Dvorec Zemono poroka

Dvorec Zemono poroka v srcu Vipavske doline, v objemu narave z izjemno kulinarično izkušnjo. Poroko na dvorcu Zemono morata doživeti kot celoto. Vsekakor je dvorec sam po sebi impozanten in ravno zato morajo tudi vsi ostali deli poroke slediti tej veličini. Na srečo pa vsi, ki delajo na dvorcu in z njim skrbijo ravno za to, da obiskovalec doživi celovito izkušnjo. Obiskovalec mora doživeti Vipavsko dolino, letni čas v katerem je prisoten in seveda ambient, ki ga uredijo dogodku primerno. Na dvorcu Zemono bo vajina poroka na Krasu popolna!

002-poroka-dvorec-zemono

Dvorec Zemono poroka

Dvorec v srcu Vipavske doline

Dvorec Zemono je bil postavljen v 17. stoletju kot poletna rezidenca in še danes se ta sproščeni duh čuti. Zasnovan je bil v renesančnem slog po obisku pa nam bodo v spominu ostale zunanje polkrožne arkade in pa čudovit razgled na zgornjo Vipavsko dolino. Dvorec je krasno umeščen v naravo med mogočne kostanje, ki nam v vročih poletnih dneh nudijo senco. Širše pa ga obdajajo vinske trte, ki pogled na dvorec Zemono naredijo res spektakularen. V notranjosti pa nas bodo presenetile krasne poslikave in najboljše je, da se lahko poročita tudi v notranjosti dvorca Zemono.

010-poroka-dvorec-zemono

Poroka v dvorcu Zemono - prestižna poroka v objemu narave

Lahko se odločita za boho, rustikalno, vintage, glamurozno ali hipster poroko… vsekakor pa bo vajina poroka v dvorcu Zemono prestižna. Prestižna bo zaradi unikatne lokacije, ki dvorec Zemono vsekakor je. Prestižna bo zaradi fenomenalne energije, ki jo dvorcu dajejo zaposleni s svojo organiziranostjo in sproščenostjo. Prestižna bo zaradi chef-a Tomaža Kavčiča, ki bo v Gostili pri Lojzetu poskrbel za krožnike katerih ne boste zlahka pozabili.

dvorec-zemono-poroka (5)

Lokacije za poroko na dvorcu Zemono

Posest dvorca Zemono je impozantna tako je tudi izbira lokacij kjer se lahko poročita široka. V začetku sta seveda dve izbiri o katerih morata razmisliti: ali bi se poročila v notranjosti dvorca ali bosta si bosta zaobljube raje povedala pod milim nebom? Že za poroko na prostem imata skoraj nešteto možnosti. Nekatere so boljše v enem letnem času druge spet v drugem. Prav tako je tudi čas v dnevu lahko faktor za katero zunanjo poročno lokacijo na dvorcu Zemono se odločita. Lahko se poročita pod čudovitimi polkrožnimi arkadami dvorca ali pa se odločita za kar za poroko na travniku okoli dvorca. Kot sem rekel vsaka od štirih strani dvorca ponuja svoje prednosti, ki so povezane tudi z tem ob kateri uri se bosta poročila in v katerem letnem času. Vsekakor pa je poroka v dvorcu Zemono prav tako lepa in še bolj posebna. Lahko se poročita v poročni dvorani ali pa v dvorski kleti. Za najboljšo lokacijo se bosta najlažje odločila po obisku dvorca!

Civilna poroka na dvorcu Zemono

Na uradnih straneh e-Uprave je dvorec Zemono še vedno naveden kot uradni poročni prostor v občini Vipava. Moram pa reči, da sem pred leti zasledil, da so se odločili, da temu več ne bo tako in da bo kot uradni prostor veljal Lanthierijev dvorec. Dejanska razlika med tem ali je dvorec Zemono uradni prostor za sklepanje zakonske zveze ali ne je plačilo 170€ za prihod matičarja in uradne osebe na lokacijo. To v vsakem primeru ni velik strošek glede na to kaj vama dvorec ponuja!

Kot sem omenil v zgornjem odstavku se lahko dogovorita za poroko na več lokacijah v zunanjosti dvorca ali pa se odločita za poroko v notranjosti, ki je prav tako prečudovita!

006-poroka-dvorec-zemono-arkade

Cerkvena poroka na dvorcu Zemono

Cerkvene poroke na dvorcu Zemono ne moreta imeti. Lahko jo pa organizirata v bližnji vasi Log v Romarski cerkvi, ki je oddaljena le 3 minut vožnje. Odločita pa se lahko tudi za cerkveno poroko v cerkvi Sv. Križa v vasici Gradišče pri Vipavi, ki je oddaljena 6 minut. Na obeh lokacija so z vama lahko tudi gostinci iz Gostilne pri Lojzetu in tudi pri cerkvi posrbijo, da se bosta lahko z gosti nazdravila in se okrepčala.

014-poroka-dvorec-zemono-cerkvena-poroka

Prestižna kulinarika s chefom Tomažom Kavčičem

Če sta navdušena nad kuhinjo s smislom. Če sta hvaležna ko dobita pred sebe krožnik prežet z zgodovino pokrajine, prežet z okusi letnega časa in aranžiran do zadnjega detajla potem bosta oboževala ponudbo chef-a Tomaža Kavčiča. Poroka je dogodek, ki ni odvisen le od lepe dekoracije, dobre glasbe in plesa do jutranjih ur ampak tudi do kulinarike, ki bo vajin poročni dan povezala in ga popeljala še stopničko višje. Preden se odločita za pravo lokacijo za vajino poroko vama predlagam, da se na izbranih lokacijah oglasita in se sama prepričata če je to lokacija, ki vama ponuja celovito ponudbo kakršne si vidva želita na vajin poročni dan.

Poročno fotografiranje na dvorcu Zemono

Pod krošnjami mogočnih kostanjev, med vinogradi, pod polkrožnimi arkadami dvorca, na travniku, ob razgledu na Vipavsko dolino in še in še. Lokacij za poročno fotografiranje na dvorcu Zemono je nešteto in vajin poročni fotograf bo imel res lahko delo pri ustvarjanju poročne galerije, ki bo z vama za vedno. Tudi skupinska in družinske fotografije bodo lahko popolnoma v znamenju dvorca ali a jih bosta postavila bolj v naravno kuliso. Predlagam le, da se pred poroko z njim pogovorita do te mere, da bo razumel ali vama je bolj všeč narava ali sam dvorec, ali vama je bolj všeč sproščeno fotografiranje ali poziranje…

008-poroka-dvorec-zemono-kostanji

Kdaj rezervirati poroko v dvorcu Zemono

Dvorec Zemono je poročna lokacija, ki si jo želi veliko Slovenskih poročnih parov. Moj nasvet je, da se začneta dogovarjati o možnostih poroke pri njih že vsaj eno leto pred vajinim datumom, ker se drugače lahko zgodi, da ostaneta brez svojega datuma. Ne pozabita pa niti na možnost poroke izven rahlo ukoreninjenih Slovenskih sobot. Poroka v petek je lahko tudi zelo lepa in prav tako celovito organizirana. Poleg tega pa bosta imela večjo izbiro ponudnikov na voljo v petek kot pa ob zelo zasedenih sobotah!

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

poroka-v-sloveniji-6

Gostilna za poroko

Organizacija poroke je lahko ena izmed najbolj vznemirljivih, a hkrati tudi zahtevnih nalog, s katero se soočajo zaročeni pari. Ena najpomembnejših odločitev, ki vpliva na celoten potek in vzdušje poročnega dne, je izbira prave gostilne. Gostilna ni le prostor, kjer bodo gostje uživali v hrani in pijači, temveč je tudi prostor, kjer se ustvarjajo spomini za vse življenje.
Kako torej izbrati popolno gostilno za poroko, ki bo zadovoljila vsa vaša pričakovanja?

preberite več »

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.