Poroka na Blejskem gradu

Edinstven ambient Blejskega gradu

do 200 gostov

Možnost cerkvene poroke na gradu

Izjemne fotografske lokacije

Nepozabna kulinarična izkušnja

Več lokacij za civilno poroko

Možnost prenočišč za mladoporočenca in svate v okolici jezera

Poroka v dveh tematikah

Poroka na Blejskem gradu

Poroka na Blejskem gradu za najboljšo poročno izkušnjo v Sloveniji

Pomen Blejskega gradu v zgodovini sega globoko v čase, ko so utrdbe še varovale neukročene dežele. Danes pa ta mogočna utrdba ne služi le kot priča bogate preteklosti, temveč se je uveljavila tudi kot ena izmed najbolj romantičnih lokacij za poroko v Sloveniji. Blejski grad, s svojo izjemno arhitekturo, visoko nad Blejskim jezerom, ponuja sanjsko lokacijo za tisti poseben dan v življenju: vajin poročni dan na Bledu!

Za bodoče mladoporočence je ta slikovita lokacija več kot le prostor za izmenjavo poročnih zaobljub – predstavlja izjemno kuliso, ki daje poroki pridih pravljičnosti. V uvodu tega članka se bom poglobil v pomen Blejskega gradu za tiste, ki si želijo izreči usodni “da” v tem zgodovinskem okolju.

V nadaljevanju bomo raziskali, zakaj je Blejski grad postal priljubljena destinacija za poroke, odkrivali, kako lahko rezervirata ta edinstven prostor. Razkrili bomo skrite kotičke, kjer se odvijajo najlepši trenutki poročnega dne. Spremljajte me skozi ta zapis in odkrijte, zakaj je poroka na Blejskem gradu nepozabno doživetje, ki se zasidra v spominu mladoporočencev in njihovih gostov.

poroka-na-bledu-pogled-na-blejski-otok

Blejski grad: popolna poročna lokacija skozi oči fotografa

Gledam skozi objektiv svojega fotoaparata, zazrt v slikovitost Blejskega gradu in se zavedam, da ta edinstvena lokacija izžareva posebno čarobnost. Arhitektura gradu, ki se vzpenja nad Blejskim jezerom, predstavlja kombinacijo srednjeveškega čara in romantične elegance. Kamnite stene in stolpi blestijo v sončnem zahodu, ustvarjajoč nepozabno kuliso za vsako poročno fotografijo. Okolica gradu pa ni le ozadje – z gozdnimi potmi in gozdovi ustvarja pravljični ambient, ki se odlično poda poročni zgodbi.

Zakaj je Blejski grad priljubljena izbira za poroke?

V vsaki fotografiji bo ujet trenutek, ko se zaljubljeni srci zlivata s čarobnostjo tega kraja. Blejski grad ne predstavlja le kulise, temveč postane soigralec in čaroben sopotnik na vajini poti. Njegova zgodovina in eleganca vlivata vsakemu poročnemu dogodku pridih izjemnosti. Parom omogoča, da vajina ljubezen zasije v najlepši luči, obdana z zgodovinskim in naravnim bogastvom. Kot poročni fotograf se vedno znova navdušujem nad Blejskim gradom kot popolno poročno lokacijo, saj vsak trenutek postane edinstven spomin, ki ostane večno.

poroka-na-bledu-pred-obokom

Postopek rezervacije in organizacije poroke na Blejskem gradu

Blejski grad kot prizorišče poroke predstavlja sanjsko lokacijo za vsak par, ki si želi izreči svoje zaobljube v čarobnem okolju. Toda kako rezervirati ta pravljični prostor? Postopek rezervacije Blejskega gradu za poroko je precej enostaven, vendar morata biti predvsem pravočasna. Najprej morata stopiti v stik z upravo gradu oz njihovo organizatorko, bodisi prek e-maila, bodisi osebno, in preveriti razpoložljivost želenega datuma. Če je vajin želen datum prost vaju čaka le še nekaj birokracije in poroka na Blejskem gradu bo zagotovljena.

Ko je datum potrjen, se začne čar organizacije. Organizacija poroke na gradu vključuje sodelovanje s poročno organizatorko na gradu, ki pomaga pri usklajevanju vseh podrobnosti. To omogoča, da se pari osredotočijo na svoj poseben dan, medtem ko za ozadje skrbi izkušen tim. Seveda si lahko za svojo poroko izbereta tudi poročnega organizatorja po želji in tako svojo poroko na Blejskem gradu naredita še bolj unikatno.

Pregled stroškov in pristojbin je ključnega pomena za transparentnost in načrtovanje proračuna. Raznolikost možnosti za poroko na Blejskem gradu prinaša tudi različne stroške. Parom svetujem, naj pred rezervacijo preverijo vse postavke stroškov, vključno s pristojbinami za uporabo prizorišča, cateringom in morebitnimi dodatnimi storitvami. Tako bosta brezskrbno uživala v vsakem trenutku svojega poročnega dne. V naslednjem odstavku vama bom predstavil tudi cenik poročnega obreda na Blejskem gradu.

poroka-na-bledu-razgled

Cenik poroke na Blejskem gradu

OSNOVNI PROGRAM

Vključuje najem poročne dvorane, lapidarija ali Grajskega parka za obdobje 45 minut. Poleg tega so v osnovnem paketu vključeni cvetni aranžma na poročni mizi, stoli s prevlekami za par, priči ter svate, 1 steklenica penine za nazdravljanje, srednjeveški pozdrav graščaka v spremstvu glasbene spremljave, glasbena spremljava med obredom s tremi skladbami, vstopnina na grad za vse svate ter brezplačno parkiranje za ženina in nevesto.

Skupaj za osnovni obvezni program: 2.281,40 EUR

Doplačilo za najem terase pri več kot 100 svatih (Terasa): 800,00 EUR

DODATNA PONUDBA

Poleg osnovnega programa ponujajo tudi dodatne možnosti za popestritev poročnega dne. Grajska poroka z vključeno srednjeveško skupino in programom je na voljo za 536,80 EUR. Možnost odpiranja steklenic penine s sabljo vključuje penino Adam 6 l za približno 70 kozarcev po ceni 456,28 EUR, ter penino Adam 9 l za približno 100 kozarcev po ceni 644,16 EUR. Odtis poročne listine v Grajski tiskarni, vključno s povabilom, predstavitvijo in samim odtisom, je na voljo za 53,70 EUR. Za dodatno doživetje, par lahko steklenico vina napolni sam v Grajski kleti, kar vključuje belo vino, čep, voskanje, pečat ter certifikat, in stane 53,70 EUR. Dodatna steklenica penine z odpiranjem s sabljo ima ceno 61,00 EUR.

Skupaj za osnovni obvezni program: 2.281,40 EUR

Doplačilo za najem terase pri več kot 100 svatih (Terasa): 800,00 EUR

nevesta-na-bledu

Poroka pred matičarjem na Blejskem gradu

Na Blejskem gradu se lahko izvedeta civilni in cerkveni poročni obred. Za tiste, ki izberejo civilni obred, se odvija v Lapidariju na zgornji terasi ali v Viteški dvorani. Obe lokaciji, obdana z zgodovinskim značajem in čudovitim razgledom na Blejsko jezero, predstavljata popolno sceno za zaobljube, ki bodo večne.

Lapidarij na zgornji terasi ponuja intimno okolje s kamnitimi arkadami, ki dodajo pridih romantične zgodovine. Viteška dvorana, s svojo elegantno arhitekturo, pa omogoča razkošje in prefinjenost, ki dopolnjuje trenutek, ko se dve srci združita v eno.

Ob sončnem vremenu lahko pari izberejo prostor pod odprtim nebom, obdan z naravnim zelenjem in prečudovitim razgledom. Po želji lahko slavje spremljajo številni srednjeveški elementi in uprizoritve, ki dodajo pridih edinstvenosti. Rezervacije terminov za civilne poročne obrede na Blejskem gradu upravlja Zavod za kulturo Bled, ki poskrbi za usklajeno izvedbo in brezskrbnost mladoporočencev.

V primeru dežja in če poroka na gradu nimožna pa Blejski grad ponuja odlične alternativne lokacije. Poroka se lahko elegantno prestavi v notranjost restavracije Blejski grad (s katero upravlja družina Jezeršek), kjer se nadaljuje pravljična izkušnja ob okusnih jedeh. Alternativno je na voljo tudi festivalna dvorana Bled, ki s svojo posebno atmosfero ustvari nepozabno okolje za civilno poročno slovesnost. Ne glede na vreme, Blejski grad poskrbi, da je vsak trenutek civilne poroke enkraten in brezčasen.

poroka-na-bledu-med-svecami

Cerkvena poroka v gotski kapeli Blejskega gradu

Blejski grad, zasidran ob slikovitem blejskem jezeru, ne ponuja le civilnih poročnih obredov, temveč tudi cerkveno praznovanje ljubezni v gotski kapeli, ki je kot nalašč za par, ki si želi izjemno romantično cerkveno poroko. Cerkveno poroko lahko na Blejskem gradu skleneta v čudoviti gotski grajski kapeli. Ta izjemna kapela ustvarja vzdušje mistične elegance, ki je popolno za izmenjavo zaobljub v prisotnosti blišča zgodovine.

Vendar pa Blejski grad ni omejen le na svojo kapelo. Mladoporočenci imajo možnost izbire tudi med drugimi bližnjimi cerkvami. Cerkev Marijinega Vnebovzetja na Blejskem otoku, obdana z idiličnim jezerom, ter cerkev sv. Martina, ki se nahaja tik pod Blejskim gradom, predstavljata čudovite alternative za tiste, ki si želijo cerkveno poroko v naravnem in kulturnem okolju.

poroka-na-bledu-cerkev-na-gradu-kapelica-na-gradu

Kulinarični presežki za poroko na Blejskem gradu

Na Blejskem gradu se vsaka poroka prelevi v nepozaben kulinarični dogodek. Pod tega se lahko podpiše restavracija Blejski grad, v lasti družine Jezeršek. Kulinarika na Blejskem gradu izpostavlja lokalne in regionalne jedi na sodoben in prefinjen način, hkrati pa ohranja gastronomsko dediščino Slovenije. Predloge poročnih menijev, zasnovane posebej za to čarobno lokacijo, poudarjajo izvrstnost okusov in estetiko jedi.

Družina Jezeršek razume, da je vsaka poroka unikatna zgodba, zato so pripravljeni prisluhniti željam mladoporočencev in pripraviti pogostitev po njihovi meri. Restavracija Blejski grad ponuja vrhunsko doživetje, ki združuje okusno kulinariko s čudovitim ambientom in kakovostno strežbo.

Vendar pa, za tiste, ki si želijo še večjo prilagodljivost pri izbiri kulinaričnih užitkov, obstaja možnost zunanjega cateringa za poroko. Ta možnost omogoča parom, da prenesejo svoje kuharske želje in tradicije na mizo. S tem se poroka lahko odvija v popolni harmoniji z okusom in stilom mladoporočencev, hkrati pa izkoristi vso čarobnost Blejskega gradu. Ne glede na izbiro pa je kulinarično doživetje na Blejskem gradu vedno polno okusov, ki bodo poskrbeli, da bo poročni dan resnično edinstven in neponovljiv.

porocna-vecerja-na-blejskem-gradu

Kako do sanjskih poročnih fotografij na Blejskem gradu

Ob vseh čarih Blejskega gradu je vloga poročnega fotografa neprecenljiva, saj se vsak trenutek prelije v čarobnost skozi objektiv fotoaparata. Na Blejskem gradu, kjer se odvije pravljična zgodba poroke, imate kot mladoporočenca priložnost, da za vedno ovekovečita svojo ljubezen na številnih slikovitih lokacijah.

Fotografiranje na samem gradu omogoča izjemno raznolikost kulis in atmosfer. Grajska terasa s pogledom na Blejsko jezero in gore ustvarja elegantno okolje, lapidarij ponuja zgodovinski pridih, medtem ko grajska kapelica oživlja duhovnost. Razgledi na Blejsko jezero in gore ter dvorišča po gradu nudijo osupljive kulise, detajli pa odkrivajo čar mogočnih grajskih zidov.

V okolici gradu, pa se skozi moj objektiv razkriva še večja lepota. Blejsko jezero in njegov otoček sta kot nalašč za romantične prizore, ki dopolnjujejo slikovitost samega gradu. Pravzaprav so ti razgledi najbolj privlačna alternativa ali čudovit dodatek samemu gradu. Sončni zahod iz Blejskega gradu pa ponuja spektakularno zaključek poročnega dne, ki ga bom ujel v vsej svoji naravni lepoti. Vajina poročna zgodba prepletena z Blejskim gradom in njegovo okolico, bo za vedno ohranjena v slikah, ki bodo pričale o neizmerni lepoti vajinega poročnega dne.

Vse našteto in še mnogo več vama zagotavljam če bom del vajine poroke kot poročni fotograf. Moje desetletne izkušnje samo na področju poročne fotografije naj vaju prepričajo, da se mi oglasita preko kontaktnega obrazca ali emaila: info@goranvk-wedding.com in mi povesta svoje želje.

blejski-otok-poroka

Priljubljena vprašanja o poroki na Blejskem gradu

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

poroka-v-sloveniji-6

Gostilna za poroko

Organizacija poroke je lahko ena izmed najbolj vznemirljivih, a hkrati tudi zahtevnih nalog, s katero se soočajo zaročeni pari. Ena najpomembnejših odločitev, ki vpliva na celoten potek in vzdušje poročnega dne, je izbira prave gostilne. Gostilna ni le prostor, kjer bodo gostje uživali v hrani in pijači, temveč je tudi prostor, kjer se ustvarjajo spomini za vse življenje.
Kako torej izbrati popolno gostilno za poroko, ki bo zadovoljila vsa vaša pričakovanja?

preberite več »

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.