Prednosti in nasveti za poroko na dvorcu Štatenberg!

Dvorec Štatenberg poroka v grajskem stilu

Štatenberg poroka na dvorcu iz sedemnajstega stoletja. Če želita grajske poroke v dvorcu z zgodovino in tradicijo potem bo dvorec Štatenberg najboljša izbira za vaju. Navdušili vaju bodo z vso svojo ponudbo in unikatnim ambientom. Sploh pa je poroka na dvorcu Štatenberg prava izbira za vsak par, ki si želi krasnih poročnih fotografij!

do 180 gostov

Cena poroke na dvorcu Štatenberg

Možnost cerkvene poroke na lokaciji

Več fotografskih lokacij

Uradna lokacija za sklepanje zakonske zveze

Več lokacij za civilno poroko

Možnost prenočišč za mladoporočenca

Poročni salon

porocni-ples-dvorec-statenberg

Štatenberg poroka

Največje prednosti poroke na dvorcu Štatenberg

Največje prednosti poroke na dvorcu Štatenberg vama bom predstavil kar v strnjenem seznamu:

porona-na-dvorcu-statenberg-1

Ali lahko opravita oba poročna obreda na gradu Štatenberg

Grad Štatenberg je uradni prostor za izvedbo civilnega poročnega obreda. Na uradnih straneh e-uprave Republike Slovenije je sicer navedeno, da je prostor, ki ga upravna enota Slovenska Bistrica omogoča kot prostor za civilni poročni obred poročna dvorana v dvorcu Štatenberg. To pomeni, da se tukaj lahko poročita brez dodatnih stroškov za matičarja. Je pa še nekaj lokacij po dvorcu za katere se splača doplačati predpisanih 170€ in si jih izbrati za lokacijo civilne poroke.

Prav tako pa se lahko tudi cerkveno poročita kar na gradu Štatenberg. Po tem ko so ponovno oživili grajsko kapelo se lahko v njej tudi cerkveno poročita. Ravno to, da je poroka na gradu Štatenberg lahko organizirana od samih priprav pa vse do zadnjega poročnega plesa je tudi ena od večjih prednosti tega prekrasnega gradu.

Grajski park

Grajski park dvorca Štatenberg je lepa izbira saj bosta lahko obred imela v naravi pa še vedno v neposredni bližini samega dvorca. Civilna poroka na prostem pod sencami mogočnih krošenj je popoln uvod v vajino poročno zgodbo.

Grajsko dvorišče

Grajsko dvorišče dvorca Štatenberg je naravnost čudovito. Če se ne bosta odločila, da bosta imela poročno zabavo na dvorišču dvorca potem je to zelo lepa izbira za poročni obred. Da bi se odločila za eno ali drugo predlagam zaradi tega, ker bi lahko šotor za zabavo, ki ga postavijo na dvorišču skazil ambient vajine popolne civilne poroke.

Velika slavnostna dvorana v gradu Štatenberg

Velika slavnostna dvorana je poleg tega, da je res čudovita in lepo ohranjena tudi popolna rešitev za večno poročno vprašanje: kaj pa če bo na najin poročni dan dež?

Grajska kapela za cekrveni obred

Pred časom so ponovno oživili grajsko kapelo na dvorcu Štatenberg. Kar pomeni, da lahko tako civilni kot sedaj tudi cerkveni poročni obred organizirata kar na dvorcu! Torej ne bo potrebno ne vama ne vajinim gostom niti za trenutek oditi iz dvorca Štatenberg. To, da lahko poročni gostje parkirajo svoje avtomobile in se v njih ne usedejo dokler se zabava ne konča je ogromna prednost in načrt za popolno poročno slavje!

022-grad-statenberg-cerkvena-poroka

Koliko gostov lahko povabita na poroko na dvorcu Štatenberg

Že samo ime nekako nakazuje, da je dvorec Štatenberg velik, mogočen in brezčasen. V dvorcu lahko gostijo vse od manjših mikro porok pa vse do velikih poročnih slavij tudi z več kot 160 gosti. Torej na poroki v dvorcu Štatenberg bo dovolj prostora za vse in ne le to vsi vajini gosti se bodo počutili izjemno. Konec koncev je dvorec s svojim dvoriščem in parkom tako velik, da bodo tudi najmlajši imeli kaj za početi.

017-grad-statenberg-poroka

Poročne priprave na dvorcu Štatenberg

Na dvorcu imajo ohranjenih veliko grajskih sob. Tako si lahko na svoji poroki na dvorcu Štatenberg zaželita vsak svojo sobo kjer se bosta lahko v miru pripravljala na poroko. Predvsem za nevesto je pomembno, da so sobe velike in res lepo urejene tako, da bodo lahko s teboj vse prijateljice in še vedno ne bo gneče. Prav tako bo lahko frizerka kot tudi vizažistka imela svoj kotiček kjer bo lahko v miru ustvarjala in vas tako vse pripravila na poroko! Tudi na ženina pa ne bodo pozabili. Tudi ti boš imel svojo sobano v kateri se boste lahko s prijatelji v miru pripravili.

priprave-na-dvorcu-statemberg

Izposoja ali nakup nevestine poročne obleke na dvorcu Štatenberg

Na dvorcu Štatenberg bosta našla tudi poročni salon Bela Grofica. Tukaj si bo nevesta lahko sposodila ali tudi kupila popolno poročno obleko. Kot pravijo sami boš lahko obleke preizkusila v unikatnem poročnem salonu v grajskem vzdušju dvorca Štatenberg in se tako odločila za tisto pravo poročno obleko v kateri boš zasijala v vsej svoji lepoti. Predlagam, da si najprej pogledaš lepo urejeno spletno stran (ki sem jo dodal v prvi vrstici tega odstavka). Takoj za tem pa čimprej v kontakt z njimi in na probo poročnih oblek. Pa seveda ne pozabi na pričo ali najboljše prijateljice, ki naj gredo s teboj ker vam bodo v dvorcu pričarali res grajsko izkušnjo.

poroka-na-dvorcu-statemberg-nevesta

Najboljše lokacije za poročno fotografiranje na dvorcu Štatenberg

Poroka na dvorcu Štatenberg je definitivno prava izbira za vaju če si želita veliko možnosti za poročno fotografiranje na enem mestu. Sam dvorec in njegova neposredna okolica ponujata nešteto prekrasnih fotografskih kulis. Če bosta izbrala pravega poročnega fotografa bo vse te lokacije znal izkoristiti in z vama ustvariti brezčasno fotografiranje poroke. Prav tako bosta lahko izbirala med več lepimi lokacijami kjer boste lahko izvedli družinsko fotografiranje in skupinsko fotografijo.

Galerijo fotografij iz poroke na dvorcu Štatenberg, ki sem jo fotografiral pred leti lahko vidita na koncu zapisa in se tako prepričata kako izgledajo vse omenjene poročne lokacije za popolno fotografiranje.

Grajska notranjost dvorca Štatenberg

Grajska notranjost dvorca Štatenberg z vsem freskami, štukaturami, ogledali in detajli, ki jih ponuja je neverjetna priložnost za odlično poročno fotografiranje.

Soba s kostumi

Meni pa je v spominu ostala za grajske razmere majhna soba v kateri hranijo kostume za vsakoletno praznovanje. V tej sobi je toliko vsega, da bi že samo tukaj lahko izvedli celotno fotografiranje.

Skrivnostna grajska knjižnica popolna za poročno fotografijo na dvorcu Štatenberg

Če bosta prosila trenutnega upravljalca dvorca, da vama razkaže prostore vama bo definitivno pokazal tudi to prav posebno knjižnico. Kot v vseh ostalih prostorih v dvorcu lahko tudi tukaj ustvarimo prav posebne poročne fotografije.

Grajski park dvorca Štatenberg za poročno fotografiranje

Ravno prav rustikalne stene dvorca poraščene z bršljanom so neverjetno fotogenične. Tudi obok skozi katerega vstopite v dvorec je grajsko izjemen in primeren za fotografiranje.

Stopnice, ki vodijo do soban kjer se bosta lahko pripravljala na vajino poroko na dvorcu Štatenberg

Na tej lokaciji verjetno nastane največ fotografij na porokah na dvorcu Štatenberg. Stopnice so res mogočne in nas že ob prvem pogledu spominjajo na velike čase tega dvorca in njegovih lastnikov. Tukaj je tudi res lepa možnost za narediti malo drugačno skupinsko fotografijo.

Jezero v neposredni bližini dvorca Štatenberg

Če si bosta zaželela še nekaj fotografij v naravi oziroma ob vodi je v neposredni bližini dvorca Štatenberg tudi jezero, ki je zelo hvaležna fotografska lokacija.

Leteči fotograf je nujen

Zaradi izjemne kulise dvorca iz zraka je nujno, da vajin fotograf ima tudi drona. Če bo vsaj malo iznajdljiv bo lahko tudi vaju vključil v to prečudovito grajsko kuliso.

030-grad-statenberg-porocno-fotografiranje

Cena poroke na dvorcu Štatenberg

Cena poroke na dvorcu Štatenberg je seveda odvisna od vajinih izbir. Najprej se morata odločiti kje natančno na dvorcu bi se poročila in če bi se tudi cerkveno poročila kar na dvorcu. Nato se morata odločiti kje bi si privoščila zabavo. Če bo to v notranjosti dvorca, v zunanjem grajskem šotoru ali vama bodo šotor postavili kar na grajskem dvorišču. Seveda se bosta potem morala odločiti tudi za dekoracijo in vse ostalo kar bo vajino poroko na dvorcu Štatenberg naredilo unikatno. Prav tako bo na ceno poroke na Štatenbergu vplivala tudi kulinarična izkušnja, ki jo bosta izbrala za svoje svate. 
Predlagam, da si najprej ogledata sam dvorec in verjemita mi, da bosta navdušena nad njim. Nato pa začnita korak po korak odločati o vseh omenjenih stvareh in tako se bo tudi cena poroke na dvorcu Štatenberg hitro skristalizirala.

poroka-na-dvorcu-statemberg

Video poroke na dvorcu Štatenberg

Ta poročni video, ki ga je ustvaril Aleks Stern, lahko najdete tudi na uradnih straneh poroke v dvorcu Štatenberg. Lepo prikazuje vse kar lahko pričakujeta od poročnega dne. Ker pa je video že nekaj let star pa definitivno danes lahko pričakujeta tudi kar nekaj novosti. Torej čim prej v kontakt in na ogled dvorca!

Prva zakonska noč v grajskem stilu samo po poroki na dvorcu Štatenberg

Čisto zares grajsko prvo zakonsko noč pa si bosta lahko pričarala samo v dvorcu Štatenberg. V dvorcu imajo kar nekaj ohranjenih soban, ki so res veličastne. Res neverjetno je, da lahko tam tudi preživita svojo prvo poročno noč. Še ena od izkušenj na poroki v dvorcu Štatenberg, ki je ne bosta nikoli pozabila.

034-dvorec-statenberg-porocne-fotografije

Galerija iz poroke na dvorcu Štatenberg

Imel sem čast, da sem lahko fotografiral poroko na dvorcu Štatenberg. Moram omeniti, da je bilo izjemno in da sem še danes navdušen in vedno vesel, ko se imam možnost vrniti na dvorec Štatenberg. Tukaj res ne primanjkuje odličnih kulis za popolne poročne fotografije.

Na mojem blogu najdete dosti nasvetov za organiziranje poroke, kot tudi izkušnje iz preteklih porok. Ena od odličnih poročnih lokacij kjer sem fotografiral poroko je tudi Tri Lučke poroka. Mogoče je ravno sedaj pravi čas, da začnete nabirati koristne podatke o organizaciji poroke in si tako olajšate delo ko boste enkrat prišli bližje svojemu datumu.

ZADNJE OBJAVE

poroka-v-sloveniji-6

Gostilna za poroko

Organizacija poroke je lahko ena izmed najbolj vznemirljivih, a hkrati tudi zahtevnih nalog, s katero se soočajo zaročeni pari. Ena najpomembnejših odločitev, ki vpliva na celoten potek in vzdušje poročnega dne, je izbira prave gostilne. Gostilna ni le prostor, kjer bodo gostje uživali v hrani in pijači, temveč je tudi prostor, kjer se ustvarjajo spomini za vse življenje.
Kako torej izbrati popolno gostilno za poroko, ki bo zadovoljila vsa vaša pričakovanja?

preberite več »

Medeni tedni

Medeni tedni niso zgolj tradicija, ampak priložnost, da novopečena zakonca začneta svoje skupno življenje na čaroben in nepozaben način. Takšno potovanje omogoča parom, da se

preberite več »
cerkvena-poroka-custva

Cerkvena poroka

Cerkvena poroka je verski obred, ki paru omogoča, da svojo zavezo eden drugemu izrazi pred Bogom in cerkveno skupnostjo. Za razliko od civilne poroke, ki je pravno priznana formalnost pred državnimi institucijami, cerkvena poroka dodaja duhovno dimenzijo zakonski zvezi.

preberite več »
zaroka (2)

Zaroka

Zaroka je trenutek, ko ena oseba predlaga drugi, da skleneta zakonsko zvezo, običajno z vprašanjem “Ali se boš poročil/a z mano?”. To dejanje je ključni korak v razvoju partnerskega odnosa in pogosto predstavlja prehod od zmenkov in začetka zveze do formalne zaveze za skupno prihodnost.

preberite več »

Imate idejo za temo na blogu? Pišite mi preko kontaktnega obrazca!

Obstaja pa tudi moja ne-poročna fotografska stran. V času, ko nisem na poroki večinoma razmišljam o naravi, dobri hrani, potovanjih… Imam srečo, da sem svojo strast povezal s svojim poklicem. Začelo se je tako, da sem se najprej vpisal na študij fotografije na VIST-u v Ljubljani in tam pridobil naziv diplomiran fotograf. Z leti pa vse svoje strasti povezujem s fotografijo kar lahko vidite tudi tukaj.