FOTOGRAFIRANJE PRED POROKO NA
BOHINJSKEM JEZERU

Vsebina zapisa o fotografiranju na Bohinjske jezeru

Fotografiranje para pred poroko na
bohinjskem jezeru

Za predporočno fotografiranje na Bohinjskem jezeru sta se odločila Barbara in Aleks. Spoznal sem ju lani na Krku na poroki Aleksove sestre Sanje. Tako dobro smo se ujeli, da smo se še pred odhodom iz Krka dogovorili, da bom fotografiral tudi njuno poroko. Že na prvem sestanku sem jima predlagal tudi fotografiranje pred poroko in odločila sta se, da se bosta malce “pozersko ogrela” že pred poroko in poročnim fotografiranjem. Pri izbiri pred poročne lokacije za fotografiranje sem jima v začetku pustil čisto proste roke. Ampak sta me vseeno prosila za nekaj idej in ena izmed mojih idej je bil tudi sanjski Bohinj. Tako smo se dogovorili za predporočno fotografiranje na Bohinjskem jezeru.

Pristne fotografije in večni spomini

Barbara in Aleks sta si zaželela sproščenega fotografiranja. Sam verjamem, da je treba najprej slišati in spoznati zgodbo preden jo lahko povem. Zato najraje naprej poslušam, se družim in se zbližam s parom, predem sploh poiščem fotoaparat in začnem skozi objektiv pisati njuno ljubezensko zgodbo. Par se definitivno lažje sprosti pred nekom, ki mu zaupata kot pa pred popolnim neznancem. Tako ustvarim spontane fotografije, ki nastanejo iz iskrenih nasmehov in resničnih čustev!

Fotografiranje para je uvertura v poročno fotografiranje

Poročno fotografiranje je velikokrat ravno nasprotje tega kar bi si sami želeli. Na poročni dan težko najdete dosti časa za vse kar ste planirali, prav tako ste težko sproščeni, ker imate v mislih vse kar se bo še zgodilo in na kaj še morate biti pozorni. Že samo s fotografom morate opraviti kar nekaj dolžnosti: individualno fotografiranje, družinsko fotografiranje, skupinska fotografija… Ravno zato velikokrat poročno fotografiranje ne traja toliko časa, kot bi si želeli. To pa ne more biti izgovor, da nebi naredili nepozabnih poročnih fotografij in ena od stvari, ki lahko pomaga je tudi fotografiranje pred poroko. V tem dnevu pridobimo zaupanje eden do drugega in vi vidite moje fotografije že pred poročnim fotografiranjem ter ste tako pomirjeni, ker ugotovite, da znate pozirati, da izgledate odlično in da boste imeli nepozabne poročne fotografije.

Kaj pravi par o fotografiranju na Bohinjskem jezeru

Barbara in Aleks
Barbara in Aleks
Fotografiranje pred poroko
Read More
Veliko parov se pred poroko sreča s tako imenovanim predporočnim fotografiranjem. Tudi midva sva se in edina misel, ki mi je šla po glavi - tako kot večini žensk verjetno: KONČNO BOVA IMELA ENO PROFESIONALNO FOTKO! Navdušena do neba! Izbira lokacije je bila lahka - nekje v naravi. Hitro sva naredila plan: narava, fotografiranje, izlet, izbira poročnih prstanov in cel vikend - vikend, ko imava obletnico. Izbrala sva Bohinj in izbrala bi ga ponovno. Malo nervozna zaradi fotografiranja ampak pomirjena, ker sva po dolgem času spet videla Gorana in Laro sva se odpravila proti Bohinju. Goran svoje delo opravlja tako sproščeno in profesionalno, da sva po začetni tremi kar hitro pozabila, da naju spremlja fotograf. Po zaključku fotografiranja, pri katerem se je najbolj sprostil in vživel v dogajanje bodoči mož sva bila presenečena, kako je čas hitro minil. Po popoldanskem zabavnem druženju sva vsa nestrpna pričakovala prve fotke. Gorana sem prosila, če nama lahko kakšno posreduje že naslednji dan, saj sva imela obletnico in sem hotela presenetiti bodočega moža. A presenečenje sva doživela oba, ko sva naslednje jutro prejela CELO GALERIJO profesionalnih slik. Moje prvo navdušenje je bilo, da nimava samo ene profesionalne slike ampak celo galerijo! Celo galerijo spontanih čustvenih trenutnov, katero bova z največjim ponosom razkazovala vsem. Goran hvala, da si nama skozi objektiv pokazal kako velika je najina ljubezen.

Galerija predporočnih fotografij

10 najboljših lokacij za fotografiranje pred poroko na Bohinjskem jezeru

Preden se odločite za fotografiranje na Bohinjskem jezeru si poglejte spodnje predloge poročnega fotografa za lokacije, kjer se lahko fotografirate. Vsekakor boste težko obšli vse lokacije in ravno zato je dobro, da se prej odločite katere so tiste, ki so vam najbolj pisane na kožo. Nekatere od teh lokacij so zanimive oz. možne za poroko na prostem.

Bohinjsko jezero na vsakem koraku ponuja zelo lepe poglede. Tako na samo jezero kot tudi na gore okoli njega.

Ob sprehodu okoli jezera boste videli veliko različnih pomolov, ki pa so vsak po svoje fotogenični. Odlične mistične fotografije lahko nastanejo če jih fotografirate ob rahli megli!

To je že takšna klasika, da vam težko dam še kakšen nov nasvet. Mogoče bi bilo dobro razmišljati o tem, da bi fotograf lahko bil na svojem čolničku in bi tako imel več izbire pri fotografiranju! 

Tudi ta most je tako lepa razgledna točka, da težko najdemo kakšen pogled, ki še ni bil fotografiran. Pa naj vas to ne ustavi pri tem, da najdete sebi najljubšo lokacijo. Zjutraj bo to definitivno druga lokacija kot zvečer. Spustite se tudi pod most tako lahko sam most izkoristite za okvir v katerem se vidi jezero.

Tudi tukaj lahko naredite lepe fotografije z jezerom v ozadju.

Te boste našli predvsem na zahodni strani jezera  v naselju Ukanc. Vsekakor so te hiše lahko edinstvena kulisa tudi za fotografiraje para!

Slap Savica velja za enega najlepši slapov v Sloveniji. Do samega slapa boste prehodili 553 stopnic. Namesto, da bi hiteli do vrha lahko med sprehodom izkoristite lepe gozdne kotičke in naredite prekrasne fotografije. 

Iz Bohinja na Vogel lahko pridete z gondolo. Ravno zato je to izvrstna lokacija za fotografiranje, ker tako pridete do res izjemnih razgledov brez večjih naporov 🙂

Le nekaj minutk prijetne hoje vas bo popeljalo na vrh plezalne stene ob restavraciji Pod Skalco, kjer boste imeli res lep razgled na Bohinjsko jezero in njegovo okolico. Predlagam, da se sem povzpnete šele pred sončnim zahodom, ker bo ob sončnem zahodu jezero najlepše osvetljeno!

To pa je točka za tiste, ki bi v vaše fotografiranje vključili tudi pohod. Planina Vogar leži severno od Bohinjskega jezera in do nje boste imeli približno 75 minut hoje. Boste pa nagrajeni z izjemnimi pogledi na Bohinjsko jezero in njegovo okolico.
Če boste šli do Kosijevega doma se vam splača iti še par korakov naprej in našli boste pogled na jezero še iz druge strani planine.

predporocno-fotografiranje-na-bohinjskem-jezeru-3

10 najboljših airbnb-jev na Bohinjskem jezeru

Vsekakor je najlepša naravna svetloba v dnevu malo pred sončnim zahodom. Ravno zaradi tega predlagam, da mogoče razmislite tudi o tem, da si najdete kakšno prijetno prenočišče v bližini Bohinjskega jezera. Tako, boste lahko na fotografiranju uživali do zadnjih sončnih žarkov brez skrbi kdaj in kako se boste vračali domov. Seveda pa lahko tako povežete fotografiranje tudi z izletom ali kratkim pobegom v naravo. Poiskal sem 10 najbolj zanimivih nočitev v okolici Bohinjskega jezera, ki so lahko tudi ena od lokacij vašega fotografiranja!

Triglavski narodni park nam nudi več kot si sploh predstavljamo!

Bohinj in Bohinjsko jezero ležita na samem vstopu v Triglavski narodni park! Čeprav je to en najlepših krajev parka pa lahko na različnih koncih najdemo različne znamenitosti. Poleg najvišjih in najlepših gora v Sloveniji v Triglavskem narodnem parku najdemo tudi Kranjsko goro, dolino Soče, ogromno prelepih slapov, pa dolino Sedmerih jezer in še in še. Torej če imate čas svoje poti ne zaključite v Bohinju ampak si privoščite čim več lepot našega edinega narodnega parka!

Sklep in moj nasvet...

Naj se gre za fotografiranje na Bohinjskem jezeru ali kjerkoli drugje v Triglavskem narodnem parku je najbolje, da zaupate svojemu fotografu. Torej še preden si izberete lokacijo svojega romantičnega predporočnega fotografiranja si izberite fotografa ob katerem boste lahko sproščeni in kateremu boste zaupali. Nato mu omenite vaše želje in skupaj boste našli najboljšo rešitev za vsak vaš dvom. Če se boste prej dobro organizirali bo vaše predporočno fotografiranje bolj prijetno in predvsem bolj sproščeni boste kar bo pripeljalo do odličnih fotografij.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi primere porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat lahko dejansko šli do ponudnikov oziroma se z njimi srečali v živo. Pred kratkim sem napisal tudi krasna zapisa o poroki na morju in spomladanski elopement poroki. Tudi za zimsko poroko pa imam odlične nasvete.

ZADNJE OBJAVE

poroka-v-sloveniji-6

Gostilna za poroko

Organizacija poroke je lahko ena izmed najbolj vznemirljivih, a hkrati tudi zahtevnih nalog, s katero se soočajo zaročeni pari. Ena najpomembnejših odločitev, ki vpliva na celoten potek in vzdušje poročnega dne, je izbira prave gostilne. Gostilna ni le prostor, kjer bodo gostje uživali v hrani in pijači, temveč je tudi prostor, kjer se ustvarjajo spomini za vse življenje.
Kako torej izbrati popolno gostilno za poroko, ki bo zadovoljila vsa vaša pričakovanja?

preberite več »

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
poroka-s-tujcem-porocni-prstani

Poroka s tujcem v Sloveniji

Zakonski in družbeni vidiki poroke s tujcem Poroka s tujcem prinaša tako zakonske kot družbene vidike, ki so pomembni za  razumevanje in uspešno načrtovanje poroke.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.

One Response

  1. Živjo, najprej pohvala za temeljit in izčrpen blog zapis. Tudi sama opažam, da se vedno več parov odloči za predporočno fotografiranje, ki po mojih izkušnjah najpogosteje poteka v naravi. Imamo srečo, da živimo v tako čudoviti deželi. So pa vse pogostejši tudi pari, ki se na takšno fotografiranje odpravijo celo v tujino (npr. na morje, v Beneteke …). Lahko bi rekla, da je predporočno fotografiranje nov trend, ki prihaja tudi v Slovenijo in mislim, da se bo vedno več parov odločilo za to opcijo tudi v prihodnje.

    Če vas slučajno zanimajo še drugi poročni trendi v Sloveniji in nekaj zanimivosti, jih lahko prosto uporabite in preberete v blog zapisu: https://sanjski-sopek.si/poroke-v-sloveniji/

    Lep dan vam želim in še veliko čudovitih ujetih trenutkov v objektiv. 🙂