Villa Fabiani poroka

Villa Fabiani poroka je najlažje primerljiva s edinstveno izkušnjo v osrčju Krasa, ki oddaja unikatno Toskansko energijo. Poroka na vili Fabiani ima ogromno prednosti. Prijazno podnebje v katerem si bosta lahko brez oklevanja celotno poroko zamislila na odprtem. Edinstvena arhitektura, ki so jo s pozorno obnovo obudili novi lastniki. Posest je polna vrtnic in katere rože bi lahko bile bolj popolne za poročni dan kot vrtnice? Še zadnja ampak za veliko parov najpomembnejša prednost: na posestvu je nešteto sanjskih kotičkov za ustvarjanje popolnih poročnih fotografij

002-poroka-villa-fabiani-iz-zraka

Villa Fabiani poroka

Zaljubljeni v villo Fabiani

Če sem malce zgodovinski lahko rečem, da se je zgodovina porok na vili Fabiani začela že z zaroko staršev znanega arhitekta Maksa Fabianija. To se je zgodilo pred skoraj dvemi stoletji in kot bi že ta dogodek nakazoval na novejšo zgodovino vile in današnje dogajanje tukaj. Pred leti je posest kupila družina Malgaj in začeli so s počasno in pozorno obnovo posestva in objektov. Naključje je bilo, da je Katarina Malgaj organizirala tukaj prvo poroko za znance njihove družine. Vse od takrat pa se na villi Fabiani poroča vedno več parov. Vsekakor bi lahko rekli, da smo tako Slovenci, kot tudi tujci, vse bolj zaljubljeni v poroke na villi Fabiani.

villa-fabiani-poroka (5)

Poroka v Villi Fabiani - posestvu z dušo

Ko bosta prvič obiskala to posest, ki predstavlja tudi kulturno in naravno dediščino Slovenije,  bosta dobila občutek kot, da stene govorijo. Ob sprehodu okoli ville Fabiani dobimo občutek miru to je res posest z dušo. To energijo ji daje dolga zgodovina, dajejo ji jo tudi ljudje, ki danes živijo z njo in so jo preobrazili v velik arhitekturni in kulturni spomenik. Prav tako pa jo s pozitivno energijo polnite vsi poročni pari in vaši gostje, ki tukaj pišete nove skupne ljubezenske zgodbe. Prepustita se tudi vidva čarom poroke na villi Fabiani in si privoščita najlepšo poroko na prostem ali pa poroko za zidovi te zgodovinske vile. 

003-poroka-villa-fabiani-iz-zraka

Diamant Krasa obdan z vinogradi in vrtnicami

Villo Fabiani bosta našla le streljaj od idilične Kraške vasice Štanjel. Premišljeno umeščena v čudovito Kraško pokrajino obdana z vinogradi in v novem času te zgodovinske vile poraščena tudi z romantičnimi vrtnicami. V ta diamant Krasa se bosta zaljubila ob prvem obisku tako, da vama predlagam, da se čimprej odpravita na izlet. To je dober nasvet tudi zato, ker je villa Fabiani zelo zaželena poročna lokacija v Sloveniji in so njihovi datumi zasedeni tudi že dve leti vnaprej. 

Poroka na villi Fabiani kot večdnevni dogodek

Na villi Fabiani omenjajo, da najraje organizirajo poroko kot večdnevni dogodek. To je vsekakor sanjski scenarij za vsako poroko in tudi vidva morata razmisliti o tej možnosti. Si predstavljata, da že dan pred poroko prideta na to romantično posest se udobno namestita in se nato odpravita na večerjo v dvoje v eno od izjemnih okoliških restavracij. Pred dopoldanskimi pripravami na poroko pa si privoščita zajtrk na vrtu posestva in se tako v miru pripravita na uradni začetek poročnih priprav, ki se bodo v celoti odvijale na posestvu. Torej se s tem znebita vseh nepotrebnih voženj in organizacije poti, ki zna biti sploh v poletnih mesecih kar velik zalogaj 😀. Po tem ko sprejmeta vse svoje poročne goste in se pred njimi poročita pa si privoščita prvo zakonsko noč v verjetno najbolj romantični vili v Sloveniji. Ampak tudi s tem se vajin poročni oddih še ne zaključi saj si lahko tudi dan po poroki privoščita razvajanje v dvoje ali pa celo brunch oz piknik za vse poročne goste. Si lahko predstavljata boljšo scenarij za vajino poroko kot takšno večdnevno poročno razvajanje?

villa-fabiani-poroka-porocna-obleka

Civilna poroka na villi Fabiani

Za civilno poroko na villi Fabiani bosta k sodelovanju povabila matičarja iz UE Štanjel. Verjamem pa, da ne bo nikakršnih težav pri tem, da se bosta dogovorila, da vaju pride poročiti na vilo, da ne bosta vidva z gosti izgubljala dragocenega časa in se vozila po Krasu 😁. Če bo matičar prišel na lokacijo vaju bo sicer stalo 170€. Je pa to res majhen vložek za to, da si bosta vidva lahko privoščila bolj sprošeno poroko na villi Fabiani.

Oranžerija

Pod murvo na osrednjem dvorišču

Med vinogradi

Pod sencami krošenj

V naravnem prehodu z vrtnicami

Ob majhnem ribniku

Lokacij za civilno poroko na villi Fabiani je nešteto, ker je posest tako lepa in razgibana, da je skoraj vsak kotiček primeren za poročni obred. Med sprehodom po posestvu in po posvetu z organizatorko bosta hitro ugotovila kateri kotiček je tisti, ki bo za popoln za vajino poroko.

004-poroka-villa-fabiani-iz-zraka

Cerkvena poroka na villi fabiani

Cerkvena poroka na viili Fabiani ni možna je pa najbližje cerkev Sv. Danijela v Štanjelu. Do Štanjela bosta imela le 5 minut vožnje tako, da bo to prava izbira če bi se rada čim manj vozila. Je pa res, da Kras skriva izjemno veliko naravnih in tudi arhitekturnih draguljev. Tako lahko po Krasu najdeta tudi idilične kamnite cerkvice in mogoče bo katera od teh pisana na kožo vama in vajini poroki na Krasu.

Poročna zabava na travniku ob najstarejši murvi

Na osrednjem dvorišču stoji vsaj 400 let star naravni spomenik, to je najstarejša murva pri nas. Če samo pomislimo koliko ljudi je že gostila v svoji senci in kaj vse je že doživela. V današnjem času pa lahko na travniku pod njo uživate v sproščeni poročni zabavi, ki se po besedah organizatorke porok in hčerke lastnikov Katarine Malgaj, nemalokrat konča s plesom kar brez čevljev. Če sta za naravno, sproščeno, odprto in veselo zabavo do jutranjih ur potem bo dvorišče ville Fabiani kar pravi kraj za vajino poročno zabavo.

Poročno fotografiranje na villi Fabiani

villa-fabiani-poroka (4)

Poročno fotografiranje je vsekakor eden od vrhuncev vsake poroke na villi Fabiani. Posest je tako edinstvena in idilična, da se lahko nadejata res čudovitih poročnih fotografij. Oranžerija, vinogradi, stara arhitektura vile, vrtnice, ribnik, da o sončnem zahodu sploh ne govorim. To so le nekatere od izjemnih lokacij katere bo vajin poročni fotograf lahko izkoristil za sanjsko poročno fotografiranje na villi Fabiani!

Prav tako se lahko nadejata izjemne kulise za skupinsko fotografijo. Le nekaj korakov od prostora kjer se bo odvijala poročna zabava boste lahko naredili tudi družinske fotografije.

Villa Fabiani poroka - prenočišča na vili

Na vili bi naj uredili tudi šest sob, ki jih bo mogoče najeti. Tako bosta lahko po poroki prenočišče na posestvu ponudila tudi svojim najbližjim in boste tako lahko še bolj sproščeno uživali v poročnem dnevu.

Če želita še kakšno idejo za poroko na Krasu vama predlagam obisk gostilne Kobjeglava in hiše Posebne Sorte.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »
vila-vipolze-poroka-prvi-poljub

Vila Vipolže poroka

Ali sanjate o poroki v renesančni vili, obdani z vinogradi in oljkami, ki dihajo in govorijo zgodbo te krasne vile? Naj vam predstavim Vilo Vipolže, kjer vsak kotiček govori zgodbe ljubezni in elegance. Ta čudovita lokacija, skrita v srcu Goriških brd, je kot nalašč za vaš poseben dan.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.

One Response