RIMSKE TERME POROKA

rimske-terme-poroka (19)

Rimske terme poroka v sožitju tradicije in modernega. Ali je poroka v Rimskih termah prava izbira za vaju?

Poroka v Rimskih termah je ena od bolj privlačnih izbir za poročno lokacijo v Sloveniji. Rimske terme so bile prvič omenjene že pred 500 leti in vse od takrat pa do danes jih krasi edinstvena arhitektura z izjemnimi hoteli, popolno kulinariko in krasno okolico. Umeščene so v neokrnjeno naravo, kar pomeni, da bosta za poročno fotografiranje poleg vseh arhitekturnih elementov term lahko izbrala tudi res lepo naravo v neposredni bližini term. Rimske terme so velik del svoje zgodovine bile namenjene le izbranemu sloju ljudi. Danes pa na srečo ni več tako in prav vsi smo pri njih več kot dobrodošli! V Rimskih termah lahko pričakujeta sinergijo tradicije in modernega umeščeno v neokrnjeno Slovensko naravo.

Rimske terme poroka

rimske-terme-poroka (11)

Glavne prednosti lokacije Rimske terme za poroko

Največje prednosti poroke v Rimskih termah so:

– izjemne lokacije za poročno fotografiranje

– veliko lokacij za družinsko fotografiranje in skupinsko fotografijo

– kakovostna kulinarika

– profesionalen pristop in izvedba

– možnost organiziranja vseh detajlov poroke v Rimskih termah

– možnost namestitve vseh poročnih gostov v hotelih Rimskih term

– ponujajo tri poročne pakete, da se za vsak par najde prava izbira

rimske-terme-poroka (5)

Lokacije za poročno fotografiranje v Rimskih termah

Poroka v Rimskih termah vama omogoča res širok nabor različnih lokacij za poročno fotografiranje. Že sam vhod v terme s svojo značilno rdečo barvo ponuja nešteto kreativnih možnosti za fotografiranje. Kot poročni fotograf sem res navdušen nad vsemi možnosti, ki jih Rimske terme poroka ponuja za poročno fotografiranje. Notranjost hotelov pa tako v klasičnem kot modernem smislu ponuja nešteto možnosti. Če pa sta med tistimi, ki smo zaljubljeni v naravo pa lahko prav tako v le par korakih prideta do Livada parka s svojimi mogočnimi in prepoznavnimi sekvojami. Idealno je ravno to, da vama poročnega fotografiranja v Rimskih termah ni potrebno preveč podrobno organizirati, ker imata vse te krasne lokacije oddaljene le par korakov.

Hotel Sofijin dvor

Hotel Sofijin dvor je bolj tradicionalen in klasičen in ko takšen že v svoji zunanjosti ponuja zanimive kadre in možnosti za krasne poročne fotografije. Prav tako pa je tudi sama notranjost opremljena na unikaten način je prav tako dobra izbira za fotografiranje.

Ker je ta stran relativno odprta lahko fotografije tukaj načrtujeta tudi pred samim sončnim zahodom.

Hotel Rimski dvor

Hotel Rimski dvor je bolj moderen in s tem nam ponuja drugačne možnosti za vizualno ustvarjanje. Že sam vhod z velikim rdečim obokom nam ponuja nešteto možnosti. Takoj zraven njega pa je zanimiva zunanja površina, ki je obdana z okni kavarne, ki se jo prav tako, da lepo izkoristiti za kreativne fotografije.

Bi pa omenil, da bi na tem delu definitivno poročno fotografiranje organiziral še v času ko je dosti svetlobe. Zaradi tega, ker je ta del obrnjen proti gozdu in ker zadnji sončni žarki v dnevu ne posijejo sem lahko hitro zamudimo primeren čas za fotografiranje.

Livada park

Livada park je najbolj znan po svojih mogočnih sekvojah, ki so krasno ozadje za poročno fotografiranje. Sam bi se izognil fotografiranju sredi dneva, ker si ne želita biti cela premočena zaradi prehude vročine. Lahko pa si pod mogočnimi sekvojami zaželita tudi civilne poroke na prostem.

Bi pa bilo dobro, da se predvsem nevesta pripravi na hojo po travi. Lahko se preobuješ ali pa si priskrbiš pokrovčke za petke, ki bodo poskrbeli, da se ti petke ne bodo udirale v travo.

Razgledni stolp na hotelu Sofijin dvor

Če želita vključiti tudi razgled, ki ga Rimske terme definitivno ponujajo se lahko dogovorita tudi za fotografiranje na razglednem stolpu na vrhu hotela Sofija. Prav tako lahko to lokacijo fotograf izkoristi tudi za fotografiranje z dronom in doseže prav posebne učinke.

Zunanji ali notranji bazeni

Konec koncev so osnova term bazeni in v Rimskih termah imajo res unikatno urejene bazene, ki lahko z dobro idejo postanejo krasen kraj za fotografiranje. Res pa je, da se bosta za to morala dogovoriti z organizatorko če se bi lahko fotografirala po tem ko jih že zaprejo.

Narava oz gozdovi v okolic Rimskih term

Če sta navdušena nad naravo in si preprosto želita fotografiranja nekje ker vaju nihče ne bo videl in vama bo zaradi tega nelagodno pa se lahko odločita tudi za fotografiranje v bližnjih gozdovih ali pa na travniku kjer jim še ni uspelo pokositi trave. Tudi v naravi se zelo hitro najdejo odlične kulise za fotografiranje.

rimske-terme-poroka (20)

V Rimskih termah za vas lahko uredijo dosti več kot le poročni obred

Na poroki v Rimskih termah za vas lahko uredijo veliko več kot le samo poroko in druženje. V ponudbi imajo tudi vse spodaj našteto:

rimske-terme-poroka (14)
poroka-v-rimskih-termah (1)

Poročni obred v Rimskih termah je lahko v objemu zgodovine ali narave

Če se bosta odločila za civilni poročni obred v Rimskih termah imata na izbiro veliko idiličnih lokacij. Lahko se odločita za takšne, ki so zgodovinsko povezane s termami in svojo poroko obarvata bolj tradicionalno. Lahko pa se odločita za poroko v prelepem Livada parku pod mogočnimi sekvojami. Imajo kar šest različnih lokacij kjer se lahko civilno poročita in za vaju sem vse te lokacije zbral na enem mestu:

Bi vaju pa opozoril, da v kolikor se odločita, da bosta imela civilno poroko v Rimskih termah se morata za termin dogovoriti z matičarjem v Laškem.

rimske-terme-poroka (8)

Tri različni paketi za popolno poroko v Rimskih termah

Ponudbo imajo razdeljeno na tri poročne pakete. Cene pa se gibljejo od 85€ na osebo in do 109€ na osebo. Vse je odvisno od vajinih želja. Lahko izbirata med tremi poročnimi dvoranami, različnimi meniji, dekoracijo… Več o ponudbi bosta izvedela na spletni strani Rimskih term, kjer so odlično razčlenili svojo ponudbo in razložili kaj vse lahko pričakujeta v katerem paketu.

rimske-terme-poroka (21)

Kreativni kuharski mojstri in gurmansko poročno doživetje

Poroka v Rimskih termah je lahko tudi nepozabno kulinarično doživetje. Dostikrat sem že fotografiral poroke na katerih je bil večji poudarek na kvalitetni hrani in njeni postrežbi. Če si želita takšne kulinarične izkušnje, ki je vajini gosti še dolgo ne bodo pozabili jo v Rimskih termah definitivno lahko dobita. Če je pa vama ljubše, da se gosti sami odločijo kaj bodo jedli in se ob tem še podružijo ob samopostrežnem baru imata na voljo tudi to izbiro. V vsakem primeru bodo kuharski mojstri poskrbeli, da boste vsi zadovoljni in pripravljeni na zabavo dolgo v noč!

rimske-terme-poroka (9)

Zabava v treh poročnih dvoranah za popolno poroko v Rimskih termah

V Rimskih termah lahko v enem dnevu organizirajo tudi tri ločene poroke. Imajo namreč tri ločene poročne dvorane. V njih lahko gostijo od najmanj 50 gostov in tudi do preko 100 razgretih plesalcev. Lahko se odločita za dvorano Rimska arena, restavracijo Sofija ali restavracijo cesarja Ferdinanda. Ločijo se po že prej omenjenih kapacitetah gostov prav tako pa se ločijo tudi po stilu. Najbolje, da se osebno oglasita v Rimskih termah in se sama prepričata kje bo vajina poročna zabava najbolj zaživela.

rimske-terme-poroka (6)

Možnost namestitve vseh poročnih gostov v hotelu v Rimskih termah

Možnost namestitve vajinih gostov je vsekakor ena največjih prednosti poroke v Rimskih termah. Najslabše za poroko je če se morajo svati med poročnim dnem večkrat seliti iz lokacije na lokacijo. Sploh, ker so v Sloveniji v večini poroke poleti je to naporno že zaradi same vročine. Prav tako pa je tudi težak logistični zalogaj organizirati vsa parkirišča na ločenih lokacija in seveda voznike, ki niso vinjeni. Ravno zaradi vseh teh dejstev je celotna poroka na eni lokaciji najboljša izbira in popon recept za dolgo poročno zabavo. Če pa k temu dodata še, da je na lokaciji možnost za namestitev vseh vajinih gostov pa imata spisan scenarij za ples do jutranjih ur. Seveda pa je prav posebna izkušnja tudi jutranje druženje vseh gostov ob zajtrku ali pa kar ob bazenu!

Fantovščina ali dekliščina v Rimskih termah

Če še nista prišla do te »obveznosti« pred poroko lahko svojima pričama sporočita, da imajo v Rimskih termah popolno lokacijo za fantovščino ali dekliščino. Vila Sisi vama bo ponudila zasebnost in možnost zabave v objemu narave!

rimske-terme-poroka (13)

Za konec pa še nekaj fotografij, ki so nastale na poroki, ki sem jo pred leti fotografiral poroko v Rimskih termah

Leta 2016 sem fotografiral poroko izredno prijetnega para iz Ljubljane, ki sta se odločila, da se bosta poročila v Rimskih termah. Ravno zato sem večino stvari, ki ste jih prebrali lahko napisal iz osebnih izkušenj. V fotografijah v tem članku in spodaj pa lahko vidita kako smo se imeli na poroki v Rimskih termah.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu. Na povezavi cena poročnega fotografiranja pa lahko vidita tudi moje pakete in cene, da se bosta lažje odločila tudi za poročnega fotografa.

ZADNJE OBJAVE

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.