Poroka na Krasu

Gostoljubje domačinov

Možnost cerkvene poroke na lokaciji

Unikatne lokacije za sklepanje zakonske zveze

Izjemne fotografske lokacije

Poroka na Krasu je sanjska izbira za vsak par, ki si želi edinstvene pokrajine, sanjskih pogledov, izjemne kulinarike in gostoljubnih domačinov. Kras je res krasen in to bosta lahko spoznala na vsakem koraku vajine organizacije poroke. V nadaljevanju sem za vaju preučil in izbral TOP 6 poročnih lokacij za poroko na Krasu. Izbiral sem na podlagi svojih desetletnih izkušenj kot poročni fotograf. Zato nisem pozabil niti na popolne fotografske lokacije! Če bosta tudi sama šla v raziskovanje Krasa in iskanje popolne poročne lokacije bosta definitivno uživala v organizaciji vajine poroke.

poroka-na-krasu-4

Poroka na Krasu

Gostoljuben Kras

Kras je kamen, Kras je voda, Kras je idiličen. Res je, da nas večina pozna Kras po njegovem kamnu in vodi, ki je skozi milijone let pronicala skozi površje in ustvarila edinstvene Kraške jame, ki jih vsako leto obišče nešteto turistov. Ne pozabimo pa, da je Kras tudi oseben, prijeten, topel, gostoljuben in vse to je zaradi Kraševcev. Predvsem na poroki pa je to zelo pomembno. Neglede na to kakšen stil poroke načrtujeta sem prepričan, da si želita organiziranih in prijetnih gostiteljev, ki bodo poskrbeli za vse vajine želje in želje vajinih poročnih gostov.

poroak-na-krasu-stanjel

Naravna in sproščena poroka na Krasu

Vsem izbranim poročnim lokacijam iz Krasa so skupne tri stvari: kamen, intimnost in odlična kulinarika. Če si želita poroke ob kamniti vili ali poroke pod milim nebom potem je iskanje poročne lokacije na Krasu pravo za vaju. Vsekakor vama predlagam organizacijo sproščene poroke če imata možnost si organizirajta prenočišče že dan pred poroko na lokaciji. Tako bosta poskrbela, da ne bosta zjutraj hitela ali se po nepotrebnem vznemirjala ampak bosta si bosta lahko privoščila zajtrk v idiličnem kraškem vrtu in nato počasi začela z pripravami na poroko. Nikakor ne pozabita, da je poroka vajin dan in da si ga morata organizirati tako, da bosta vidva uživala!

poroka-na-krasu-3

Poroka na Krasu nudi veliko idiličnih poročnih lokacij

Na Krasu bosta našla nešteto idiličnih poročnih lokacij pa ne samo to tudi epske lokacije za poročno fotografiranje bosta našla brez težav. Štanjel s svojim gradom in srednjeveško vasico je dobra izbira za nedeljski sprehod kot tudi za poroko, ki jo bodo začinili tudi s krasno kulinarično izkušnjo. Poroka na Štanjelu bo popolna za vsak poročni par, ki si uživa v kombinaciji tradicije in modernega.

Še ena nepozabna lokacija Krasa je tudi Lipica s svojimi prostranimi travniki in seveda Lipicanci, ki bodo popestrili poročne fotografije.

Le nekaj minut severozahodno od Štanjela bosta našla Pomnik Miru Cerje, ki je razgledna točka lahko pa je tudi krasna točka za fotografiranje.

V neposredni bližini Lipice pa bosta našla Škocjanske jame, ki so prav tako unikatne in edine takšne na celem svetu kar je vsekakor vabilo za poročno fotografiranje.

Med omenjenimi lokacijami pa ležijo vile, dvorci, gostilne in celo grad, ki vam bodo pričarali edinstveno poročno vzdušje in vaju bodo gostoljubno sprejeli in vam ponudili vso lokalno ponudbo kar je Kras premore.

TOP 6 poročnih lokacij na Krasu

Kras poleg edinstvene naravne kulise premore tudi unikatno gostinsko in hotelsko ponudbo. Kot po pravilu bosta lahko za poroko na Krasu izbrala top poročne lokacije, ki so celovite. To pomeni, da imajo poleg res lepe lokacije in zgodovinske arhitekture tudi popolno gostinsko ponudbo in gostoljubje kakršnega si lahko le želimo. V svojih zapisih vama predstavljam TOP 6 poročnih lokacij na Krasu.

010-poroka-dvorec-zemono

Dvorec Zemono poroka

Dvorec Zemono poroka v srcu Vipavske doline, v objemu narave z izjemno kulinarično izkušnjo. Poroko na dvorcu Zemono morata doživeti kot celoto. Vsekakor je dvorec

Preberite več »
004-poroka-villa-fabiani-iz-zraka

Villa Fabiani poroka

Villa Fabiani poroka je najlažje primerljiva s edinstveno izkušnjo v osrčju Krasa, ki oddaja unikatno Toskansko energijo. Poroka na vili Fabiani ima ogromno prednosti. Prijazno

Preberite več »
stanjel-iz-zraka

Štanjel poroka

Štanjel poroka bo navdušila prav vsak par, ki si želi unikatne kraške poroke. Terasasto grajena srednjeveška vas ponuja nešteto možnosti za idilično poroko na Krasu.

Preberite več »
poroka-hisa-posebne-sorte

Poroka v Hiši posebne sorte bo vajina posebna poročna izkušnja. Z vsemi možnostmi, ki jih ponujajo v Hiši posebne sorte za organizacijo poroke bo prav

Preberite več »
asa-residence-porocni-paviljon

Si želita poroke v mirnem zavetju narave Krasa in prijetnih zvokih narave? So vajine sanje vedno bile na poročni dan uživati s svojimi najbližjimi in

Preberite več »
poroka-na-krasu-1

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Vsi nasveti izvirajo iz mojih večletnih izkušenj dela kot poročni fotograf. Fotografiral sem že preko 150 porok in vedno znova se veselim tudi novih izivov.

ŠE IŠČETA POROČNEGA FOTOGRAFA? VESELIM SE VAJINEGA SPOROČILA.

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.