POROKA V KOPRU

POROKA V KOPRU

Poroka v Kopru

Za Saro in Tomaža je bila poroka v Kopru v bistvu zasilni izhod. Oba sta po srcu in duši svetovna popotnika in takšen je bil tudi njun osnovni načrt za poroko. Poročila naj bi se nekje v tropskih krajih pod palmami z zvokom morskih valov v ozadju. Kot smo se vsi, sta se tudi onadva morala prilagoditi situaciji, s katero se je človeštvo srečalo v letu 2020. Vseeno sta ostala odločena, da se poročita v letošnjem letu in vseeno sta ostala odločena, da hočeta biti (skoraj) sama. No pa tudi zvoki morskih valov jima niso ušli, ko sta se odločila za poroko v Kopru.

Včasih se tudi last minute posreči

Res je, da se večina porok načrtuje mesece, če ne leta vnaprej. Tako se tudi večina parov odloči za fotografa že vsaj leto pred njunim načrtovanim datumom. No tudi sam sem pristaš tega, da lahko par spoznam pred poroko, se z njima pogovorim in spoznam zgodbo, ki ju je pripeljala do življenjskega koraka, v katerem se jima za en dan pridružim tudi jaz. Tokrat se nismo uspeli srečati pred poroko. Za to preprosto ni bilo časa, ker sta mi pisal devet dni pred poroko. Sam sem res vesel, da sem se vseeno odločil, da bom njun poročni fotograf, ker smo se odlično ujeli! Kakšne fotografije so nastale med sprehodom po Kopru, pa lahko vidite v galeriji spodaj.

Civilni obred v Kopru v Pretorski palači

Odločila sta se za civilno poroko v Pretorski palači na Titovem trgu v Kopru. Niso vse občinsko ponujene lokacije za opravljanje civilnega poročnega obreda vizualno najbolj privlačne. No Pretorska palača je definitivno odlična izbira, če se poročite v Kopru! Matičarka in pooblaščenka upravne enote sta bili odlični in sta obred res lepo izpeljali. Sama Pretorska palača in njena okolica je odlična za poročno fotografiranje. Z lahkoto smo našli zanimiva stopnišča, obzidja, park z oljkami, vhode in vrata, ki so zaradi svoje mogočnosti ali barve bila odlično ozadje za poročne fotografije.

Galerija poroke v Kopru

Sedaj pa del, v katerem tudi sam veliko bolj uživam kot v pisanju 🙂 Vsekakor rad napišem blog in vam tako približam zgodbo, ki se je odvijala pred menoj. Še raje pa to storim s fotografijami!

Kako se je paru zdela poroka v Kopru...

Sara in Tomaž
Sara in Tomaž
Poroka v Kopru
Read More
Najine izkušnje z Goranom se pričnejo z njegovo intenzivno odzivnostjo, odličnim delom in njegovimi super idejami. Zelo sva zadovoljna, dobila sva točno to, kar sva želela.

Kje na Slovesnki obali se najraje poročate

Primorska ima kar nekaj unikatnih mest, ki so zaradi svojega edinstvenega primorskega stila verjetno najbolj romatični urbani kraji v celotni državi. Pa seveda lahko v naravi v družbi oljk ali vinogradov organizirate kar poroko na prostem. Poleg tega pa nikakor ne smemo pozabiti na najbol očitno možnost, poroke takoj ob obali Slovenskega morja. Zaradi bližine pa nikakor nebi pozabil na Kras, ki je res sanjski za organizacijo poroke!

Najboljše lokacije za poroko na Slovenski obali

To je le nekaj res najboljših poročnih lokacij na Slovenski obali in Krasu! S temi res ne morete zgrešiti pa še fotografije bodo spektakularne.

Sklep in moj nasvet...

Včasih moramo vsi malo prekršiti svoja pravila in se spustiti v neznano, ker nam to lahko prinese najboljše stvari v življenju. Hvala Sara in Tomaž, da sta izbrala mene za svojega poročnega fotografa. 

Pa še nekaj nasvetov za konec:

– ne ustrašite se poročiti izven svojih poznanih krajev. Če so vam všeč hribi, morje, gozd itd. se pač odločite za to kar bo vam pisano na kožo in pri tem vztrajajte.

– če menite, da bo velika poroka za vas prevelik pritisk razmislite o manjši poroki ali celo o elopement poroki, na kateri bosta sama. Zabavo pa še vedno lahko pripravita na kakšen drug dan in jo organizirata v bolj sproščenem vzdušju. Tudi družinsko fotografiranje lahko organizirata takrat če si želita fotografij s svojimi bližnjimi za spomin.

– tudi če se vam po začetku organizacije poroke nekatere stvari spremenijo (recimo takšni ukrepi kot se dogajajo letos) se tega ne ustrašite. Poskusite se prilagoditi, spremeniti stvari in poroko izpeljati tako, da sami ne boste pod prevelikim pritiskom. Definitivno morate imeti v mislih, da na poroki morata najprej uživati nevesta in ženin! Če bo tako bodo uživali tudi vsi ostali.

– sami pri sebi poskrbite, da bo že organizacija poroke užitek. Saj poznate rek: pot je pomembnejša od cilja!

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi primere porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo, ko boste enkrat lahko dejansko šli do ponudnikov oziroma se z njimi srečali v živo. Če pa so vam moje fotografije všeč in vas zanima cena jo lahko najdete na poročna fotografija cenik.

ZADNJE OBJAVE

cena-poroke-porocna-prstana

Cena poroke v Sloveniji

Cena poroke je najbolj pogojena z vašimi željami. Vaše odločitve kot so: število svatov, poročna lokacija, letni čas in dan v tednu za poroko, poročni fotograf in glasba so le ene od teh, ki močno vplivajo na ceno poroke.

preberite več »
porocno-veselje

Poroka – Vse, kar morate vedeti o najlepšem dnevu vašega življenja

Poroka je slovesnost, s katero se dve osebi združita v zakonsko zvezo. Poročni zakon je pravni akt, ki ureja pravice in obveznosti zakoncev.

Poroka je pomembna življenjska prelomnica, ki simbolizira ljubezen, predanost in partnerstvo. Poročeni zakon pa je pravni akt, ki zakoncema daje določene pravice in obveznosti, kot so pravica do preživljanja, dedovanja, vzgoje otrok in podobno.

V Sloveniji je poroka lahko civilna ali cerkvena. Civilna poroka se sklene pred matičarjem, cerkvena poroka pa pred duhovnikom.

preberite več »
pogled-mladoporocencev-na-ljubljano

Poroka v Ljubljani

Edinstven ambient slovenske prestolnice Primerno za večje število gostov Več možnost cerkvenih porok v mestu Izjemne fotografske lokacije Široko možnost kulinarične izbire Več lokacij za

preberite več »
bled-porocni-poljub

Poroka na Blejskem gradu

Edinstven ambient Blejskega gradu do 200 gostov Možnost cerkvene poroke na gradu Izjemne fotografske lokacije Nepozabna kulinarična izkušnja Več lokacij za civilno poroko Možnost prenočišč

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja