Štanjel poroka

Štanjel poroka bo navdušila prav vsak par, ki si želi unikatne kraške poroke. Terasasto grajena srednjeveška vas ponuja nešteto možnosti za idilično poroko na Krasu. Ozke ulice Štanjela spominjajo na najbolj slikovite filmske prizore. Ferrarijev vrt, ki ga je oblikoval Maks Fabiani, prav tako sledi, za tisti čas, modernim arhitekturnim rešitvam in je zasnovan v več terasah. Za poroko na Štanjelu je vsekakor najbolj zanimiv del umetno jezerce z mostičkom, ki spominja na tiste romantične Beneške mostičke. V nadaljevanju preberita zakaj je Štanjel popolna kraška vasica za vajino poroko!

stanjel-poroka-iz-zraka

Štanjel poroka

Štanjel ena najbolj idiličnih vasic na Krasu

Vasica Štanjel je ena najbolj idiličnih vasic v Sloveniji vsekakor pa je med najbolj zanimivimi in obiskanimi na Krasu. To je eno najstarejših naselij na Krasu, ki vaju bo očaralo tako s svojo zgodovino kot s svojim, današnjim izgledom. Že ko bosta stopila skozi grajska vrata se bosta začela spominjati fotografij, ki sta jih že videla in bosta začela graditi ideje za vajin poročni dan na Štanjelu. Svoj pečat Štanjelu je definitivno pustil tudi znan Slovenski arhitekt Maks Fabiani, ki je bil nekaj časa tudi župan Štanjela. Prav njemu smo lahko hvaležni za zasnovo strnjenih hiš v terasastih ulicah in prav takšnega Ferrarijevega vrta.

grad-stanjel-poroka

Grad Štanjel poroka na Krasu

Poroka na gradu Štanjel ima nešteto prednosti. Največja je definitivno sama vasica in njena energija, ki je popolna za ustvarjanje novih romantičnih zgodb. Odlično pa je tudi, da lahko za svojo poroko na gradu Štanjel prav vse dogodke organizirata znotraj obzidja, kar bo olajšalo vajino načrtovanje in polepšalo dan čisto vsem vajinim gostom. Nekaj prednosti poroke na gradu Štanjel:

Najlažje bosta ugotovila če vama je Štanjel pisan na kožo če si bosta že pred odločitvijo organizirala enodnevni izlet v to kraško vasico in se sama sprehodila po uličicah ter začutila zgodovino in romantiko.

stanjel-poroka-razgled

Štanjel poroka - civilni obred

Civilna poroka na gradu Štanjel bo v edinstvenem ambientu neglede na to katero od idiličnih lokacij znotraj gradu ali srednjeveške Kraške vasice bosta izbrala. Izbirata lahko med samimi gradom, dobro poznanimi Ferrarijevim vrtom, otočkom sredi bazena ali pač katero koli idilično ulico same vasice. 

Grad Štanjel poroka

Civilna poroka lahko poteka kar v gradu Štanjel oziroma v Galeriji Lojzeta Spacala, ki je tudi uradna poročna dvorana.

Ferrarijev vrt poroka

Ferrarijev vrt je oblikoval znani arhitekt iz Krasa – Maks Fabijani. Oblikoval ga je tako, da se staplja z okoliško pokrajino in je kot takšnem popoln za vajin civilni obred. Poroka na Ferrarijevem vrtu je lahko na neštetih krasnih lokacijah, ki jih bosta našla na terasah vrta.

Otoček sredi umetnega jezerca

Tudi otoček je pogosta izbira za civilni poročni obred. Zanimiva lokacija je zato ker sta lahko vidva s pričami na otočku na malce dvignjeni poti zraven pa je dosti prostora za vse vajine svate.

Poroka v številnih kotičkih na prostem

Srednjeveška vasica Štanjel vaju bo očarala z edinstveno kuliso in za civilni obred se vama bo zdel popoln kar vsak kotiček te prečudovite vasice. Tako se lahko odločita tudi za civilno poroka na prostem.

vodnjak-stanjel-poroka

Štanjel poroka - cerkveni obred

V Štanjelu se bosta lahko tudi cerkveno poročila v gotski cerkvi iz 15. stoletja. Cerkev sv. Daniela je najbolj poznana po prepoznavni obliki cerkvenega zvonika. Videla jo bosta že takoj ko bosta prečkala grajska vrata. Glede, da bližino vseh ostalih poročnih lokacij vama vsekakor tudi zaradi tega predlagam izbiro cerkve sv. Daniela za vajin cerkveni poročni obred. Je pa res, da je na Krasu veliko idiličnih cerkev in če sta se v katero od njih že zaljubila si izberita tisto, ki vama bo ostala v najlepšem spominu.

stanjel-iz-zraka

Štanjel poroka - poročno fotografiranje v srednejeveški vasici

Veliko je prednosti za poroko v Štanjelu ampak ko pa pridemo do iskanja za lokacij za poročno fotografiranje je pa Štanjel definitivno popolna izbira. Toliko krasnih in unikatnih lokacij kot jih ponuja vasica Štanjel je v Sloveniji res težko najti. V kratkem sprehodu čez vasico lahko najdemo krasne srednjeveške uličice v katerih se skrivajo kotički, ki jih je vredno izkoristit za poročno fotografiranje. V istem sprehodu smo tudi v gradu Štanjel kar je tudi odlična lokacija za fotografiranje. Seveda pa nikakor ne smemo pozabiti na neverjetne poglede, ki se razprostirajo na pokrajino okoli Štanjela. Štanjel poroka bo vsakemu paru ponudila lokacijo, ki bo njima pisana na kožo za njuno poročno fotografiranje. Z izbiro Štanjela za svojo poroko bosta svojemu poročnemu fotografu olajšala delo.

stanjel-ferarijev-vrt-porocni-most

Cena poroke na gradu Štanjel

Nikakor naj ne bo glavo merilo izbire vajine poročne lokacije cena. Se pa zavedam, da je tudi cena faktor pri izboru in zato sem za vaju nabral nekaj osnovnih informacij. Če se bosta civilno poročila v galeriji Lojzeta Spacala vama UE ne bo zaračunala 170€ za civilno poroko na lokaciji.

Če se bosta odločila za poročno zabavo na gradu Štanjel se lahko z restavracijo Q-Komel dogovorita tudi za izpeljavo dekoracije in pogostitve na civilnem in cerkvenem obredu. V restavraciji Q-Komel vaju bo poročna večerja stala od 55€ naprej. V tej ceni pa imata vštet tudi najem poročne dvorane.

Če si želita še kakšno idejo za poroko na Krasu vama predlagam obisk ville Fabiani in ASA residence.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

cena-poroke-porocna-prstana

Cena poroke v Sloveniji

Cena poroke je najbolj pogojena z vašimi željami. Vaše odločitve kot so: število svatov, poročna lokacija, letni čas in dan v tednu za poroko, poročni fotograf in glasba so le ene od teh, ki močno vplivajo na ceno poroke.

preberite več »
porocno-veselje

Poroka – Vse, kar morate vedeti o najlepšem dnevu vašega življenja

Poroka je slovesnost, s katero se dve osebi združita v zakonsko zvezo. Poročni zakon je pravni akt, ki ureja pravice in obveznosti zakoncev.

Poroka je pomembna življenjska prelomnica, ki simbolizira ljubezen, predanost in partnerstvo. Poročeni zakon pa je pravni akt, ki zakoncema daje določene pravice in obveznosti, kot so pravica do preživljanja, dedovanja, vzgoje otrok in podobno.

V Sloveniji je poroka lahko civilna ali cerkvena. Civilna poroka se sklene pred matičarjem, cerkvena poroka pa pred duhovnikom.

preberite več »
pogled-mladoporocencev-na-ljubljano

Poroka v Ljubljani

Edinstven ambient slovenske prestolnice Primerno za večje število gostov Več možnost cerkvenih porok v mestu Izjemne fotografske lokacije Široko možnost kulinarične izbire Več lokacij za

preberite več »
bled-porocni-poljub

Poroka na Blejskem gradu

Edinstven ambient Blejskega gradu do 200 gostov Možnost cerkvene poroke na gradu Izjemne fotografske lokacije Nepozabna kulinarična izkušnja Več lokacij za civilno poroko Možnost prenočišč

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.

One Response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja