POROKA V HIŠI POSEBNE SORTE

Poroka v Hiši posebne sorte bo vajina posebna poročna izkušnja. Z vsemi možnostmi, ki jih ponujajo v Hiši posebne sorte za organizacijo poroke bo prav vsak par našel kaj zase.

Prednosti poroke pri njih so:

 • civilna poroka na posestvu
 • cerkvena poroka na posestvu
 • celotno posestvo samo za vajino poroko
 • prilagodljivost gostiteljev in možnost različnih porok
 • možnost prenočišča
 • lepe možnosti za poročno fotografiranje

Prednosti poroke pri njih so, da se lahko tako civilno kot tudi cerkveno poročite praktično na posestvu. Poleg tega imajo tudi možnost nastanitve do 25 oseb in zajtrka po naporni poročni zabavi. Predvsem pa jih krasi odprtost. Z veseljem bodo sprejeli vsak par in za vsak par organizirali poroko po vajinih željah in potrebah!

Za poročno fotografiranje pa tudi sam imam veliko odličnih idej! V resnici na tako lepi lokaciji kot je Hiša posebne sorte poročni fotografi še bolj uživamo kot kje drugje. Več o mojih fotografskih idejah za vajino poroko na krasu si lahko prebereta spodaj!

ZAKAJ CIVILNA POROKA V HIŠI POSEBNE SORTE

poroka-hisa-posebne-sorte

Lokacije za civilni obred v Hiši posebne sorte:

 • na podestu ob ribniku
 • na majhnem zelenem vrtu ob ribniku
 • v notranjosti

Civilna poroka v Hiši posebne sorte se lahko odvija ob ribniku ali pa kar na majhnem zelenem vrtu ob ribniku. Če bi se zgodilo, da na vajin dan D poroka zunaj ne bo možna imajo možnost postavitve civilnega poročnega obreda tudi v notranjosti. Ravno to je ena največjih prednosti Hiše posebne sorte.

Vse glede poročnega dne si lahko zamislita pod milim nebom in izvedeta poroko na prostem. Če pa želita imeti poroko pod streho imata pri njih tudi to možnost in konec koncev se lahko odločita za kombinacijo enega in drugega.

poroka-hisa-posebne-sorte-zunanja-terasa

KJE SE LAHKO CERKVENO POROČITA

Cerkveno poroko si lahko organizirata v neposredni bližini Hiše posebne sorte. Le tri minute dolg sprehod vaju bo popeljal do cerkve sv. Katarine v Kodretih.

290 metrov se bo vsak vajin svat lahko sprehodil in tako se bosta izognila logistiki prevozov in parkiranja na različni lokacijah poroke! To je velik dodatek k že tako popolni organizaciji oziroma neskončnim možnostim, ki jih ponuja poroka v Hiši posebne sorte.

Zakaj izbrati cerkev sv. Katarine:

 • cerkev je le 290 metrov oddaljena od Hiše posebne sorte
 • 3 minute dolg sprehod do cerkve
 • zaradi bližine vama ni potrebno skrbeti za pogostitev po cerkvenem delu
 • več časa vama bo ostalo za poročno fotografiranje in druženje z gosti

Predlagal bi le, da mogoče cerkveni obred organizirata z mislijo, da ne bo preveč vroče za omenjen kratek sprehod. Vsekakor je Kras obdarjen z milim podnebjem in ravno zato tudi strateška organizacija poročne časovnice ni odveč!

ZASEBNA POROKA V HIŠI POSEBNE SORTE Z NAJEMOM CELOTNEGA POSESTVA

poroka-hisa-posebne-sorte-celotna-posest

Na poročni dan bosta zagotovljeno sama s svojimi gosti. V Hiši posebne sorte v dnevih ko tukaj organizirajo poroko ne sprejemajo drugih gostov.

Tako bosta lahko z gosti uživala v intimni poroki brez, da bi vas kdo motil. Lahko pa si bosta pripravila tudi veliko in glasno poroko in ne boste nikogar motili. To, da vama lahko zagotovijo zasebnost je na poročni dan pomembna prednost, ki se vama jo bo vsekakor izplačalo izkoristiti.

Poročno zabavo lahko organizirata na več delih posestva:

 • na terasi pred hišo
 • na travniku ob ribniku
 • v edinstvenem ambientu velbane vinske kleti
poroka-hisa-posebne-sorte-vinska-klet

Terasa pred hišo je eden od vizualnih zaščitnih znakov te unikatne hiše na Krasu. Pod pokrito teraso vama lahko postavijo mize za večerjo. Na odprtem pa organizirajo plesišče tako, da vam še ob tako divjem plesu ne bo vroče!

Na traniku ob ribniku vam pod sojem modernih vrtnih luči postavijo restavracijo kar v naravi. Ne pozabijo pa niti na plesišče za katerega imajo pripravljeno podlago, ki je ravno prava za ples.

Še en zaščitni znak Hiše posebne sorte pa je velbana klet. V celotni kleti se na stenah vidijo zidaki, ki v kombinaciji z moderno opremljeno restavracijo predstavljajo popoln poročni ambient.

ZAKAJ BO POROČNO FOTOGRAFIRANJE TUKAJ OSTALO V VAJINIH SPOMINIH ZA VEDNO

 • Zelen travnik in ribnik za hišo
 • Naravne lepote Krasa
 • Arhitektura Krasa z znamenitimi kamnitimi hišami
 • Neposredna bližin Štanjela
 • Villa Fabiani

Hiša posebne sorte meji na Kras in Vipavsko dolino in ji je tako, dana unikatna kraška pokrajina. Če si želita poročnega fotografiranja v naravi bosta lahko izbrala tudi med številnimi vinogradi, sadovnjaki in celo nasadi oljk. Vse to so izjemne lokacije za poročno fotografiranje v naravi.

Ker pa bosta na Krasu pa nikakor ne pozabita tudi na znamenite Kraške kamnite hiše in ozke ulice Štanjela in ostalih tradicionalnih vasic. Tukaj se vsekakor skriva veliko unikatnih arhitekturnih draguljev med njimi je tudi villa Fabiani.

Sam ob vsakem obisku Krasa komaj čakam na naslednje fotografiranje tukaj. Kot poročni fotograf sem v sedmih nebesih ko dobim povabilo na Kraško poroko. Vse od milega podnebja, lepih sončnih zahodov, tradicije, kamnitih hiš mi je kot pisano na kožo. Z veseljem vama bom odgovoril na vsa vprašanja in vaju v popolnosti pripravil na vajino poročno fotografiranje.

ZAKAJ SO PRENOČIŠČA V HIŠI POSEBNE SORTE DOBORODOŠLA IZBIRA

poroka-v-hisi-posebne-sorte-porocni-paviljon

Pozitivnih strani poroke v Hiši posebne sorte kar ni konca. Tukaj imajo tudi 25 postelj v 4 sobah in 4 apartmajih. Torej vsaj vidva in del vajinih gostov boste lahko neobremenjeno uživali v poročnem večeru. Čeprav si dostikrat mislimo, da bomo že nekako prišli domov, da bo pač nekdo voznik. Sam na vsaki poroki, ki jo fotografiram opazim, da se svati, če imajo organizirana prenočišča, veliko bolj sprostijo.

Za dobro poročno zabavo pa je poleg dobre hrane, glasbe, animacije zelo pomembna tudi sproščenost. Če pa imata v mislih še to, da boste lahko še zjutraj vsi skupaj nadaljevali s skupnim zajtrkom pa je to še toliko boljša ideja!

ZAKAJ IZBRATI GORANA ZA POROČNEGA FOTOGRAFA?

poroka-hisa-posebne-sorte-lokacija-za-civilni-obred

Kot poročni fotograf svoje poslanstvo jemljem resno in se veselim čisto vsake poroke. Najbolj uživam v kreativnih trenutkih individualnega fotografiranja para in lovljenju spontanih trenutkov sreče skozi celoten poročni dan.

Zelo dobro se zavedam, da je poročno zgodbo zelo težko zapisati na način, ki bo še desetletja opisoval vajin najlepši dan. Ravno zato sem vedno in predvsem poslušalec vajine zgodbe. Ko se vidva v moji družbi počutita sproščeno pa začnemo ustvarjati spomine v katerih bodo uživali še vajini vnuki.

Moje največje prednosti:

 • Sem diplomiran fotograf
 • Fotografiral sem že več kot 150 porok
 • Ekskluzivno poroke fotografiram že šesto leto
 • Na vsaki poroki uživam in to se vidi tudi v galeriji
 • Fotografiranje vedno organiziram tako, da je sproščeno in polno smeha
 • Za vaju bom narediti tudi veliko več kot samo klikal na sprožilec!

Obljubim vama, da bosta navdušena nad vajinimi poročnimi fotografijami. Neglede na to, da me na poroki ne bosta velikokrat videla, ker bom vedno dal prednost vajini sproščenosti in vaju kar se da pustil v spontanem uživanju vajinega poročnega dne!

NAJNOVEJŠE NA BLOGU

Na Krasu lahko poleg idilične poroke v Hiši posebne sorte pogledate tudi lokacije kot so ASA Residence poroka ali dvorec Zemono poroka.

1 junija, 2021
poroka-med-vinogradi-na-stajerskem (16)
Poroka med vinogradi na Štajerskem
Goran

Kaj vsebuje zapis o poroki med vinogradi Vino Valdhuber – poroka z odličnimi vini in izjemno kulinariko Priznam, da nisem vedel, da imamo na tem delu Štajerske takšne naravne lepote. Navdušen sem nad pokrajino prekrito…

1 junija, 2021
31 maja, 2021
Morska-porok-v-restavraciji-Kamin-nocni-razgled
Morska poroka v Restavraciji Kamin
Goran

Kaj vsebuje današnji zapis Slovensko – Italijanska poroka na Slovenski obali Že več kot pred letom dni dogovorjena morska poroka na slovenski obali je končno prišla. Moram priznati, da sem se te poroke veselil še malce bolj…

31 maja, 2021
13 maja, 2021
preporocno-fotografiranje (12)
Zakaj je predporočno fotografiranje prava izbira za vsak par?
Goran

Prednosti predporočnega fotografiranja Galerija predporočnega fotografiranja Izkušnje parov, ki so se odločili za predporočno fotografiranje Razlika med poročnim in predporočnim fotografiranjem Če še iščeta poročnega fotografa me Kontaktirajta Ali je predporočno fotografiranje sploh potrebno Vprašanje,…

13 maja, 2021
7 maja, 2021
zimska-poroka (19)
Zimska poroka za avanturistične pare
Goran

Zimska poroka za avanturistične pare Kaj vse bosta našla v zapisu zimska poroka Zimska poroka za avanturistične pare Zimska poroka je v zadnjih časih pri nas manj priljubljena kot poroka v toplih dnevih leta. To…

7 maja, 2021