Gostilna Kobjeglava poroka

Gostilna Kobjeglava poroka je lahko eleganten ali intimen dogodek v zavetju kraškega pršutarne. Tukaj si lahko organizirata intimno poroko v ožjem krogu vajinih najbližji. Lahko pa se odločita tudi za elegantno poroko na katero bosta povabila vse svoje ljubljene. Za odlično kraško kulinarično izkušnjo, ki temelji na filozofiji 0km bo poskrbel Simon Komel, ki je zaslužen za preporod stare pršutarne. Dovolita si, da vaju poroka v gostilni Kobjeglava popelje v dolg in srečen zakon.

poroka-gostilna-kobjeglava-iz-zraka

Gostilna Kobjeglava poroka

Poroka v stari pršutarni

Gostilna Kobjeglava poroka bo potekala v pršutarni, ki je bila zgrajena leta 1982. Včasih je pršutarno uporabljal MIP oziroma Mesna Industrija Primorske kot sušilnico pršutov. Kasneje so dodali tudi prostor za degustacijo pršuta. Po tem ko je MIP zaključil z delovanjem je pršutarno prevzel Simon Komel in jo dvignil na višjo raven. Prostor za degustacijo pršuta so sicer še v času MIP-a spremenili v gostilno. Medtem, ko je kasneje Simon Komel to gostilno moderniziral oziroma je klasične kraške jedi predstavil na modernejši način. Poslužuje se tudi filozofije 0km kar pomeni, da je velik fokus Gostilne Kobjeglava na lokalnem. Če si želita elegantne ali intimne poroke bo gostilna Kobjeglava poroka ravno prav za vajin poročni dan!

Gostilna Kobjeglava poroka na krasu

gostilna-kobjeglava-poroka-soncni-zahod

Gostilna Kobjeglava poroka bo v vsakem primeru najprej klasična kraška izkušnja. Neglede na to ali si bosta zamislila intimno, elegantno, boho ali kakršno koli že poroko bo poroka v gostilni Kobjeglava neizogibno tradicionalno Kraška. Kraški kamen, murva na dvorišču, pršut na krožniku in rahel veter v laseh vaju bodo vedno spominjali na pokrajino, ki je edinstvena tako po svojih naravnih danostih kot po gostoljubnih ljudeh. Na Krasu bosta našla veliko poročnih lokacij, ki so drugačne od ostale Slovenije. V skoraj vseh poročnih lokacijah Krasa bosta dobila občutek intime in vseeno tudi ekskluzivnega ambienta in postrežbe. Veliko lokacijam na Krasu je skupna filozofija kulinarike, ki temelji na 0 km. To pomeni, da so res ponosni na lokalno in so prepričani, da lahko s klasičnimi kraškimi jedmi ponudijo tudi moderno poročno pojedino. V gostilni Kobjeglava vaju bodo razvajali tudi z originalnostjo in profesionalnim odnosom v katerem ne manjka iskrenih nasmehov!

Gostilna Kobjeglava civilna poroka

Civilno poroko si lahko organizirata kar v oziroma še bolje pred gostilno Kobjeglava. V edinstvenem zavetju kraškega kamna iz katerega je postavljen ta znova obujeni kraški dragulj se lahko civilno poročita. Obred vama bodo postavili pod murvo na dvorišču, ki bo poskrbela za lep ambient in prijetno senco.

poroka-gostilna-kobjeglava-tloris

Gostilna Kobjeglava cerkvena poroka

Cerkvena poroka v gostilni Kobjeglava je možna v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Kobjeglavi. Od gostilne Kobjeglava do župnijske cerkve sv. Mihaela je le 130 metrov dolg sprehod. Torej je vsa logistika konvojem poročnih svatov odveč in se lahko preprosto sprehodite čez vasico Kobjeglava do cerkve in nazaj do gostilne. Še ena prednost te cerkve pa je njena kraška zunanjost. Če boste tam v pravem času v dnevu zna biti okolica cerkve zelo zanimiva tudi za kakšno poročno fotografijo!

gostilna-kobjeglava-poroka (2)

Poročno fotografiranje na poroki v gostilni Kobjeglava

Poročno fotografiranje na katerikoli poroki na Krasu je užitek za vsakega poročnega fotografa. Unikatna arhitektura kraških vasic je mamljiva za vsakega navdušenca nad fotografiranjem. Kamnite hiše in ozke ulice, ki kljubujejo pogostim vetrom in burji so kot ustvarjene za romantična poročna fotografiranja. Vasi Kobjeglava je zelo blizu tudi najstarejša vas na Krasu – Štanjel. Štanjel je zakladnica edinstvenih kotičkov, ki bodo vajinemu poročnemu fotografiranju dodali tudi pridih kraške tradicije. Za ljubitelje narave pa bo kraška pokrajina kot balzam za dušo in sanjska lokacija za poročno fotografiranje. Ni se vama treba peljati daleč, da bi našla lepe naravne kreacije, ki bodo lepa kulisa za vajine poročne fotografije. Le nekaj metrov iz glavne ceste bosta že v zavetju narave in njene lepote. Dovolita si uživati v kraškem poročnem fotografiranju na svoji poroki v Gostilni Kobjeglava.

gostilna-kobjeglava-poroka (2)

Gostilna Kobjeglava tudi na poroki na gradu Štanjel

Po obuditvi stare pršutarne oziroma gostilne Kobjeglava so Simona Komela povabili tudi na grad Štanjel. Na Štanjelu so ugotovili, da si obiskovalci poleg vseh arhitekturnih lepot in razgledov, ki jih ponuja grad Štanjel želijo tudi izjemne kulinarične ponudbe. Po uspešni zgodbi v bližnji gostilni Kobjeglava je bilo edini pravilno, da so k sodelovanju povabili Simona Komela. Tako lahko danes tudi na Štanjelu uživate v njegovih kreacijah in unikatnem prepletanju moderne kuhinje s tradicijo Krasa.

Poleg unikatne poroke v stari pršutarni oziroma gostilni Kobjeglava lahko na Krasu obiščeta tudi naslednji lokaciji poroka v hiši posebne sorte in Štanjel poroka.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

cena-poroke-porocna-prstana

Cena poroke v Sloveniji

Cena poroke je najbolj pogojena z vašimi željami. Vaše odločitve kot so: število svatov, poročna lokacija, letni čas in dan v tednu za poroko, poročni fotograf in glasba so le ene od teh, ki močno vplivajo na ceno poroke.

preberite več »
porocno-veselje

Poroka – Vse, kar morate vedeti o najlepšem dnevu vašega življenja

Poroka je slovesnost, s katero se dve osebi združita v zakonsko zvezo. Poročni zakon je pravni akt, ki ureja pravice in obveznosti zakoncev.

Poroka je pomembna življenjska prelomnica, ki simbolizira ljubezen, predanost in partnerstvo. Poročeni zakon pa je pravni akt, ki zakoncema daje določene pravice in obveznosti, kot so pravica do preživljanja, dedovanja, vzgoje otrok in podobno.

V Sloveniji je poroka lahko civilna ali cerkvena. Civilna poroka se sklene pred matičarjem, cerkvena poroka pa pred duhovnikom.

preberite več »
pogled-mladoporocencev-na-ljubljano

Poroka v Ljubljani

Edinstven ambient slovenske prestolnice Primerno za večje število gostov Več možnost cerkvenih porok v mestu Izjemne fotografske lokacije Široko možnost kulinarične izbire Več lokacij za

preberite več »
bled-porocni-poljub

Poroka na Blejskem gradu

Edinstven ambient Blejskega gradu do 200 gostov Možnost cerkvene poroke na gradu Izjemne fotografske lokacije Nepozabna kulinarična izkušnja Več lokacij za civilno poroko Možnost prenočišč

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja