poleg samega ambienta je izbira lokacije za poročno zabavo na gradu Tuštanj pomembna tudi zaradi kapacitete gostov, ki jih lahko sprejmejo na določeni lokaciji. V notranjosti gradu lahko postavijo omizje za do 70 gostov medtem ko lahko zunaj na grajskem vrtu gostita kar 120 gostov.

Lokacije za poročno zabavo na gradu Tuštanj:

 • v atriju
 • v grajskem parku
 • v poročni dvorani
poroka-covid19

CENA POROKE NA GRADU TUŠTANJ

Najprej bom začel z najbolj očitno prednostjo cene poroke na gradu Tuštanj. Ker je grad del uradnih lokacij za sklepanje civilnega zakona vama ne bo potrebno na UE plačati 170€, da bosta matičar in uradna oseba prišla na izbrano lokacijo.

Če se odločita le za civilno poroko na gradu Tuštanj in bi želela najeti poročno dvorano vaju bo to stalo 300€.

Če pa se odločita, da bo cel vajin poročni dan na gradu Tuštanj in bosta želela najeti cel grad bosta za to morala kontaktirati lastnika. Je pa to definitivno prednost, ker vam lastnik tako zagotavlja intimo in poroko ter poročno zabavo samo v krogu vajinih gostov. Če se odločita bodo tudi za poročno pogostitev poskrbeli na gradu Tuštanj pa se cena menija začenja pri 30€. Seveda je to odvisno od števila gostov, od želenih menijev, od vrste postrežbe itd.

Bolj natančne cene bosta izvedela ob obisku gradu. Za osnovne smernica pa vama lahko pomagajo te cene:

 • In potrebno plačati stroškov UE = -170€
 • Najem poročne dvorane = 300€
 • Najem celotnega gradu = KONTAKTIRAJTE PONUDNIKA
 • Poročni meni = od 30€ naprej

Za lažjo organizacijo vaše poroke sem napisal tudi zapis: cena poroke. V njem boste lahko ugotovili kakšna je cena organizacije poroke v Sloveniji.
grad-tustanj-poroka-sprehod-porocnega-para

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »
vila-vipolze-poroka-prvi-poljub

Vila Vipolže poroka

Ali sanjate o poroki v renesančni vili, obdani z vinogradi in oljkami, ki dihajo in govorijo zgodbo te krasne vile? Naj vam predstavim Vilo Vipolže, kjer vsak kotiček govori zgodbe ljubezni in elegance. Ta čudovita lokacija, skrita v srcu Goriških brd, je kot nalašč za vaš poseben dan.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.