Edinstven ambient slovenske prestolnice

Primerno za večje število gostov

Več možnost cerkvenih porok v mestu

Izjemne fotografske lokacije

Široko možnost kulinarične izbire

Več lokacij za civilno poroko

Možnost številnih prenočišč za mladoporočenca in svate

Bližina poročnih lokacij po mestu

Poroka v Ljubljani

Poroka v Ljubljani

Poroka v Ljubljani: Nepozabno doživetje za mladoporočenca in goste v Slovenski prestolnici

Ljubljana je čudovita prestolnica Slovenije, ki ponuja številne možnosti za nepozabno poroko. Nadaljujte z branjem, da boste ugotovili zakaj je poroka v Ljubljani prava za nepozabno doživetje.

poroka-v-ljubljani-razgled-z-grada

Kako vas bo poroka v Ljubljani prepričala?

V Slovenski prestolnici lahko najdete pravljične lokacije za poročni obred in slavje, okusno hrano in pijačo ter bogato kulturno in zgodovinsko dediščino.

V Ljublajni boste našli nekaj najboljši Slovenskih poročnih lokacij kot so: Ljubljanski grad, Premier Best Western Hotel Slon, Švicarija, Grand Hotel Union in še mogo butičnih poročnih lokacij, ki vas bodo navdušile.

V nadaljevanju članka boste našli več informacij o porokah v Ljubljani, ki vas bodo navdušile in pomagale pri načrtovanju vašega posebnega dne.

civilni-obred-v-ljubljani

Zakaj se poročiti v Ljubljani?

Ljubljana je čudovita prestolnica Slovenije, ki ponuja številne možnosti za nepozabno poroko. Mesto je obdano z gorami, ima bogato zgodovino in kulturo ter ponuja številne priložnosti za zabavo in druženje.

Čudovite lokacije za poročni obred in slavje

Ljubljana ponuja široko paleto poročnih lokacij, od zgodovinskih gradov in dvorcev do modernih hotelov in restavracij. Mladoporočenca lahko izbereta lokacijo, ki je popolna za vajine želje in proračun. Ne glede na to ali je vajina želja poroka na gradu v mestu ali v naravi je Ljubljana pravo mesto za vas.

Pestra ponudba gostinskih storitev

V Ljubljani je na voljo široka paleta restavracij in hotelov, ki ponujajo kulinarične užitke za vse okuse. Mladoporočenca lahko izbereta restavracijo, ki ponuja tradicionalno slovensko kuhinjo ali pa restavracijo z mednarodno kuhinjo.

Bogata kulturna in zgodovinska dediščina

Ljubljana ima bogato zgodovino in kulturo. Mladoporočenca lahko svojim gostom, ki bodo prespali v mestu predstavita lepote Ljubljane z obiskom znamenitosti, kot so Ljubljanski grad, Tromostovje in Plečnikova Ljubljana.

Ugodna lega v središču Evrope

Ljubljana je ugodno povezana z drugimi evropskimi mesti, kar je idealno za mladoporočenca in goste, ki prihajajo iz tujine. Prav tako je to popolno tudi za Slovenske pare, ki boste imeli goste iz ostalih držav v Evropi.

Možnost nastanitev v številnih hotelih po Ljubljani

V Ljubljani je na voljo veliko hotelov, kjer lahko mladoporočenca in vajini gostje prenočite. Tako boste lahko zares sproščeno uživali v poroki in vsem kar si boste zamislili za najbolj popoln dan v vašem življenju.

Ljubljana je odlična izbira za poroko, saj ponuja številne prednosti, ki bodo mladoporočencem in vajinim gostom zagotovile nepozabno doživetje.

civilna-poroka-v-ljubljani

ŠE IŠČETE POROČNEGA FOTOGRAFA

To vsebino sem za vas napisal Goran Vadlja Kamenjašević.
Če še vedno iščete poročnega fotografa vam predlagam, da si pogledate mojo ponudbo s klikom na spodnji gumb.

Priljubljene poročne lokacije v Ljubljani

Ljubljana ponuja široko paleto poročnih lokacij, ki zadovoljijo vsak okus in proračun. Med najbolj priljubljenimi so:

 • Ljubljanski grad, ki ponuja čudovit razgled na mesto in je idealen za poroko z veliko gosti.
 • Švicarija v bližini slikovitega gozdnega parka, ki je odličen za poroko na prostem.
 • Hotel Slon, ki je eleganten hotel v centru mesta, ki ponuja intimno in elegantno poroko.
 • Grand Hotel Union, ki je zgodovinski hotel, ki ponuja luksuzno poroko v središču mesta.
 • Premier Best Western Hotel Slon, ki je moderni hotel v centru mesta, ki ponuja svežo in sofisticirano poroko.
 • Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons se nahaja v zelenem objemu ob ljubljanski obvoznici, zagotavlja pa idealno izhodišče za nepozabno poročno doživetje. Ta hotel se ponosno zavzema za vrhunsko udobje, ki je združeno z modernim razkošjem, kar naredi poročni dan še bolj poseben.
 • Narodna galerija, ki je muzej umetnosti, ki ponuja edinstveno poroko v središču Ljubljane.
 • Orehov gaj, ki je čudovit park, ki je odličen za poroko na prostem.
 • Antiq Palace, ki je eleganten hotel v centru mesta, ki ponuja luksuzno poroko v zgodovinski stavbi.

Pomembno je, da izberete lokacijo, ki je v skladu z vašimi željami in proračunom. Če iščete tradicionalno poroko v centru mesta, je Ljubljanski grad ali Grand Hotel Union odlična izbira. Če iščete bolj intimno poroko na prostem pa bosta Švicarija ali Orehov gaj boljša izbira.

podpisovanje-porocne-listine-poroka-v-ljubljani

Poročni obred v Ljubljani

Civilna poroka

Poročni obred je vrhunec vsake poroke in v Ljubljani lahko postane še bolj poseben. Mesto ponuja raznolike možnosti za izvedbo ceremonije, ki bo ustrezala vašemu okusu in slogu.

Če si želite bolj sproščen pristop, je reka Ljubljanica odličen kraj za poročni obred na vodi, kjer si bosta lahko izmenjala zaobljube ob pogledu na mestno panoramo. 

Ljubljana omogoča tudi poroke v naravi, na primer v Tivolskem gradu ali v parku Tivoli, kjer boste obkroženi z zelenjem in svežim zrakom lahko začeli svojo skupno pot. Ne glede na to, katero prizorišče izberete, bo poročni obred v Ljubljani zagotovo nepozabno doživetje za vas in vaše goste.

Uradne lokacije za poročni obred v Ljubljani pa so:

 • Prostori upravne enote, Tobačna 5, Ljubljana
 • Prostori upravne enote, Linhartova 13, Ljubljana
 • Bela in Modra dvorana na Ljubljanskem gradu, Grajska planota 1, Ljubljana

Cerkvena poroka

Tukaj je nekaj izjemnih cerkva v Ljubljani, kjer se lahko poročita:

 1. Ljubljanska stolnica (Škofijska cerkev sv. Nikolaja): Ta čudovita cerkev se nahaja v samem središču mesta. Njena impresivna arhitektura in bogata zgodovina jo naredita za eno najbolj priljubljenih prizorišč za poročne obrede v Ljubljani.
 2. Cerkev sv. Jakoba: S svojo romantično notranjostjo in edinstveno lokacijo ob Ljubljanici je ta cerkev prav tako priljubljena izbira za poročne obrede. Čudoviti freske in baročni elementi naredijo to prizorišče za poroko še bolj posebno.
 3. Cerkev sv. Florijana: Ta čudovita cerkev se nahaja v bližini Tivolskega parka, ponuja pa mirno okolje za poročne obrede. Svojo zgodovino in bogato kulturno dediščino je ta cerkev odlična izbira za tiste, ki iščejo tradicionalno poročno izkušnjo.
 4. Cerkev Marijinega oznanjenja: Nahaja se na Kongresnem trgu in ponuja slikovito okolje za poročne obrede. S svojo baročno notranjostjo in impresivnimi stropnimi freskami je to prizorišče za poroko, ki ostane v spominu.
 5. Cerkev sv. Petra: Ta majhna cerkev, ki se dviga nad Ljubljano, ponuja osupljiv razgled na mesto. Njen intimen in romantičen okolje je popolno za manjše poroke in tiste, ki si želijo edinstveno izkušnjo.

 

Nekateri pari se odločijo za poročne obrede tudi v manj znanih cerkvah, ki imajo poseben pomen zanje. Ne glede na izbiro cerkve, Ljubljana nudi čudovite možnosti za cerkvene poroke, ki bodo ostale v spominu vse življenje.

poroka-v-ljubljani

Poročno slavje v Ljubljani

Ljubljana ponuja številne možnosti za poročno slavje, ki je lahko tradicionalno ali bolj moderno. Mladoporočenci lahko izberejo restavracijo ali hotel, ki ponuja kulinarične užitke za vse okuse.

Izbira restavracije ali hotela za poročno slavje

Pri izbiri restavracije ali hotela za poročno slavje je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:

 • Velikost prostora: Če imate veliko gostov, boste potrebovali prostor, ki je dovolj velik, da jih sprejme.
 • Lokacija: Izberite lokacijo, ki je primerna za vašo poroko. Če želite poroko v centru mesta, lahko izberete restavracijo ali hotel v centru Ljubljane. Če želite bolj intimno poroko, lahko izberete restavracijo ali hotel izven centra mesta.
 • Proračun: Razmislite o svojem proračunu in izberite restavracijo ali hotel, ki je v skladu z njim.

Izbira poročnega menija

Pri izbiri poročnega menija je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:

 • Okus gostov: Pogovorite se z gosti in ugotovite, kaj imajo radi.
 • Sezona: Izberite jedi, ki so primerne za sezono.
 • Alergeni: Pomembno je, da poskrbite za goste, ki imajo alergije ali intoleranco na določeno hrano.

Izbira poročne dekoracije

Poročna dekoracija je pomemben del poročnega slavja. Lahko ustvari čudovito vzdušje in naredi poroko še bolj posebno.

Pri izbiri poročne dekoracije je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:

 • Tema poroke: Če imate temo poroke, lahko dekoracijo prilagodite tej temi.
 • Barve: Izberite barve, ki se dobro ujemajo ali pa to prepustite izkušenim profesionalcem.
 • Sezona: Izberite dekoracijo, ki je primerna za sezono v kateri se poročite in tako bodite tudi okoljsko zavedni.

Izbira glasbe za poročno zabavo

Glasba je pomemben del poročne zabave. Ustvarila bo odlično vzdušje in vašo poročno zabavo naredila popolno in nepozabno tako za vaju kot za vse vajine svate.

Pri izbiri glasbe za poročno zabavo je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:

 • Tip poroke: Če imate tradicionalno poroko, izberite klasično glasbo. Če imate bolj moderno poroko, izberite modernejšo glasbo.
 • Proračun: Razmislite o svojem proračunu in izberite band, ansambel ali DJ-ja, ki je v skladu z njim.

Poročna tradicija ključavnice na Mesarskem mostu v Ljubljani

Med številnimi lepimi in romantičnimi tradicijami, povezanimi s porokami, se v Ljubljani izstopa ena posebna – tradicija ključavnic na Mesarskem mostu. Ta čudovit most, ki se razteza preko reke Ljubljanice v samem središču mesta, je postal priljubljeno prizorišče, kjer pari iz vsega sveta obešajo ključavnice, ki simbolizirajo njihovo ljubezen in zavezo.

Če želita lahko tudi vidva naredita kratek sprehod po starem mestnem jedru Ljubljane in na most obesita ključavnico kot simbolno sporočilo.

Nasveti za organizacijo poroke v Ljubljani

Če razmišljate o poroki v Ljubljani, vam bodo naslednji nasveti v pomoč:

Kako začeti z organizacijo poroke?

Prvi korak je, da se z ljubljeno osebo dogovorita o datumu in proračunu poroke. Ko imate to, lahko začnete z iskanjem poročne lokacije, fotografa in drugih storitev.

Kako izbrati poročno lokacijo?

Pri izbiri poročne lokacije upoštevajte naslednje dejavnike:

 • Velikost prostora: Če imate veliko gostov, boste potrebovali prostor, ki je dovolj velik, da jih sprejme.
 • Lokacija: Izberite lokacijo, ki je primerna za vašo poroko. Če želite poroko v centru mesta, lahko izberete restavracijo ali hotel v centru Ljubljane. Če želite bolj intimno poroko, lahko izberete restavracijo ali hotel na obrobju.
 • Proračun: Razmislite o svojem proračunu in izberite lokacijo, ki je v skladu z njim.

Kako izbrati poročnega fotografa in snemalca?

Fotografije in videoposnetek so tisto, kar vam bo ostalo od vaše poroke. Pri izbiri poročnega fotografa in snemalca upoštevajte naslednje dejavnike:

 • Stil: Izberite fotografa in snemalca, ki ima slog, ki vam je všeč. To boste ugotovili le tako, da si boste pogledali naše portfolie. Pri tem bodite pozorni tudi na energijo na fotografijah in ne le na barve ali filtre kot jim večina reče.

Mnenja preteklih strank: Poiščite mnenja od drugih strank, ki so že delale z fotografom in snemalcem. Tako boste lahko ugotovili kakšno izkušnjo so imeli ostali z njim in boste bolje vedeli kaj pričakovati.

Deset let izkušenj in več kot 200 strank potrjuje spodnji odstavek

Če iščete poročnega fotografa, ki bo zabeležil vaš poseben dan na čudovit način, vam priporočam samega sebe 🙂 Tako je poleg tega, da z veseljem napišem članke, ki mladoporočencem pomagajo pri organizaciji poroke sem tudi poročni fotograf.

V bistvu sem bil najprej poročni fotograf in šele zatem sem pridobil toliko znanja o porokah, da sem se odločil, da je pravilno, da ga delim z vsemi. Poroke fotografiram že deseto leto in že vsaj 200 parov mi je zaupalo to izredno odgovorno delo.

Če vaju zanima moje delo predlagam, da se odpravita na galerijo porok kjer bosta videla kako izgleda moje delo. Če iščeta sproščenega fotografa, ki vama lahko obljubi predvsem izjemno ujete spontane trenutke (ob katerih boste jokali tudi, ko boste že upokojeni s svojimi vnuki listali svoje poročne knjige) v kombinaciji s portreti, ki jih boste s ponosom obesili na stene svojih domov potem predlagam, da se mi kar oglasite preko kontaktnega obrazca!

porocno-fotografiranje-ljubljana

Nasveti za konec

Če razmišljate o poroki v Ljubljani, ne odlašajte s planiranjem. Mesto ponuja številne možnosti za vsak okus in proračun, tako da boste lahko ustvarili nepozabno doživetje za vas in vaše goste.

Ne pozabite uživati v procesu načrtovanja! Poroka je čas za praznovanje ljubezni in druženje z najdražjimi. Naj bo to čas, ki ga boste vedno z veseljem spominjali.

Ljubljana je odlična izbira za poroko, saj ponuja številne prednosti, ki bodo mladoporočencem in vajinim gostom zagotovile nepozabno doživetje.

mladoporocenca-objeta-nad-ljubljano

Pogosto zastavljena vprašanja o poroki v Ljubljani

Kakšni so stroški poroke v Ljubljani?

Stroški poroke v Ljubljani so odvisni od številnih dejavnikov, kot so število gostov, lokacija poroke, izbira storitev in izbranega sloga poroke. Povprečna cena poroke v Ljubljani je ocenjena na približno 10.000 EUR.

Stroški poroke so lahko nižji ali dosti višji kot napisano. V ceno poroke je všteto vse od najema poročne lokacije, poročnih vabil, poročnega fotografa, poročnega videa, glasbe, poročnih menijev, prevozov, prenočišč, dekoracije, šopkov, prstanov, oblek, poročnega plesa in še ogromno detajlov.

Katere so najlepše poročne lokacije v Ljubljani?

Ljubljana ponuja številne čudovite poročne lokacije, ki zadovoljijo vse okuse. Med najbolj priljubljenimi so:

 • Ljubljanski grad
 • Švicarija
 • Hotel Slon
 • Grand Hotel Union
 • Narodna galerija
 • Orehov gaj
 • Antiq Palace

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

cena-poroke-porocna-prstana

Cena poroke v Sloveniji

Cena poroke je najbolj pogojena z vašimi željami. Vaše odločitve kot so: število svatov, poročna lokacija, letni čas in dan v tednu za poroko, poročni fotograf in glasba so le ene od teh, ki močno vplivajo na ceno poroke.

preberite več »
porocno-veselje

Poroka – Vse, kar morate vedeti o najlepšem dnevu vašega življenja

Poroka je slovesnost, s katero se dve osebi združita v zakonsko zvezo. Poročni zakon je pravni akt, ki ureja pravice in obveznosti zakoncev.

Poroka je pomembna življenjska prelomnica, ki simbolizira ljubezen, predanost in partnerstvo. Poročeni zakon pa je pravni akt, ki zakoncema daje določene pravice in obveznosti, kot so pravica do preživljanja, dedovanja, vzgoje otrok in podobno.

V Sloveniji je poroka lahko civilna ali cerkvena. Civilna poroka se sklene pred matičarjem, cerkvena poroka pa pred duhovnikom.

preberite več »
pogled-mladoporocencev-na-ljubljano

Poroka v Ljubljani

Edinstven ambient slovenske prestolnice Primerno za večje število gostov Več možnost cerkvenih porok v mestu Izjemne fotografske lokacije Široko možnost kulinarične izbire Več lokacij za

preberite več »
bled-porocni-poljub

Poroka na Blejskem gradu

Edinstven ambient Blejskega gradu do 200 gostov Možnost cerkvene poroke na gradu Izjemne fotografske lokacije Nepozabna kulinarična izkušnja Več lokacij za civilno poroko Možnost prenočišč

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.